Rókakoma folytatja! Sziasztok!


Macedónia-Tunézia - kezdés 15:00 óra

  • A 2013-as vb 14. és 11. helyezettje találkozik a férfi kézilabda-világbajnokság B-csoport 1. körében.
  • Macedónia erősebb, mint valaha, évek óta együtt játszik a keret, amely döntőrészt Bajnokok Ligájában szereplő csapatokban edződik. Szinte teljesen ugyanez a névsor lett 4. a 2012-es Eb-n, igaz szinte zöldfülűként ők kaptak ki éppen Tunéziától a 2009-es vb-nyitányon 25-24-re. A Barcelonából Kirill Lazarov lesz a vezér, a helyi szövetség célkitűzése az együttes számára a legjobb nyolcba kerülés.
  • Tunéziát hajlamosak lehetünk leírni, de nagy hiba lenne. A legutóbbi Afrika-kupát elbukta Algéria ellen, ám az előző kettőt megnyerte, a vb-n volt már 4. 2005-ben, 2013-ban Németországot verte, csak hárommal kapott ki Franciaországtól, és került be a legjobb 16 közé, ott Dániával nem bírt. Vezére Lazarov klubtársa, Vael Dzsalluz, a keret fele a francia ligában légióskodik, a másik otthon játszik.
  • Algériát Macedónia frissen 32-20-ra verte, míg Tunézia kikapott szomszédjától, de nem szabad leírni, egy kellemetlen, szervezett ellenfél. Mégis, a kiugrásra kész balkániak ellen vereségük várható.

TAGSÁGI RENDSZER:

Január 1-jétől csak a tagságival rendelkezők szólhatnak hozzá a cikkekhez a Napi tuti sportfogadó blogon. Aki nem tudja miről van szó, itt minden információt megtalál. Ha kérdésetek van, vagy bármilyen technikai gonddal szembesültök, akkor a napituti.blogger@gmail.com email címen elértek. Rókakoma.