Heatnation jelentkezik, ma az NBA All-Star hétvége ügyességi versenyeiről és egy skót meccsről írok.

 

Inverness - Hearts- kezdés 16:00

 

  • A skót bajnoksgában a már szebb napokat is megélt Hearts csapata látogat a jól teljesítő Invreness otthonába.
  • A hazaiak a 4. helyen állnak 7 pontra az európa ligát érő selejtező helyektől, a bajnokságban utolsó 7 mecccsén 1 győzelmet számlál így visszaesőben, de hazai környezetben a Hearts ellen ez egy kiváló meccs ahhoz, hogy egy győzelmet arassanak. Hiányzó nincsen információim szerint, ez csak könnyíti a dolgunkat. Az Inverness otthoni formát tekintve sem áll jól utolsó 4 meccsen 3 vereség 1 döntetlen.
  • A Hearts -15 ponttal kezdte az idényt köszönhetően pénzügyi gondjaiknak, jelenleg 5 ponttal természetesen utolsó helyen állnak és minden bizonnyal kiesnek az első osztályból. A vendégek dolgát nem könnyítik a sérültek sem, 1 védő(23/0) 2 középpályás(22/3, 12/1) és 2 támadó nem bevethető(23/1, 25/6- házi gólkirály).
  • Ugyan a Hearts jó formát mutat míg az Inverness inkább gyengélkedik úgy gondolom ma mindkét csapat jó illetve rossz sorozata megszakad. Hazai környezetben nyer az Inverness.

Tippem:

Inverness -1(ázsiai)- 1,70

--

Két rövid tipp:

Dave Chisnall- 1,36 (darts)

David Ferrer - Nicolas Almagro összesített játékok 21,5 felett 1,83 (tenisz)

--

NBA All-Star ügyességi versenyek:

Jelenleg egy problémám van ezzel, hogy a bet365 kínálatában nincs benne, azt nem tudom este berakják-e vagy sem, de néhány másik irodánál lehet fogadni rá.

 

Sears Shooting Stars Challange:
Résztvevők:
Team Curry- Stephen Curry, Dell Curry, Becky Hammon
Team Durant- Kevin Durant, Karl Malone, Skylar Diggins
--
Team Hardaway Jr- Tim Hardaway Jr, Tim Hardaway Sr, Elena Delle Donne
Team Bosh- Chris Bosh, Dominique Wilkins, Swin Cash

  • Ezen a versenyen előre kijelölt pontokról kell a gyűrűbe találni, az első dobások könnyűek viszont az utolsó dobás egy félpályás kísérlet.Minden csapat egy jelenlegi NBA, egy jelenlegi WNBA és egy NBA Legend játékosból áll. Ahogy látható létre jött két apa-fia duó is.A tavalyi versenyt Chris Bosh és csapata nyerte nagy szerencsével mivel az akkori ellenfél, Westbrook csapata nem tudta bedobni a félpályás kosarat.Minden csapatnak van egy köre és nyugat illetve kelet legjobbja jut be a döntőbe. Először a nyugati párosításról beszélnék, Kevin Durant ugyan nagyon jó dobó és Karl Malone szintén nagy név, de a csapat női tagja a WNBA újonc Skylar Digginst gyengének érzem, ő mindössze 33%-al dobál a női ligában, tripla vonalon túlról pedig 24,5%-al. Az ellenfél Stephen Curry és apja valamint Becky Hammon, Steph és Dell Curry két kiváló kézzel megáldott játékos ők velük nem gondolom,hogy probléma lehet, a csapat női tagja Becky Hammon a nők között 6 alkalommal volt All-Star játékos és a San Antonio Stars egyik legjobbja, igaz ebben az alapszakaszban csak 1 meccset játszott.
  • Keleti csapatokról is essen szó, Boshék csapata nem változott, mint ahogy írtam csak szerencsével nyertek, de nyertek. A csapat nem rossz, Swin Cash 41,5%-al dob a nők között,tavaly pedig Dominique Wilkins volt mind a kétszer az aki megdobta a félpályásat a csapatnak. A Hardaway csapatot viszont jobbnak érzem, a két Hardaway pontosan tud dobni és a csapat női tagja Elena Delle Donne az újonc WNBA játékos aki meccsenként 18,1 pontot szerez és 42,5% illetve 44%-al dob összesen és triplavonalon kívülről. Ahogy a fogadóirodák is én is az apa-fia duókat érzem a legerősebbnek. Szerintem Hardawayék picit esélyesebbek mivel a női tagja a csapatnak nem hagyott ki olyan sok meccset mint Curryéknél.

Tippem:

Team Hardaway Jr.- 3,5

Team Curry- 3,00

--

Taco Bell Skills Challange
Résztvevők:
East Team One- DeMar DeRozan, Giannis Antetokounmpo
East Team Two- Victor Oladipo, Michael Carter-Williams
--
West Team One- Trey Burke, Damien Lillard
West Team Two- Reggie Jackson, Goran Dragic

  • Itt is csapatokba vergődtek a játékosok, eddig egyénileg versenyeztek ezen az éven viszont már duókban. Itt az első körben a két leggyorsabb páros jut tovább a bajnoki fordulóba. Erről a versenyszámról komolyabban nem foglalkoznék, a DeRozan, Antetokounmpo duó szerintem esélytelen lesz az Oladipo-MCW páros ellen, a másik oldalon nyílt a harc, és hiába a címvédő Damien Lillard Trey Burke mellett, én Reggie Jacksont és Goran Dragicot várom a döntőbe Oladipo és Carter-Williams ellen.Hozzáteszem, ez egy elég gyenge tipp mivel 3 erős páros van.

Tippem:

West Team Two- Reggie Jackson, Goran Dragic- 4,00

--

Foot Locker Three-Point Contest
Résztvevők:
Kyrie Irving(címvédő)- 90(sikeres 3 pontos), 36,9 %
Bradley Beal- 89, 43 %
Joe Johnson- 94, 39,3 %
Aaron Afflalo- 93, 42,5 %
--
Stephen Curry- 171, 41,2 %
Marco Belinelli- 81, 44,8 %
Damien Lillard- 149, 40,4 %
Kevin Love- 114, 37 %

  • Két körből áll ez a verseny is, a két konferencia legjobbja kerül be a döntőbe, ha az első helyen egál van akkor szétlövés következik.Komoly verseny várható a bajnoki címért, Kyrie Irving tavaly nyert, Kevin Love tavaly előtt.Itt azzal kezdeném, hogy kit nem érzek esélyesnek, nálam Aaron Afflalo és Marco Belinelli szinte rögtön kiesik, de ezen az éven Kyrie Irvinget sem érzem elég jónak. Kevin Love-ot nem írnám le, de a fogadóirodák ezt teszik. Joe Johnson egy igazi scorer, de nem hiszem, hogy megnyerné ezt a versenyt. Ez a meccs szerintem 3 játékos között dől majd el, ezek pedig Stephen Curry, Damien Lillard és Bradley Beal. Ide is két tippet írok, nálam Beal egy sötét lő aki robbanthat.

Tippjeim:

Stephen Curry- 3,50

Bradley Beal- 6,00

--

Sprite Slam Dunk Contest

Résztvevők:
Paul George
John Wall
Terrence Ross(címvédő)
--
Damien Lillard
Ben McLemore
Harrison Barnes

  • Erre az évre egy elég jó mezőny jött össze, a címvédő Terrence Ross ezen az éven is mutatott már be nagy húzásokat, ahogy Paul George is. John Wall is egy jó választásnak tűnik számomra.
  • Nyugaton Damien Lillard itt is szerepel, ő azonban ebben az évben mindössze 8(!) zsákolást mutatott be, ez nagyon alacsony szám.. Az újonc McLemorenak jó rugói vannak, de Harrison Barnes is nagyokat szokott húzni. Itt Lillard gyengesége miatt várom Kelet sikerét.

Tippem:

Kelet nyer- 1,70