Peshark írja az újabb bejegyzést, a tegnapi nap elég gyengére sikerült, Selby sima győzelmével valamit javított, egy NHL tippel próbálok én is javítani...New York Rangers (5.) - Montreal Canadiens (4.)

  • A hazai csapat az előző fordulóban a végső győzelemre is esélyes Pittsburgh csapatát búcsúztatva jutott el az elődöntőbe, ahol egy győzelemmel most bekerülhetnének a döntőbe. Hazai pályán a Pittsburgh ellen nem brillíroztak, viszont a sorsdöntő hazai meccsen, amivel kiegyenlítettek, magabiztos győzelmet arattak.
  • A Montreal csapata is nagy skalpot tudhat magáénak, a tavalyi döntős Boston Bruinst ütötték ki 4-3 arányban. Idegenben két meccset nyertek a négyből, a végső győzelmet viszont a Boston otthonában szerezték meg.
  • Sérültek illetve eltiltottak miatt mindkét csapatnak vannak hiányzói. A New York részéről a playoffban 1 ponttal rendelkező John Mooret két meccsre eltiltották a Dale Weise elleni verekedés miatt. Weise valószínűleg agyrázkódást szenvedett, a vendégeknél ő az egyik legnagyobb hiányzó. A Rangersnél bizonyos hírek szerint kérdéses volt Derek Stepan játéka, aki eddigi 13 pontjával csapata meghatározó játékosa. Viszont mára úgy tűnik, hogy játszani fog, ami nagy előny lehet majd a csapatnak.
  • Carey Price lehet a legnagyobb hiányzó montreali oldalon. Ő az első számú kapus, az alapszakaszban az ő teljesítménye is nagyon kellett ahhoz, hogy a negyedik helyen végezzenek. A playoffban már voltak nem túl jó meccsei is, a 7-2-es vereségnél négy kapott gól után le is hozta az edző. Michel Therrien, a csapat vezetője azt mondta, hogy maximum a fináléra térhetne vissza Price.
  • A tegnapi mérkőzést a Montreal megnyerte otthon 7-4 arányban. A legnagyobb különbség a tartalék játékosok között volt, az első sor mindkét oldalon borzasztó erős volt, viszont a Montreal negyedik sora elképesztő teljesítményt nyújtott tegnap, ezen játékosok nélkül elég nehéz dolga lett volna a Canadiens csapatának.
  • Én úgy gondolom, hogy a New York be fogja húzni ezt a meccset, és ezzel együtt bejutnak a döntőbe. Van egy merészebb tippem is, méghozzá a 3-1-es hazai győzelem, amiért 11.00-es oddsot kínálnak a fogadóirodák. Ez persze lutri, maradjunk inkább a sima győztesnél....

New York Rangers 1.95