Sziasztok a VB vasárnapi napjára KBSCfan jelentkezik tippekkel.


Hollandia-Mexikó 18:00 óra

A VB vasárnapi első nyolcaddöntőjében Hollandia lép pályára Mexikó ellen. A mérkőzésen két kiváló formában levő csapat találkozik.

Hollandiától talán senki sem várt ilyen jó formát a legutóbbi csúfos EB szereplés és az azóta zajló fiatalítást követően, de Van Gaal remekül összerakta a csapatot, amely 100%-os teljesítménnyel vette a csoportkört.

Mexikót az előzetes várakozások nem mindenhol vizionálták továbbjutóként, hiszen a VB-re is csak pótselejtezőn jutott ki, és volt olyan időszak is, amikor közel egy hónap alatt 4 kapitányt is fogyasztott. Azonban most Herrera vezetésével jó útra tértek, és kiváló játékkal jutottak tovább a csoportkörből.

A két csapat világbajnokságon 1998-ban találkozott a csoportkörben, akkor 2-2-re végeztek. Legutóbb egy 2010-es felkészülési mérkőzésen a hollandok Van Persie duplájával 2-1-re nyertek.

A találkozón mindkét csapat a legjobb összeállításában léphet pályára, a hollandoknál visszatér eltiltásából a 3 gólos Van Persie is, azonban a Chile ellen gólt szerző Fer kimarad, míg Mexikónál Vazquez eltiltott. Ha Mexikó ugyanazt a parádés futballt be tudja mutatni, amit a horvátok ellen hoztak, akkor akár még meglepetést is okozhatnak a narancsosoknak.

A forma alapján erre a találkozóra a mindkét csapat betalál lehet a legjobb opció, de mivel a hollandok mérkőzésein átlagban hármasával potyognak a gólok, így a 2,5 gól fölé opció sem elhanyagolható.

Várható kezdőcsapatok:
Hollandia: Cillessen - Janmaat, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind - De Jong, Sneijder, De Guzmán - Van Persie, Robben
Mexikó: Ochoa - Aguilar, Moreno, Marquez, Rodriguez, Layún - Herrera, Salcido, Guardado - Dos Santos, Peralta

Tippek:
Mindkét csapat betalál 1,81
2,5 gól felett 1,85
Van Persie gólt szerez 2,20


 


Costa Rica-Görögország 22:00 óra

Meglepetés csapatok a nyolcaddöntőben! Előzetesen egyik csapatot sem sorolták a továbbjutásra esélyes csapatok közé, de most mégis itt vannak és egyikük még a negyeddöntőben is pályára léphet majd.

VB-rutinja inkább Costa Ricának van, hiszen ők az utóbbi időben rendszeres résztvevők, míg a görögök inkább a 2004-es EB győzelem óta jutnak ki minden versenyre. Azonban ha az élesebb meccseket nézzük, akkor a görög lehetnek előnyben, hiszen ők már többször éltek meg kiesésest szakaszt hasonló versenysorozatban.

Costa Rica két győzelemmel kezdte a csoportkört, meglepetésre Uruguay és Olaszország sem tudta két vállra fektetni őket, így már korán továbbléptek csoportjukból. A görögök a továbbjutás egészen az utolsó csoportmeccs, utolsó percéig húzták, de Samaras végül továbblőtte őket.

Mindkét csapat stabil védekezésre épít, így mindannyiuk számára az első gól megszerzése lehet a legfontosabb. Számíthatunk 0-0-ára vagy akár bármelyik csapat egy gólos győzelmére is.

Az eddigi ellenfelek erősségét nézve a találkozó esélyese Costa Rica lehet, de ez egy olyan ki-ki mérkőzés lesz, amely általában a görögöknek kedvezett az utóbbi időkben. (2004-es EB meccsei, 2012-es oroszok elleni mérkőzés, stb..) A mérleg nyelve talán a rutinosabb görögök felé billen majd, de Costa Rica ha már idáig eljutott, akkor már nem akar hazautazni egyből.

Costa Rica kerete teljes, a görögöknél az eddig jól teljesítő Koné sérülés miatt kimarad, de a legutóbb a helyére álló Samaris sem nyújtott rossz teljesítmény. A kapuban várhatóan ezúttal Glikosz kezd majd.

(Egy kis infó, azoknak akik valami sorminta alapján fogadnának: A recifei stadion eddig rendre kedvezett a CONCACAF zóna csapatainak, Costa Rica itt verte az olaszokat, Mexikó itt verte a horvátokat és az USA is itt jutott tovább a németek elleni szűk vereségével.)

Várható kezdőcsapatok: 
Costa Rica: Navas - Gamboa, Duarte, González, Umana, Díaz - Ruiz, Borges, Tejeda, Bolanos - Campbell
Görögország: Glikosz - Toroszidisz, Manolasz, Papasztatopulosz, Holebasz - Karagunisz, Maniatisz - Szalpingidisz, Szamarisz, Hrisztodopulos - Szamarasz

Tippek:
2,5 gól alatt 1,45
0 vagy 1 gól 2,43
Görögország 1 góllal nyer 3,75