Rókakoma jelentkezik ismét! Szevasztok!

Három vb-mérkőzést rendeznek, kettőre, de igazából csak egyre tippelek, a japán-görögöt nem bántanám.


(10/2) Kolumbia-Elefátncsontpart, X, 2 (1,77) - kezdés 18:00 óra

 • A világbajnokság C-csoportjának 2. fordulója, a FIFA-világranglista 8. és 23. mérkőzik.
 • Kolumbia a csoport esélyeseként 3-0-ra nyert a nyitányon, akkor miért nem bíznak benne mégsem a fogadók? Valóban meggyőzően szerepeltek a dél-amerikaiak, főleg annak fényében, hogy a mezőny egyik legjobban védekező csapatát verték, ráadásul Radamel Falcao hiányában, Carlos Baccával és Jackson Martínezzel a kispadon. Viszont az tény, hogy a korai gól rengeteget segített, és egy vb-n mégis csak rutintalan, sötét lónak tartott névsorról van szó.
 • Eközben Elefántcsontpart háromesélyes rangadón mutatta meg az erejét, és mind labdabirtoklásban, mind lövésekben a sokra tartott Japán fölé nőtt. Kerete felveszi a versenyt csütörtöki riválisáéval, így bármennyire kezdett be Kolumbia, én sem látom igazolva, hogy 2,00 körüli oddsot adjanak a bukik rá.
 • A fogadói magatartást, tehát az afrikaiak támogatását logikus, reális mozgásnak tartjuk, kezd lassan helyére kerülni a mérkőzés szorzója. Esélyesebb Kolumbia, de csak egy kicsivel, és nem ennyivel, így az X, 2-ben és a 2-esben látom az értéket.
 • Két idegen futballkultúra találkozik azonban, sok az ismeretlen faktor, így a téttel óvatos lennék, egy „kemény” 10/2-es erősségű ötlet ez.

----------------

FŐ TIPP:

(10/3) Uruguay-Anglia, 2 (2,08) - kezdés 21:00 óra

ÖTLET:

Uruguay-Anglia, több mint 2,5 gól (1,80) - kezdés 21:00 óra

 • A világbajnokság D-csoportjának 2. fordulója, a FIFA-világranglista 7. és 10. csatázik.
 • Ritkán látni ilyet, megfordultak az uruguayi-angol mérkőzés oddsai. Az első forduló előtt ugyanis a dél-amerikaiakat látták esélyesnek a bukik 2,45-3,10-2,90 oddshármasal, ám azóta jócskán a szigetlakókra fordult át a mérleg nyelve 3,50-3,40-2,10 trióval. Pedig ugye papíron mindkét csapat vereséget szenvedett, és egyik sem lehetett büszke játékára.
 • Persze nem mindegy, hogy Costa Rica ellen égsz le, vagy egy rangadón Olaszország ver meg rutinból. Uruguay számunkra nem okozott akkora szenzációt, nyilván nem vártuk, hogy kikap a csoport lesajnált fiaitól, de nagy diadalt sem. Egyszerűen az elmúlt évek sikereit szállító keret kiöregedőben és halványulóban van, ez tisztán látszott már a selejtezők során is. Luís Suárez hiánya nagyon érződött, így Edinson Cavani csak PSG-ben látott felemás formáját mutatta. Hátul hatalmas lyukak tátongtak, ráadásul Diego Lugano kidőlt, aki nem mellesleg a csapatkapitány. Ezen túl a középpályán semmi kreativitás sincs. Döntőrészt ezért kezdte el mindenki az angolokat pakolni, de van még valami.
 • A Háromoroszlánosok a 2012-es Eb-n látott rendkívül defenzív játék után ugyanis most befiatalítottak és dinamikusabb benyomást keltettek a torna előtt. Ennek láthattuk nyomait az olaszok ellen is, ám rutin nélkül nem megy, ennyi volt ugyanis a különbség. Pedig a találkozó előtt szétfogadták az angolokat, pont a biztató előjelek és a taljánok hosszú nyeretlensége miatt - ugyebár tévesen.
 • Szerintem a mostani nagy pálfordulásban tehát az is benne van, hogy Roy Hodgson fiai kínálnak reményt, nem úgy a másik oldal. Luís Suárez visszatér, de aligha lesz 100 százalékos állapotban, hiába nyilatkozza ezt a sajtóban. Látok fantáziát a 2-esben, 2, 2,05-ös oddsig, az alatt már nem. Mindkét csapatnak kell a győzelem, a védelmek nem annyira acélosak, így a gólok is logikus választás lehet.

-------------------

Japán-Görögország - kezdés péntek 00:00 óra

 • A C-csoport 2. fordulójában a FIFA-világranglista 46. és 12. összecsapása.
 • Két vereséggel kezdő együttes közül érthető módon Japánt látják okosabb választásnak a fogadók. A torna előtti háromesélyes oddsok erre a találkozóra talán túlzásnak tűnhetnek, hiszen a szigetlakóknál szép számmal találunk ismert neveket, kreativitást, szervezettséget, és öt zsinórban megnyert meccset.
 • Viszont az is tény volt, hogy a görög csapat mennyire masszív, fegyelmezett és áthatolhatatlan tud lenni (a vb-selejtezőkön például nyolcszor gólt sem kapott), még ha elöl aggasztóan keveset is mutatott. Kolumbia ellen aztán egy korai bekapott gól minden tervüket szétverte, és támadni kellett, így benne volt a pakliban, hogy beleszaladnak a késbe.
 • A japánoknak egy nehéz, de megérdemelt vereséget kell megemészteni. Kétségtelenül több bennük a fantázia, ám kíváncsiak leszünk, mit kezdenek majd azzal a görög válogatottal, amely ezúttal nem kap gólt az elején. Így hiába halad lefelé az ázsiaiak oddsa, nálunk döntetlenveszélyes mérkőzés következik, még akkor is, ha ez egyik félnek sem jó.