Sziasztok, újra KBSC fan jelentkezik!

Barbara Zahlavova Strycova - Babos Tímea - kedd, 1:00

  • Hazánk legmagasabban rangsorolt teniszezője kedd hajnalban lép pályára az Australian Open első körében. Timi ellenfele a 25. helyen jegyzett cseh versenyző, Zahlova Strycova lesz.
  • Köztudott, hogy Timi hiába a legjobb magyar női teniszező jelenleg, Grand Slam versenyen még nem sikerült magát továbbverekedni soha sem az első körökből, egyedül a 2012-es wimbledoni versenyen jutott második körbe. Tavaly a Rolland Garossra be sem került, míg az Australian Open, Wimbledon és a US Open is az első körben ért véget a számára. Hozzá kell tenni egyik mérkőzése sem volt sima, jellemző volt a Tie Break és a három szett is, egyedül New Yorkban Safarova verte két szettben, de akkor is szoros (6-4, 7-5) eredmény született.
  • A cseh Strycova rutinos játékos, több top játékost is sikerült már legyőznie pályafutása során. Tavaly minden nagy tornán elindult. A US Openen a 32 között Bouchard verte ki, Wimbledonban a negyeddöntőben Kvitova verte, a Roland Garroson első körben kiesett, míg egy éve Melbournben a második körben Azarenka állította meg. Ez a wimbledoni menetelés az eddigi legjobbja GS-en.
  • Az idei évben mindketten két tornán vettek részt. Timi Kínában egy kört ment, míg Sydneyben a selejtezőben hiába vert nála erősebb játékosokat (Makarova, Wickmayer), Hercog kiverte őt az utolsó körben. Strycova Sydneyben verte Stosurt és volt egy meccse Wozniacki ellen, amit a dán feladott. A cseh Aucklandban is pályára lépett, ott 3 nyert meccs után éppen Wozniacki győzte le.
  • A két játékos eddig egyszer találkozott egymással, tavaly Birminghamben egy füves tornán Strycova 2-1-re nyert egy hullámzó mérkőzésen. Az első szettet a cseh nyerte 6-2-re, majd Timi simázott 6-0-ra, de végül Strycova 6-3-al lezárta a meccset és bejutott a negyeddöntőbe.
  • Természetesen a hajnali meccs esélyese a cseh lány, és nem is látok sok esélyt arra, hogy Timi esetleg bravúrt vigyen véghez, de egy szoros meccs kijöhet a találkozóból. A három szettet, de még a tie breaket sem tartom kizártnak.
Tippek:
2,5 szett felett - 2.75
20,5 játék felett - 1.90