Sziasztok! Ezúttal az NB II-ből hozok nektek egy mérkőzést, amelyen a feljutásra esélyes Mezőkövesd fogadja a Szigetszentmiklós csapatát.

Mezőkövesd-Szigetszentmiklós (Mezőkövesd - 1.60, kezdés: 18:00)

A Mezőkövesd az előző szezonban bár a végsőkig küzdött mégis csak átszálló jegyet váltott az első osztályba. A kiesést követően személyes véleményem szerint nem vártam őket egyből a feljutásra esélyesek között, de négy lejátszott mérkőzést követően már úgy vélem lehet esélyük az első kettőbe kerülésre.

Persze a nyáron jelentősen kicserélődött Tóth László csapatának a kerete, de mégis sikerült olyan játékosokat igazolni, akik az NB II-ben nagy erősítést jelentsenek. A védelembe elég fiatal játékosok szerepelnek, hiszen a rutinosak, mint Vaskó vagy épp Fótyik távoztak. A minőség azonban inkább a támadóalakzatban rejlik, hiszen itt legalább 5-6 olyan játékos van, akik bármikor betalálhatnak. Balajti és George már az NB I-ben is megállták helyüket, Máté János volt NB II-es gólkirály is, míg a fiatal Molnár és Baracskai is remekül illeszkedett be a csapatba. Ráadásul vannak még NB I-et megjárt játékosok a keretben bőven, például az ex-diósgyőri Takács Péter is már 3 gólos a szezonban.

A Szigetszentmiklós gyengén kezdte a szezont, de már most az első 10-ben vannak és a keret összetétele alapján nagyobb céljuk nem is lehet. Az edző Vágó Attila általában 4-1-4-1-es felállásban játszatja a csapatot, ez a taktika eddig 8 pontra volt elég. Ugye a Szigetszentmiklós múlt héten le tudta játszani bajnokiját, míg a Kövesd meccse félbeszakadt. Az SZTK keretében kevesebb a nagyobb nevű egyéniség, de nincs is rá szükség, hiszen Vágó Attila jól összerakta a csapatot.

A Kövesd eddig mindkét hazai mérkőzését magabiztosan megnyerte (3-1, 4-0), de az SZTK se kapott még ki idegenben. Mégis azt mondanám, hogy az eltérő célok miatt a hazai csapat motiváltabb lesz majd a találkozón és ez az eredményben is megmutatkozik. Ráadásul a Kövesd olyan kaliberű támadókkal rendelkezik, akik mind a 4-4-2-es, mind a 4-3-3-as felállában jól érzik magukat és elsöprő támadófocit mutatnak be.

Tudom, hogy magyar fociban, ráadásul már a másodosztályban nincs tuti, de ilyen odds mellett mindenképpen ajánlott a Kövesdet támogatni. Sajnos tippmixen ötös kötés van...

További tippek indoklás nélkül:

Watford-Bournemouth - Watford 2.25
MTK-Dunaújváros - MTK 1.40
Marseille-Rennes - Marseille 1.62