Heatnation NBA tippekkel próbál nyerni hajnalban.

 

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz, Cleveland Cavaliers 1,57- kezdés 1:30

  • A Clevelandnak halvány esélye van még a rájátszást érő 8. hely megszerzésére, ugyanis az Atlanta Hawks nagy mélyrepülésben van és sorra dőlnek ki magasemberei, jelenleg 10. helyen állnak és 4 meccs a hátrányuk a Hawkssal szemben. A Utah teljesen esélytelen a rájátszásban idegenben nem is nagyon erőltetik magukat, mindössze 7-20 a mérlegük.
  • A Cavs már az All-Star szünet előtt elkezdett éledezni azóta 3-3 a mérlegük, a trade deadline előtt megszerezték a semmiért Spencer Hawest, aki már kezdővé lépett elő és nagyon jó és hasznos tagja a keretnek. A Clevelandnak ezt a meccset hoznia kell ha rájátszásban akarnak pályára lépni, a Kyrie Irving vezette együttes 2 napja Oklahomában diadalmaskodott 114-104 arányban. Hiányzók ugyan lesznek, de Varejaot a már említett Hawes tudja pótolni, CJ Miles helyét Jarett Jack vette át egyedül a padról beszáló Dion Waiters lehet majd számottevő hiányzó de úgy gondolom megoldják majd ezt mivel már régebb óta hiányznak ők.
  • Ezzel szemben a Utah kerete teljes, a legutóbbi két meccsét hazai pályán megnyerte a gárda, így itt az ideje bukni. Sok csapatnál lehet azt olvasni, hogy nincsnek rákényszerítve a győzelemre, no ez a helyzet a nyugati csapattal is, ezért is gondolom, hogy 2 hazai vereség után jön egy idegenbeli vereség.
  • A Cavs erősebb játékerőt képvisel és jobban is motiváltak. Ezt a szorzót érdemes tenni, akár kisebb hendivel is.

 

New York Knicks - Golden State Warriors, Golden State Warriors 1,42- kezdés 2:00

  • A NY szezonja egy rémálommal ér fel, míg a Golden State munkáját sorozatos sérülések nehezítik.
  • A Knicks tegnap a Miami otthonában kapott ki nagyon csúnyán 108-82-re. Sérültjeik is vannak, Andrea Bargnani, Iman Shumpert és Kenyon Martin sem bevethető előbbi kettő kezdő játékos. Back-to-back mérlegük 4-8 ami még jónak is mondható, de a Madison Square Gardenben 12-19, míg februárban csak 2-10(!) és az All-Star szünet után csak 1-5 a mérlegük. Nagyon nagy mélyreülésben a Knicks és hiába Carmelo Anthony a csapat romokban hever, Raymond Feltonnak pályán kívüli ügyei is akadtak, fegyverével hadonászott és nagyob bajba is keveredhet ezért, de játszik majd.
  • Ezzel szemben a Golden State rájátszást érő helyen tanyázik és ami fontosabb, hogy teljes a keret, David Lee, Andrew Bogut és Jermaine O'Neal is játszik a magasmeber állományból. A legutóbb csúnya vereséget szenvedtek a Bulls vendégeként de az annak is köszönhető, hogy a Chicago nagyon jól védekezett ilyen jó védekezésre pedig a Knicks nem igazán képes. Bogut és Lee távollétében O'Neal masszív dupla-duplát is letett az asztalra, sőt hiába tért vissza David Lee O'Neal a kezdőben ragadt, és Lee majd a padról fog érkezni valószínűleg ami majd jót tesz a nem túl erős padnak. A padon egyébként jó játékosok találhatók, Jordan Crawford, Harrison Barnes vagy épp Steve Blake. A kezdőben Andre Igoudala vagy Klay Thompson is említésre méltő, de Steph Curryt sem szabad kihagyni aki napra pontosan egy évvel ezelőtt 54 pontot szórt a Gardenben 7 gólpasszal és 6 lepattanóval. A GSW a szünet után 4-1-el áll, tehát jó formában van a nyugati gárda.

 

Ötletként:

Phoenix Suns (-7)- 1,90

  • A Pelikánoknál kérdéses Anthony Davis játéka, ha nem játszik akkor a csapat 3 legjobb játékosa nem lép majd pályára. Ezt nem fogják elbírni és a Suns behúzza könnyedén, még akkor is ha Goran Dragic játéka kérdéses.
  • Ezt azért óvatos téttel. A sima sikerben viszont nem sok érték van.