Sziasztok! Rókakoma érkezik!


Standard Liege-Sevilla - kezdés 19:00 óra


  • Európa-liga, G-csoport, 3. forduló, a belga 12. fogadja a spanyol második helyezettet.
  • A Liege évek óta élcsapat, így az alapszakaszt megnyerte, majd a rájátszásban ezüstérmes lett a tavasszal. A BL-selejtezőben esélye sem volt a Zenit ellen, így maradt az El. Az ősszel sokat gyengült, de arra senki sem számított, hogy csak a 12. helyen tanyázik majd így október végén. Ráadásul otthon az utolsó előtti, 1-2-3-as mérleggel és 11-12-es gólaránnyal, a legtöbbet kapta. A vezetőedzőt kirúgták, a szurkolók az Újpesttől jól ismert Duchatelet család ellen fordultak.
  • Az első számú kapus frissen, két kezdő középpályás régóta kimarad.
  • A Sevillát kibelezték tavaly, de az Álvaro Negredóért és Jesús Navasért kapott pénzt ügyesen, inkább mennyiséget igazolva használta fel. Nem is nagyon állt össze a keret az ősszel, ám onnantól, hogy összeért, nem volt megállás. Majdnem a BL-ig menetelt a bajnokságban, míg az Európa-ligában nem talált legyőzőre. A nyár inkább megviselte, Federico Fazio, Ivan Rakitic és Alberto Moreno három kulcsember volt, helyükre inkább futottak még kategóriás emberek jöttek. Szerencséje, hogy Carlos Baccát meg tudta tartani, az ő hat gólja aranyat ér ezidáig, és a vártnál erősebb a rajt. Az Atlético Madrid elleni kisiklást leszámítva száguld, idegenben is nyert már három meccset.
  • Akad négy hiányzó, de egyik sem igazán egetrengető.
  • A kérdés csak az, hogy mennyire veszi komolyan ezt a mérkőzést a címvédő, hiszen jól kezdett, két forduló alatt négy ponttal áll. Azért még korai lenne lazítani. Ha meghajtja, akkor sima 2-es lehet.