Heatnation itt és újra NBA a terítéken.

 

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers, CLE Cavaliers +10,5 pont 1,61- kezdés 1:00

  • Óvatosan a meccsel, a fogadóirodák lebecsülik a Clevelandot, én annyira ezt nem tenném, de a statisztika alapján érthető a dolog.
  • A Toronto keleten a 3. helyen állnak, ezt pár meccsel a szezon kezdete után nem biztos, hogy mondtuk volna. A kanadai alakulat jól muzsikált januárban, februárban viszont 4-4 eddig a mérleg, legutóbb a Chicago ellen kaptak ki hazai pályán. A csapatot az All-Star DeMar DeRozan és Kyle Lowry vezeti, magasember posztok is jól áll a gárda, Jonas Valancionas és Amir Jonhson is jó "alapanyag". A padról Vasquez és Salmons kap nagy szerepet.
  • A Cleveland mélygödörbe került ám innen szépen másznik kifelé, az All-Star hétvége előtt már sorozatban megnyert négy meccset, míg a szünet után simán verték a vergődő Philadelphiát és egy picit nehezebben de az Orlandót is könnyen legyűrték back-to-back. Ezzel úgy gondolom nincs vége a szárnyalásnak, ugyanis a Cleveland aktív volt a trade deadline előtt és ugyan Luol Denget nem tudta elcserélni, de Spencer Hawest(korábbi Philly játékos, 13pts 8,5reb 3,3ast/meccs) körülbelül bagóért sikerült megszerezni. A középjátékos jó lepattanózó és kintről is veszélyes így + fegyvert kap az ő személyében a csapat. Ő már játszani is fog a Raptors ellen. De Anderson Varejao, CJ Miles és Dion Waiters sem játszhat.
  • Bízom abban, hogy Kyrie Irving újra formába lendül és a Tristan Thompson-Luol Deng csatár duó féken tudja majd tartani a Raptorst. A hendi jó választás, a Cavs sikert is belehet próbálni, de én nem támogatom ezt. Az ellenérvem az a Cleveland idegenbeli mutatója.

 

Ötletkén:

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks, DAL Mavericks -9,5 pont 1,61- kezdés 1:00

  • A Philadelphia elcserélte Spencer Hawest és Evan Turnert, két kezdőjátékosát, a csapat célja itt sem a győzelmek szerzése hanem sokkal inkább a drafton való minnél jobb pozíció elérése, ezt jelzi az, hogy februárban a mérlegük 0-8!
  • A Dallas ezzel szemben óriási harcban a rájátszásért nyugaton, jelenleg éppen a 8. helyen állnak, de a Memphis ott lohol a hátuk mögött. A Mavst Dirk Nowitzki és Monta Ellis vezeti, a csapat fő gyengesége a lepattanózás de ezzel a 76ers sem áll kiválóan.
  • Szerintem sima győzelmet szerez itt a nyugati alakulat, az ellenérvem az, hogy a Dallas a back-to-back első meccsein 0-3-mal áll.