Szép napot mindekinek, Heatnation hoz pár tippet vasárnapra.

 

Baltimore Ravens - Atlanta Falcons, Baltimore Ravens (-4) pont 1,64- kezdés 19:00

 

  • Az Atlanta borzalmasan teljesít idegenben, legutóbbi 11 meccséből 10-et elvesztettek a Georgia Dometól távol, sőt legutóbb hazai pályán is kapituláltak a Chicago ellen.
  • A Ravens ezzel szemben stabilnak mondható, jól játszanak az idény nagy részében.
  • Az NFC déli csoportja nagyon gyengének bizonyul eddig, egyedül csak a Panthers hozza magát. Ebből a csoportból valószínűleg csak a csoportgyőztes juthat tovább és a másodiknak már nem lesz esélye a Wild-card helyre. A Ravens csoportja viszont nagyon erős. Mindegyik csapat legalább 50%-os mérleggel rendelkezik és így nagy a harc a csapatok között és a Ravens nem bukhat el egy ilyen meccset a Sólymok ellen.
  • A Ravensnél kérdéses két falember játéka, de Flacco remekelhet ma is, ugyanis a vendégek nem nagyon tudják siettetni az ellenfél irányítóit. Flacco jó formában várja a meccset ahogyan Steve Smith Sr. is. Ray Rice eltiltása nem húzta vissza a hazaiakat, a pótlás megvan oldva és nincs is gond a futókkal. A front7 erősnek mondható, a Dumervil-Ngata-McPhee-Suggs 4-es miatt hosszú meccsre számíthat Matt Ryan, akinek amúgy is van elég gondja a támadófal 'hiánya' miatt. 3 tackle és 1 center máródi a Sólymoknál.
  • A Falcons támadóegysége ugyan jó nevekből áll és csak Harry Douglas nem bevethető Ryan képtelen megjátszani őket eredményesen. A defense főleg futások ellen borzalmas, idegenben 449(!) yardot engednek meccsenként ezzel 4 alkalommal végig lehet érni a pályán ami már 28 pont!! Borzalmas a védelem, ennek a kiváltóoka főleg Weatherspoon hiánya és a tavalyról távozó játékosok.
  • Sok pontos meccs is lehet belőle, de a Ravens sikere biztosabb nekem.

----

St. Louis Rams - Seattle Seahawks, Seattle Seahawks (-4) pont 1,68- kezdés 19:00

St. Louis Rams - Seattle Seahawks, Marshawn Lynch TD-t szerez 1,50- kezdés 19:00

 

  • A St. Louis-nak gyengén sikerül eddig a szezon, nem is számíthatott sokkal jobbra miután Sam Bradford megint elszakította szalagját és a védelem sem teljesít annyira mint amennyira várták. Az előző héten kikaptak a San Fransisco ellen, nem is volt sok idejük készülni a Seattle ellen. 2 ilyen ellenfél, 2 ilyen csoportmeccs 5(!!) napon belül az NFL-ben nem végződhet jóval.
  • A Seattle számára kötelező lenne a siker, ugyanis a Cardinals és a 49ers is megelőzi eddig őket. Percy Harvint elcserélte a Seahawks a személyisége miatt, így nagyon jó elkapó nem maradt, csak Baldwin és Kearse, egyikük sem klasszis. Lynchet tömni fogják labdákkal.. A TD-je szinte biztos. Sőt arra, hogy 2 vagy több TD-t szerez 4,2-es szorzó van, ami nagyon csábító!!