Sziasztok! Rókakoma ismét a fedélzeten!

Az utóbbi hetekben sorban hozza mérkőzéseit a Manchester United, de a játék nem az igazi, kíváncsi leszek, a belendült Tottenham otthonában mennyit kapunk a hirtelen a bajnoki címről álmodó Vörös Ördögöktől.


Tottenham-Manchester United - kezdés 13:00 óra

  • A 7. fogadja a 3. helyezettet a 19. fordulóban.
  • A Tottenhamnél a szezon előtt a középmezőny eleje volt a realitás, nem erősödött eleget a múlt szezonban leszerepelt keret, egy edzőcserét pedig kevésnek láttak a szakértők a csodához. Eleinte nem is volt meggyőző, egy-egy kiugró eredményt mindig kisiklás követett. Most végre megindult, támadásban is képes volt javítani, zsinórban három nyert találkozóval pedig rögtön a top3-at ostromolja, és rámászott az Arsenalra. Otthon 4-1-4-es mérleggel még mindig gyenge, de sokat javított az utóbbi hetekben. A keret teljes.
  • A Manchester United történelmi méretű bevásárlással és Louis van Gaallal kezdi irányba terelni a nemrég még süllyedő hajót. Pokolian nehezen indult ugyanis a szezon, védőt eleve nem nagyon vettek, erre rakódott rengeteg sérült, és egy új szerkezet. Éppen ezért botrányosan számban kapta a gólokat (3-5 Leicesterben), de elöl sem pörgött Robin van Persie és Wayne Rooney, míg Radamel Falcao alig szerepelt. Azóta a holland lassan kezdi elkapni a fonalat, az angol sztár is termelni kezdett és a kolumbiai is betalált legutóbb. A védelem helyenként úgy tűnt, hogy összeállt, de tartósan nincs megoldás. A Liverpool elleni 3-0 lehetett volna 3-3 is, az Aston Villa is átrohant rajta, ha nagyon kellett, a Newcastle azért szerencsével talált be legutóbb. Daley Blind, Marco Rojo, Adnan Januzaj, Ander Herrera hosszabb ideje nincs, Marouane Fellaini frissebben dőlt ki, míg Ángel di María ismét lesérült. Hosszú és értékes lista, de a vendégek régóta így lépnek pályára. A védelmet kell megoldani, előrébb megvan a minőség így is.
  • Két sebezhető védelem találkozik, minőségben a mérkőzés a 2-es felé húz, hiányzók és a Spurs javuló formája láttán azonban közel sem ennyire egyszerű az ügy. A legegyértelműbb tippnek a gólok tűnnek, akár mindkét oldalon, akár 2,5 felett.


Szép Jó Napot Mindenkinek! Royyal pár tippel bővíti a bejegyzést!

Newcastle - Everton 17:15

Newcastle büntetőlapok száma 1,5felett 1,61

Ezt a tippet több játékosra is tudom alapozni: S. Taylor; C. Tioté; F. Coloccini; J. Colback. Ezek közül minimum kettő sárgás lesz...

+mindkét csapat betalál- 1,72// 2vagy3gól 2,05

Southampton - Chelsea 17:05 Chelsea góljai száma 1,5felett 2,10

West Ham - Arsenal 16:00 Arsenal pontos gólok száma: 2gól  3,40

Perugia - Cittadella 15:00 döntetlen 3,25

Ez a kis olasz meccs leginkább a szorzója miatt szúrt szemet. Seria B-s meccs döntetlenre 3,25?! Hazaiak utolsó 10meccsükön 6ikszet játszottak; vendégek 10/7 ikszet hoztak össze. Tabellán a Perugia csak 7ponttal előzi meg a vendég csapatot-ami szintén nem azt mutatja, hogy sokkal jobbak lennének. A gólarány is érdekes: 19:21; illetve 26:31-el állnak 20 lejátszott mérkőzés után, de a Cittadella utolsó 10meccsén csak kétszer kapott több mint 1gólt; valamint idegenben 10meccsen 11lőtt góljuk van-magyarul egyet szinte mindig szereznek. Nálam ez a meccs inkább döntetlen...

  

Tagsági rendszer a Napi tutin