Heatnation üdvözöl mindenkit szombaton, folytatódik a VB és már a nyolccaddöntők következnek.

 

Kolumbia - Uruguay, Kolumbia jut tovább 1,50- kezdés 22:00

Kolumbia - Uruguay, Kolumbia nyer- 2,00- kezdés 22:00

  • Rio de Janeiroban rendezik meg a mérkőzést ahol a C- csoport 1. illetve a D- csoport 2. helyezettje csap össze. Kolumbia 3 győzelemmel jutott tovább míg Uruguay csak Luis Suareznek köszönheti a továbbjutást. A Maracana stadionban eddig 4 mérkőzést rendeztek de csak összesen 6 gól esett ebben a stadionban.
  • Kolumbia Ramadel Falcao hiányát is átvészelte, a Tigris becenévre hallgató csatár nem lehet ott a válogatottal a VB-n sérülése miatt, de őt nagyon jól tudják pótolni Jackson Martinezzel és Gutierrezzel. Kolumbia simán megnyerte csoportját, Görögországot 3-0-ra, Elefántcsontpartot 2-1-re és tartalékos csapattal Japánt 4-1-re. Látható, hogy sok gólt lőtt Kolumbia és emellé keveset kapott, a védelemben Yepes valósznűleg válalja majd a játékot mellette Zapata játszik, a két szélen pedig Zuniga és Armero kap majd lehetőséget. A válogatott sikerességét viszont nem főként a védelem hanem James Rodriguez garantálja aki eddig 3 gólt szerzett a VB-n és kiválóan játszik, csapata legjobbja. Elől lehetséges egy két támadós felállás Jackson Martinezzel és Gutierrezzel.
  • Uruguay Suarez nélkül nagy bajban volt, sőt ki is kapott Costa Rica ellen 3-1-re. Aztán mikor játszhatott Suarez a csapat elverte az ő két góljának köszönhetően Angliát és az Olaszok ellen is kiszenvedtek egy győzelmet Diego Godín találatával. A védelem nem muzsikált a legjobban a Godín-Lugano kettőssel, mivel nagyon sebezhetőek voltak. Lugano helyét Gimenez vette át és így már stabilabb lett a csapat is. A két szélen Martin Caceres és Álvaro Perreira játszik. A középpályán viszont nincs igazán kreatív játékos így nem sok használható labda jut el Cavanihoz. Lodeiro és Christian Rodriguez a két szélen, Lodeironak nem volt valami nagy szezonja ahogy Rodriguez sem sokat játszott az Atletico Madridban. Elől az első meccsen Diego Forlan semmit nem mutatott és Suarez hiánya miatt neki kell játszani majd, mellette Edinson Cavani aki a válogatottban nem úgy szerepel mint klubcsapatában. Forlan helyén talán még Gaston Ramirez lenne bevethető. Uruguay dolgát az sem könnyíti, hogy 6 játékosa sárgalapos így ha tovább is mennek egy-egy sárga esetén újabb hiányzót kell pótolniuk.
  • Kolumbia a csoportkörben nagyon erősnek mutatta magát míg Uruguay csak Suarezzel a pályán villogott. Kérdés mennyire veti majd vissza Oscar Tabarez csapatát a a legjobbjuk hiánya. A mérkőzést majd Bjorn Kuipers vezeti.
  • Aki biztosra megy az Kolumbiát teheti továbbjutásra, de 2-es szorzón a rendes játékidőben való győzelem sem rossz.

 

Várható kezdők:

Kolumbia: Ospina; Zuniga, Zapata, Yepes, Armero; Sánchez, Aguilar; Cuadrado, Rodríguez , Martinez; Gutiérrez.

Uruguay: Muslera; Cácares, Godín, Giménez, Pereira; González, Rios, Rodríguez; Lodeiro; Forlán, Cavani.