Sziasztok

Peshark vagyok, két olyan meccset néztem ki a holnapi napra, ahol mindkét félnek komoly céljai vannak. Lássuk, mire számíthatunk!


Barcelona - Atletico Madrid kezdés: szombat 18:00

 • A spanyol bajnoki címet eldöntő mérkőzés lesz az első, amiről szó fog esni. A Barcelona csapata fogadja az idei szezonban parádés teljesítményt nyújtó Atletico Madridot.
 • 1951 óta ez az első olyan szezon, amikor az utolsó fordulóban a két bajnokesélyes játszik egymás ellen. Gyakorlatilag egy egymérkőzéses döntőnek fogható fel, aki nyer, az a bajnok. Döntetlen esetén az Atletico csapata emelheti magasba a trófeát.
 • A vendégek egy történelmi duplázást hajthatnának végre, ugyanis a BL fináléban is ott vannak, és a spanyol bajnokságot is nyerhetik. A Barcának idén ez az egyetlen trófea maradt, így valószínűleg mindent bele fognak adni, hogy megnyerhessék. Ahogy a képen is látszik, az idei három egymás ellenin két döntetlen és egy madridi győzelem született. A BL-ben a negyeddöntőben találkozott a két csapat, ahonnan egy idegenben elért döntetlennel és egy otthoni sikerrel az Atletico jutott tovább.
 • Diego Simeone, a vendégek edzője feltehetően ugyanazt a kezdő tizenegyet küldi majd pályára, akik 1:1-re hozták a Barca elleni idegenbeli BL-meccset. Bár Diego Costa állapota nem 100%-os, viszont ha minden igaz, kezdeni fog. Simeone a legerősebb csapatát akarja a pályára küldeni, ez is mutatja, hogy ők is akarják azt a bajnoki címet.
 • A Barcánál Pique, Neymar és Jordi Alba nem edzett együtt a csapattal ezen a héten. Mindannyian sajátos rehabilitációs tréningeken estek át, hogy ha úgy adódik a helyzet, bevethetőek legyenek. Jordi Alba játéka a legvalószínűbb, a másik két játékos most úgy tűnik, hogy nem fog játszani. Victor Valdes, a csapat elsőszámú kapusa is sérült, őt Pinto fogja pótolni.
 • A hazaiak védelmének közepén a Bartra-Mascherano páros kezdhet. Párszor volt már ez így az idény során, és nem igazán tudták hozni a várt teljesítményt. Főleg a fontosabb meccseken voltak rések a védelemben, amit ellenfeleik többnyire ki is használtak.
 • Mindkét csapat az utolsó két fordulóban hullajtott pontokat, az Atletico már az elmúlt körben bajnok lehetett volna saját stadionjában. Ez szerintem nem lesz hatással egyik alakulatra sem, erre az egy meccsre fognak összpontosítani és mindent megtesznek majd a győzelemért.
 • Az eddigiek alapján nem mondanám, hogy egy igazán jó és nézhető meccsre számíthatunk majd. Az Atletico valószínűleg tördelni fogja a játékot, próbálja majd lassítani a meccset. Úgy gondolom, hogy az Atletico Madrid lesz a bajnok, így erre a meccsre egy X2-t javasolnék.

Atletico Madrid X2 1.95

 

Sochaux - Evian Thonon Gaillard kezdés: szombat 21:00


 • Kiesési rangadó a francia első osztályból. Az utolsó fordulóban a még kieső helyen álló Sochaux csapata fogadja az őket egy ponttal megelőző Evian gárdáját.
 • A hazaiak az elmúlt meccseken remekül teljesítettek, igazi hajtós-küzdős meccseket nyertek meg, látszott rajtuk, hogy szeretnének az első osztályban maradni. Hét meccs óta veretlenek, utolsó öt meccsükből négyet megnyertek és ikszeltek a PSG-vel. A 2014-es naptári évben a csapat Hervé Renard vezetésével az ötödik helyet foglalhatná el a tabellán. Ez beszédes adat, a kezdeti mélyrepülést követően feljövőben vannak, amit egy Evian elleni siker és ezzel a bentmaradás koronázhatna meg.
 • A vendég csapat sem mondható olyan nagyon gyengének, bár mostanában elég rosszul játszanak. A PSG elleni 1-0-ás vereség mutatja, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolga a Sochauxnak, ha meg akarják verni őket. Youssouf Sabaly visszatérése a csapathoz pozitívum lehet, bár az edzői stáb még nem biztos abban, hogy a játékos 100%-os állapotban térhet vissza sérülése után.
 • Sérültek terén egyik csapat sem áll rosszul, a Sochauxnál már az előző meccseken is hiányzók vannak, az Eviannál az eddigi sérülteken kívül Sabaly játéka lehet kérdéses.
 • A Sochaux legutolsó kilenc hazai bajnoki meccsén nem szereztek a csapatok három gólt, vagy annál többet. Az Evian idegenbeli meccsein sem potyognak a gólok, ők is rendre megállnak maximum két gólnál.
 • Én azt mondom erre a meccsre, hogy ismét bízok a Sochauxban, kell nekik az a bentmaradás, amit meg is mutattak az elmúlt meccseken!

Sochaux 1.83