Sziasztok! Rókakoma érkezik a beígért változásokkal.

Heatnation keddi elemzését itt olvashatjátok!

Igyekszem összeszedni most mindent, hogy később ne kelljen ilyenekkel terhelnem Titeket.

 • Január 1-jétől élesítem az egy héttel ezelőtt meghirdetett tagsági rendszert.
 • Ennek hátterében az áll, hogy régóta elharapóztak az indulatok a fórumon, és mostanra eljutottunk oda, hogy egyesek azt gondolják, itt bármit megtehetnek következmény nélkül.

TAGSÁGI RENDSZER

 • A blog megtekintése, a cikkek és a kommentek olvasása továbbra is mindenki számára elérhető marad. Ebben tehát semmi változás nem történik.
 • A tagsági rendszer bevezetésének értelmében viszont csütörtöktől csakis a "Napi tuti blog tagságival rendelkezők" tudnak hozzászólni, kommentelni a cikkekhez.
 • Nagyon sok levelet kaptam, ezekre egytől egyig kiküldtem az aktiváló válasz emailt, és nagyjából 10 felhasználót leszámítva mindenki aktivált is. Nekik a mai nap folyamán egy újabb aktiváló emailt küldök a blogger rendszeren keresztül, 72 órán belül kell reagálni. Ha nem teszitek meg ismételten 3 napon belül, akkor bármikor írjatok a napituti.blogger@gmail.com-ra egy új levelet, és küldöm.

KÉTLÉPCSŐS REGISZTRÁCIÓ, NINCS HATÁRIDŐ

 • A tagsági rendszer bevezetésével a regisztrációba is bekerül egy második lépcső.
 • Az új felhasználók innentől első körben a blogger rendszerben regisztrálnak, ahogy eddig történt. Ezzel a regisztrációval viszont innentől még nem csatlakoznak a Napi tuti úgynevezett „tagjaihoz”, tehát nem tudnak kommentelni, hozzászólni a cikkekhez.
 • Ehhez második körben a napituti.blogger@gmail.com email címre kell majd megírni a blogger.hu-s regisztrációhoz adott felhasználónevüket és email címüket. Én, Rókakoma aktiválom jelentkezésüket, és ha ezt elfogadják, a Napi tuti teljes értékű tagjai lesznek, vagyis innentől kommentelhetnek.
 • Nincs határidő, aki január 1. után szeretne csatlakozni, kövesse a fenti lépéseket.
 • A regisztrációról itt olvashattok; kérdés, probléma esetén a napituti.blogger@gmail.com-ra írj.

ÚJ SZABÁLYOK

 1. A Napi tuti egy sportfogadási szaktanácsadó blog. A vezérfonalat tehát a fogadás, a napi események, mérkőzések, stratégia, tehát minden sportfogadáshoz kapcsolódó téma szolgáltatja. Az „off” topikokkal lehetőség szerint ne terheljétek a fórumot, de ez azért nem kőbe vésett előírás.
 2. Ne írj csupa nagy betűvel és ne másold be többször egymás után ugyanazon kommenteket.
 3. A vezető alapelv a vélemények különbözőségének tiszteletben tartása. Ne személyeskedj és csak olyat írj hozzászólásaidban, amit személyesen is felvállalsz!
 4. Tilos a káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
 5. Tilos más személyek, csoportok alázása, tilos másról valótlant állítani, rágalmazni, a becsületét, jó hírnevét rontani.
 6. Kerüld a könnyen konfliktushoz vezető témákat, mint pl. politika, rasszizmus, stb.
 7. Csak egy regisztrált névről írj! Aki indokolatlanul egyszerre 2 (vagy több) reget használ és ezzel visszaél, annak a klónjaitól elveszem a tagságot.
 8. A hozzászólásban nem lehet nyereségorientált vállalkozást, terméket, szolgáltatást, stb. reklámozni, tehát spamelni.
 9. Azok a felhasználók, akik több alkalommal megsértik az itt felsorolt szabályokat, alapelveket, átmenetileg (első alkalommal 1 hét, második alkalommal 2 hét) vagy véglegesen is elveszíthetik tagságukat, azaz kommentelési jogukat.

ÉSZREVÉTELEK

 • A moderálással kapcsolatos észrevételeket a napituti.blogger@gmail.com email címre várom. (Sértő kommentek, többszörös regisztráció egy felhasználótól, stb.)
 • A moderálás, tagság felfüggesztés, végleges kitiltás kérdésköreiben a blogger.hu nevében Rókakoma, mint a blog adminisztrátora fenntartom a mérlegelés jogát.
 • Lenne lehetőségem a múltbeli kihágások és „bűnlajstrom” alapján ítélkezni, de nem teszem. Január 1-től mindenki tiszta lappal indul.

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN RÓKAKOMA