Heatnation hoz pár tippet szombat hajnalra.

 

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies- kezdés 2:00

  • A 23-22-es Minnesota fogadja a 24-20-as Memphis Grizzliest. A Memphis Marc Gasol visszatérése óta szárnyakat kapott, plusz Courtney Lee érkezését is idelehet venni.
  • A Minnesota Timberwolves küzd a rájátszásért szokás szerint. A T'wolves hazai pályán 13-9-es mérleget hozott össze, a gyengébb csapatokat könnyen ütik általában, a csapat vezérét Kevin Lovenak hívják, mellette Kevin Martint érdemes megemlíteni mint pontszerzőt. A hazaiakról az a véleményem, hogy amíg Ricky Rubio nem tanul meg liga átlagon dobni addig nem lehet jó csapat a Minnesota. Rubio ugyan csodás gólpasszokat szokott kiosztani a dobó százaléka 35,7% amivel a bőven a liga átlag alatt van és a tavalyi kerek 36%-ánál is rosszabb. A padról JJ Barea hozhat pontokat, de összességében a kezdő csapat szerzi a pontokat. A hazaiaknál hiányzik a kezdő center Nikola Pekovic aki 18 pontot és 9 lepattanót átlagol az ő hiánya támadó oldalon nagy hátrány a védő oldalon már nem annyira.
  • A Memphis Grizzlies tavalyi önmagát idézi Gasol visszatérésével és már majdnem rájátszást érő helyen állnak. A spanol centerrel 7-1-el áll a csapat januárban, összességében pedig 11-3. Ráadásul a legutóbbi 8 meccsen nem kaptak 100 pont felett pedig játszottak 2 alkalommal a Houston ellen, a Portlandet és az Oklahoma Cityt is 100 alatt tartották. A Grizzliknek van a 3. legjobb védelmük és ez a védelem képes lehet megállítani az erős Minnesota támadókat. A Memphisnél 2 hiányzó van akik már régóta nem játék képesek. A Randolph-Gasol duó az egyik legjobb magas páros a ligában, és melléjük jön még Mike Conley aki folyamatosan zseniális teljesítményt tud nyújtani és szépen csendben a liga legjobb irányítói közé csatlakozik.
  • Hogy miért gondolom, hogy folytatja a Memphis a menetelést? Azért meg a Kevin Love-Nikola Pekovic a legrosszabb palánk allati duó. Igaz ma Pekovic nem játszik a helyét Ronny Turiaf veszi át, de Kevin Loveról sok pontot kaphat a T'wolves.
  • Nem szeretek ilyen jó sorozatokban lévő csapatra fogadni, mert egyszer mindig megszakad a sorozat de ilyen szorzóért vállalható a kockázat, nem olyan erős tipp mint a Kings elleni, de nálam jóval esélyessebbek jelen állás szerint.
  • Két statisztikai adat, amikor a Minnesota 100 pont alatt dob akkor 3-11-el áll és amikor szoros meccsre kényszerülnek akkor mindössze csak 14%-ban nyernek míg a Maciknál ez a szám 61%.

Tippem:

Memphis Grizzlies- 1,86

 

Pár rövid tipp/ötlet:

Golden State Warriors- 1,50

  • Csak azért szerepel ötletként mivel tegnap a Clippers ellen játszottak. A Warriorsnak kell ez a győzelem is mivel egy kicsit visszacsúsztak a szoros nyugati konferenciában. A Utah ugyan tud meglepetést okozni, de ma nem hiszem, hogy fognak és 2 győzelem után kijár már nekik a vereség.
  • A Utah már otthon megverte a Houstont Salt Lake Cityben amikor a Rockets egy Spurs elleni siker után jött.
  • A szorzó is tetszik de óvatosan a téttel, sok múlthat a GSW dobószázalékán.


Sziasztok, druzsinlaci jelentkezik!

Aki ismer tudja, hogy rajongok a rögbiért. Ez a bejegyzés a soron következő "nem hivatalos Európa - bajnokságról", a Hat Nemzet Tornájáról fog szólni.

De mi is ez a nagy nemzetközi felhajtás minden év elején a rögbi világában? Nem más, mint Európa top csapatainak (Wales, Skócia, Írország, Anglia, Franciaország, Olaszország) kküzdelme a bajnokok trófeájáért.

2013-ban Wales csapata nyerte a tornát, egy kivételével mérkőzését megnyerte, gyakorlatilag lesöpört a pályáról mindenkit.

Kezdjük is velük: Warren Gatland a tavalyi győzelem után egy könnyed mérkőzésen fogadja Cardiffban 75 ezer néző szeme láttára a leggyengébb csapatot, Olaszországot. Gatland beceneve sokat elárul: "Puppet Master", hiszen úgy irányítja a csapattagokat, mintha bábuk lennének, de lehet hogy ez kell a sikerhez.... Tavaly az első mérkőzésükön Írországban szenvedtek, görcsösek voltak, ki is kaptak 30-22-re egy esős, sáros, mocskos meccsen. Aztán újult erővel indultak a sorozatnak, és ellentmondást nem tűrve mindenkit megvertek. Például az utolsó, Anglia elleni találkozón 30-3-ra lemosták a pályáról a sportág legjobbjait. A mostani csapatban is tapasztalt öreg rókák lesznek, említhetjük Adam Jones-t aki a 90. válogatottságára készül, vagy Tobey Faletau-t aki a 30.-raDe ha tovább nézzük a névsort akkor szegény Alex Cuthbert a maga 19 válogaottságával a legutolsó a sorban. Azért halkan hozzátenném, hogy ezalatt Cuthbert 9 célt szezett. Összefoglalva nagyon masszív, erős, rutinos csapat indul az idén harcba az újabb sikerért.


Olaszország már nincs ilyen jó helyzetben. Tavaly hiába győzték le otthon Franciaországot és Írországot, sajnos ennél több babér az idén sem fog teremni nekik. A játékosállomány javarészt a Zebre és a Benetton Tarvisio csapatából tevődik össze, ők európai mércével mérve nem igazán "ütős" csapatok. A szombaton 15:30-kor kezdődő találkozón nem gondolom hogy labdába fognak rúgni, főleg hogy Wales csapata tűzzel teli és ambíciózus lesz.

Tippjeim: (nem nagyon szeretnék 1,5-nél kisebb szorzót ajánlani, mert Wales-re eleve 1,03 az odsz)

Wales -17 - 1,62
Wales 16-20 ponttal nyer - 5,5
Célok száma 3,5 felett - 1,8
Olaszország pontjai 11,5 alatt - 1,8
Alex Cuthbert bármikor célt szerez - 1,83
Leigh Halfpenny bármikor célt szerez - 2,87

-----

Anglia csapata most a hétvégén enyhén szólva is érdekes lesz. Mivel most rendezik az LV kupa következő fordulóját, így elég sok meghatározó játékos kimarad a keretből, sőt, 7 játékos 10 válogatottság alatt van, 3-an egyáltalán nem is voltak eddig válogatottak. Dan Cole, Danny Care, Owen Farrell maradtak a "nagy csapatból". Ez sokat számít, hiszen Franciaországban, a Stade de France-ban kezdenek szombat este 18 órakor, vélhetőleg 80 ezer fanatikus rajongó előtt, akik csak arra várnak, hogy a megtépázott szigetlakókat jól a földbe döngöljék a hazaiak.Nem lesz egyszerű, hiszen hiába a sok fiatal, Stuart Lancaster biztos vagyok benne, hogy kitalált valamit a "Kakasok" támadásaira. Én nem írnám le őket még így sem annyira.

Franciaország előtt nagy lehetőség nyílik, a kerete teljes, Maxime Medard és Yoann Huget bevethető a csatársorban, mindketten a Stade Toulusain játékosaik, összeszokott páros arról nem is beszélve hogy ez a frnacia csapat Európa egyik top csapata, és most 9 válogatott onnan érkezik a derbire. Nem kell több a hazaiaknak, ettől nagyobb lehetőség nem lesz nekik a győzelemre Anglia ellen.

Tavaly épphogy 2 ponttal nyertek a "Rózsák" franciaföldön, 24-22-re. Majd otthon egy sima 23-13-as siker.
Valahogy alábecsülik az angolokat. Ők nem olyanok, hogy feladnák. Ezért szeretném őket támogatva tippeket adni.

Tippjeim:

Anglia +4 - 1,71
Anglia pontjai 16,5 felett - 2,0
Maxime Medard célt szerez - 3,4
Yoann Huget célst szerez - 3,75

Később még lehetséges, hogy frissül a bejegyzés!