Sziasztok, druzsinlaci jelentkezik!

Ez a poszt elég rendhagyó lesz, ugyanis egy itthon nem nagy népszerűségnek örvendő sportág döntőjéről fog szólni, amit szombaton, magyar idő szerint 6:30 -kor rendeznek a Melbourne Cricket Groundon közel 100 ezer néző előtt.

Hogy mi is ez a sport? Aussie rules. Csak pár idézet hogy milyen is ez a sport: "Ausztrália legnépszerűbb téli sportját (ez a márciustól augusztusig terjedő időszakot jelenti) azért találták ki, hogy a krikettjátékosok a holtszezonban is sportolhassanak, ami első hallásra furcsa ötletnek tűnik. Mintha az RSG-válogatottat az Andokba küldenék kerékpáros túlélőtáborba csapatépítésre." - "A játékosokon kizárólag organikus védőfelszerelés van, a viperamintás izomtömegek fölötti cicanaci és atlétatrikó nem sokat tompít a hasonló felszereléssel érkező ellenfelek pusztító lendületű szerelésein. Nem csoda, hogy rengeteg a sérülés, a keret 25-30 játékosból áll, akik közül egyszerre csak 18 van a pályán. " (forrás: sportgéza)

Ausztráliában hatalmas népszerűségnek örvend a sport, a lelátókon szinte teltház van mindig.

De lássuk a nagydöntőt! (Sajnos képet nem tudok beszúrni nem tudom miért...)

Itt van a két csapat idei statisztikája. Látható, hogy szinte mindenben ugyanannyi az érték. Mit jelent ez? Azt, hogy a két csapat hajszálra van egymástól, így egy nagyon szoros mérkőzés következik.

Ám én mégis látok különbséget. A tavalyi bajnok a Hawthorn. Így a csapat sokkal összeszokottabb, rutinosabb, a kiélezett helyzetekben jobban helyt áll. A tavalyihoz képest a csapat semmit nem változott, így a rutin mindenképpen mellettük szól. Tavaly a Sydney a nyolcaddöntőben búcsúzott, pont a Hawthorn ütötte ki 51 pontos különbséggel. Ez is jelent valamit...

Mégis pár szó a Hawthornról. Kiváló szezon, kiváló játékosok. Roughead, Gunston a két legjobb góllövőjük a kezdőben lesz most is, és nem fognak vacakolni holnap sem. Amikor lehetőségük lesz rá, biztos, hogy szórják majd a gólokat és a behind-okat. Ez lesz a kulcs, hogy ők ketten és még Smith lesznek a húzóérők.

Sydney-ről semmi különöset nem tudok mondani, csak azt, hogy a fogadóirodák őket támogatják, de nem értem miért. Nem sokat változott a csapat, igaz jobbak, összeszokottabbak lettek, de ez nem elég arra, hogy megnyejék a bajnoki címet. Bár ne lenne igazuk a fogadóirodáknak...

Ezek mellett én a Hawthorn-t mondom. Méghozzá 4 ponttal fog nyerni. Miért? Ezt érzem.

Tippjeim (elég sok lesz):

Hawthorn nyer - 2,45

Hawthorn -3,5 - 2,5

Hawthorn +24,5 - 1,38

Első félidő eredmény  - Hawthorn - 2,2

Dupla eredmény - Hawthorn - Hawthorn - 3,25

Hawthorn 1-20 ponttal nyer - 4,25

Hawthorn 1-12 ponttal nyer - 6,0

Összesített pontok 192,5 alatt - 1,53

Roughead 2 vagy több gólt szerez - 1,3

Gunston 2 vagy több gólt szerez - 1,57