Sziasztok KBSCfan újra jelentkezik tippekkel! Mivel hétfő van csak gyorsan írnék ki pár megfontolandót.

Vaasa PS-Kuopio PS --> Vaasa 1.85

A finn bajnokság 7. fordulójában a 4. helyen álló VPS fogadja az utolsó előtti KPS csapatát. Mindkét csapat gyengébb formában van most, a KPS csak előző fordulóbeli győzelme miatt került el az utolsó helyről. A VPS a jó szezonkezdés miatt 4., de ma egy újabb győzelemmel ismét megközelítheti a dobogós helyeket. Jelentősebb hiányzó egyik csapatból sincs.

Keflavik-Breidablik --> Keflavik 2.95

Két hete kezdődött az izlandi bajnokság, amelyben most a 3. forduló következik. A Keflavik meglepetésre 2 győzelemmel kezdett, míg a Breidablik csak egy pontot gyűjtött eddig, azt is idegenben. Úgy gondolom a Keflavik hazai pályán megszerezheti idei 3. győzelmét és továbbra is 100%-os lehet a bajnokságban. Az odds talán az egymás elleni mérleg miatt lehet ilyen magas, hiszen legutóbbi mérkőzéseiket rendre a Breidablik nyerte.

QPR-Wigan --> 2,5 gól alatt 1.60

A két első osztályú múlttal rendelkező csapat most a feljutásért küzd a Championship play offjában. Az első mérkőzésen 0-0 született és a nagy tét miatt a mai mérkőzésen sem várunk óriási gólzáport. A tippet az is erősítheti, hogy a két csapat elmúlt 13 egymás elleni mérkőzésén mindössze 3 alkalommal volt 2,5 gól felett a gólok száma.


Heatnation egy NBA tippet hoz mára.

 

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs, San Antonio Spurs 1,60- kezdés 4:30

 

  • Ez a párharc jelenleg teljes megsemmisítés, a ligaelső Spurs nagyon komolyan elbánt az ellenfelével ez előző 3 meccsen.
  • A Portland nehezen de tovább jutott magasabb kiemelése ellenére is az első körből, míg a Spurs megszenvedve de kiejtette a 7. meccsen a Dallast. A hazaiak egy nagyon jó csapat lehetne bővebb paddal de ez nem áll rendelkezésre Terry Stotts csapatának. A Trail Blazersnél a legjobb cserejátékos kidőlt a 2. meccsen is csak 8 perc játékra volt képes Mo Williams. A 3. meccsen a Portland kezdőjében mindenki legalább 37 percet játszott a 48-ból de például Lillard 43, Batum pedig 44 percet töltött a pályán. A San Antonio védekezésben nagyon felülmúlja ellenfelét és kihúzza annak méregfogát LeMarcus Aldridget, aki eddig 27/71-el áll mezőnyből ami 38% és borzasztóan gyenge.
  • A Spurs nagyon jó formában, Tony Parker ficánkol és nem tud vele mit kezdeni a Portland. A francia irányító 50%-al dobál mezőnyből és ennek köszönhetően elfér Tim Duncan visszafogottabb játéka is. A San Antonio kerete jóval bővebb mint a a Blazersé ahol 3 játékos is 20 perc felett átlagol a párharcban. A kipihentség óriási előny Greg Popovich csapatának.
  • Érdekes statisztika is napvilágot látott a 3. mérkőzésen ami azt mutatja, hogy mennyire irányítja a párharcot a Spurs.

  • Ez az adat számomra nagyon sokat mond, az még plusz adat hozzá, hogy a több mint 100 percen át pedig 10 fölötti volt a texasiak előnye! A 3 meccset átlagosan 18,5 ponttal nyeri a Spurs a legkisebb sikerük 15 pont volt, de az is sokat mondó, hogy a legkevesebb dobott pont a Spurstől a párharcban 114 volt.
  • Komoly gondok tehát a Portlandnél mind védekezésben mind támadásban amivel nem tudnak mit küzdeni. A problémák tovább nőnek Mo Williams sérülésével, akinek a játéka erősen kérdéses. Ugyan biztosan küzdeni fog legalább egy győzelemért a Trail Blazers de nem hiszem, hogy össze jön majd nekik. A Portland számára már így is óriási siker ez a szezon, bármelyik csapattag/stábtag/vezető/szurkoló elfogadta volna ezt a szezon előtt.
  • Szerintem söpréssel továbbmegy majd a San Antonio.