Rókakoma kezdi az új hetet! Szevasztok!


Maccabi Haifa-Hapoel Bnei Sakhnin, 1, ázsiai hendikep -0,5, -1 (1,68) - kezdés 19:50 óra

  • Az izraeli bajnokság 2. fordulójában a múlt szezonbeli 5. fogadja a 6. helyezettet.
  • A Maccabi Haifa nagy csalódás volt az elmúlt idényben, eleve az alapszakasz után csak a 4. helyen állt, végül pedig csak az 5. lett. Hazai pályán 9-5-4-es mérlege és 28-22-es gólaránya tűrhetőnek mondható, de semmi különleges. A nyáron nem bízta a véletlenre, így egy kiváló szerb edzőre csapott le, aki már önmagában fél siker. Ezen kívül azonban 3-4 olyan játékos érkezett, aki húzónévnek ígérkezik. Ott van Josszi Benajun, aki néhány éve még a Chelsea-ben, Liverpoolban és Arsenalban is megfordult, a Kaiserslautern gólvágója, Mohamed Idrissou (14, 17 és 13 gól az elmúlt három Bundesliga 2-es idényben) 34 éves kora ellenére sem rossz név, de két nagyszerű középpályást is meg kell említeni. Ehhez képest az idény előtt nem sokat mutatott, de fejlődik, így legutóbb a Sakhnin ellen 5-3-ra nyert. Benajun egyelőre sérült, de két hete, a legutóbbi egymás ellenin is az volt. Ezen felül plusz motivációt jelenthet, hogy a Maccabi debütál új stadionjában, így fesztiváli hangulat várható.
  • A Sakhnin erőn felül teljesített az elmúlt idényben, simán bekerült a rájátszásba, kétség sem fért helyéhez. A legjobb hatban aztán nem sok sikere volt, zsinórban négy vereséggel, reménytelenül zárt az utolsó helyen. Idegenben a liga egyik legjobbja volt, így az alapszakasz során 6-3-4-es mérleggel és 16-14-es gólaránnyal a két élmenő mögött a harmadik legjobban szerepelt. Egy kis klub, amely nem áll valami fényesen anyagilag, de szervezettsége és minősége is messze a Maccabi Haifa mögé sorolja, ráadásul nélkülöz két kulcsembert, egy kezdő támadót és egy kezdő középpályást.
  • Most már érthető, miért zuhant tizedeket a Maccabi szorzója, hiszen jól erősített, hazai pályán kiváló, ráadásul új stadionban szerepel. Eközben a Sakhnin eleve kisebb klub, anyagilag sem áll valami fényesen, és hiányzik két kulcsembere. Ezért 1-es.