Buzsákyék feljutnak a Premier League-be?

Szép jó napot kívánok mindenkinek, karthago újra itt van. A vasárnap nagyon szépen sikerült, a Marseille Montpellier-ben fordított, a Depor pedig odahaza tette tönkre a Santander ponthoz kötődő álmait. Nagyon jó.

Mára két ligából szemezgettem a tippmix alapján. Egyet az angol másodosztályból, egyet pedig a svéd második vonalból raktam össze (gondolkodtam a Villarrealon is, de a sárgáknak nem életbevágó a pontszerzés, nem úgy a Zaragozának, amely nem akar kiesni. Itt még lehet gondjuk a hazaiaknak. A másik a Zwolle sikere lett volna, de azt hármaskötésben nem akartam megtenni. Esetleg még a Braga, talán...)

No, de a QPR-t megtettem, még akkor is, ha alacsony rá a szorzó. Nagyon bízom ugyanis abban, hogy ezt a lépést megteszik, azaz ha nyernek, szinte 100 százalék, hogy már most feljutnak a Premier League-be (négy körrel a vége előtt egyetlen pont kellene nekik a feljutáshoz). Csak azért nem kapcsoltam össze mással Buzsákyékat, mert a Derby County méltánytalanul rossz pozícióban van, nem ártana még egy-két pont, nehogy baj legyen a végén és kiessenek.

A másik meccs Skandináviából érkezik, a svéd 2-ből: a 2. fordulóban találkoznak, tehát igazán nincs viszonyítási alap, viszont kettejük legutóbbi három meccsét fölényesen nyerték a hazaiak. Az első körben a Hammarby kikapott 1-0-ra, a látogató 1-1-es döntetlent ért el odahaza. 1-es.

TIPPJEIM:

Egyeskötések:

QPR-Derby County 1 (oddsz: 1.38) - kezdés: 20.45

Szimplán 1500 forintot tettem fel Buzsákyékra, ha bejön, akkor 2070 ft-t nyerek vissza.

Hammarby-Landskrona 1 (oddsz: 2.11) - kezdés: 19.20

A meccsre 1000 forintot tettem fel, ha bejön 2110 ft-t nyerek vissza.

Anglia újra focizik (öt meccs+olvasói tippek!)

Néhány órás pihenőt követően, szép Karácsony ünnepe után szinte azonnal pályára szaladnak Anglia szerte a csapatok, amit mi is szeretnénk kihasználni. Bár pár meccset elhalasztottak a zord körülmények miatt, azért jócskán akad találkozó, amit szeretnék megragadni.

Ám még mielőtt elmondanám, néhány szó a péntekről. A két egyiptomi bajnoki bizony úgy alakult, ahogy szerettem volna, így a sorozatos pechek (mert azok voltak...) után végre érvényesült a szakértelmem. Már ideje volt, köszönet érte a két arab-afrikai alakulatnak. Remélem, akadtak, akik a karácsonyfa alá odatették a tippjeimet - ez volt az én ajándékom nekik, nektek.

Öt (!) meccset néztem ki magamnak, jóllehet, a Leyton Orient meccsét lefújták a tél miatt. Így maradt négy, ezeket, reményeim szerint megrendezik.

Két darab kettőskötést teszek meg (a meccsek 16 órakor kezdődnek):

Manchester United-Sunderland 1

Bolton-West Bromwich Albion 1 (x)

Ez a kettő picit kockázatosabb...

Derby County-Doncaster 1 (x)

Sheffield United-Hull City 1 (x)

E pillanatban, a két fogadást követően - az első kettőre 2000, a második kettőre 945 forintot téve - 44 000 forintnál járok, az utóbbi idők sajnos megtették hatásukat. De nem adom fel, mély levegő és hajrá...

Yossarian tippjeivel összehasonlítva az enyémet kiderül, hogy a manchesteri sikerben értünk egyet - mivel én kötöm, nekem elég a hazai siker, felesleges a további kockázat. Szerintem a Newcastle és a Villa meccseire inkább gólra kellene tenni, nekem nem egyértelmű az általa megadott fix tipp. Persze, ettől függetlenül bejöhet, s ha így lesz, én leszek az első, aki gratulál neki. A Gent-Bruges összecsapás akár meg is lehet a hazaiaknak, de az is lehet, hogy kevés gól születik majd. Mindenesetre én szorítok Yossariannak és mindenki másnak!

Nem baj, ha vitakozunk egyet a tippeken, várom a többiek jóslatait is a hozzászólásokban és a további napokban. Sok szerencsét!

Newcastle - Manchester City V 2,25

Gent - FC Bruges H 2,1

*(0-1) Manchester Utd. - Sunderland H 1,86

Aston Villa - Tottenham V 2,4

Nevetés és sírás

Miközben hétfőn Kornyilenko 94. percben szerzett fejesgóljával megmentette a tippemet, addig kedden kibabráltak velem Priskinék. A Rubin 1-1-es döntetlent játszott a Szpartak Moszkvával, a szezont jól kezdő Ipswich azonban folytatta mélyrepülését és otthon kapott ki 2-0-ra a Derby Countytól. A villámtippem tehát megbukott. Máskor jobb lesz, ha egy kicsit átgondolom a dolgokat.

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Vagy pont fordítva.

Ipswichbe gyorsan!!!

Kedves barátaim!

Elnézést kérek mindnyájatoktól,de csak most értem ide. Sajnos nem tudok elemzéssel szolgálni, hiszen mindjárt kezdődik az Ipswich meccse a Derby ellen a Championshipben. Úgy vélem, megvan minden esélyük Priskinéknek, hogy ne keseregjenek otthon. Mégegyszer bocsi mindenkitől!

Tippem:

Ipswich-Derby County 1 (X) 

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás