Heatnation hoz pár ötletet és tippet az előttünk álló NBA játéknapra.

 

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies- kezdés 4:00

 • A Nyugati utolsó Sacramento fogadja a magárataláló Grizzliket.
 • A Kings hazai pályán 9-15-el áll, keretük a jelenlegi Nyugati Konferenciában nem sokra elég, ráadásul Rudy Gay és DeMarcus Cousins a két legjobb emberük ki is hagyta az előző meccseket sérülés miatt. Nagy valószínűséggel ma sem játszanak. Őket pótolni elég nehéz ennek a keretnek. A Sacramento januárban nem remekel 5-9-el állnak míg a csapat 1 napi pihenő után mindössze 6-18-as mérleget tud magának.
 • A Memphis Marc Gasol visszatérése óta szárnyal és tavalyi önmagát idézi, Courtney Lee megszerzésével a csapat csak erősödött, Mike Conley és Zach Randolph jól végzi a munkáját míg a padra James Johnson személyében elég jó kiegészítő embert találtak. Gasol visszatérése óta a Macik mérlege 6-1-el áll és a kapott pontok száma is szépen leesett. A vendégek januárban 10-3-al állnak ami nagyon jó és ráadásul egy meccsel kevesebbet is játszottak mint a Kings. A back-to-back meccsek második felvonásán a csapat 3-3-al áll.
 • Courtney Lee-vel és Marc Gasollal a csapat elindult a jó irányba a legutóbbi 7 meccsen sosem kaptak 95 pontnál többet és a 3. legjobb védekezéssel rendelkeznek. A Kings védekezése sokat gyengült, legutóbbi összecsapásukon a Cousins-Gay duóval sem tudott nyerni a Kings a Macik otthonában.
 • Ha játszanak ha nem én a vendégek sikérét várom a back-to-back ellenére is.

Tippem:

Memphis Grizzlies- 1,50

 

Denver Nuggets - Charlotte Bobcats- kezdés 3:00

 • A 22-21-es Denver fogadja a 19-27-es Charlotte csapatát. A Nuggets ugyan hazai pályán nem olyan erős mint tavaly volt, de még így is nehéz a magaslaton játszani ellenük, plána ha az ellenfél egy gyenge keleti alakulat.
 • A Nuggetsnél a szezonban folyamatos tényező a sérülések, Danilo Gallinari még pályára sem lépett a szezonban és valószínűleg nem is fog, JaVale McGee nagyon hamar kidőlt, de mindig van egy-egy kérdéses játékos is, Brian Shaw edző azonban elég jól irányítja a gárdát, a Denver folyamatosan versenyben van a rájátszáshelyekért. A Ty Lawson vezette alakulat januárban 8-5-ös mérleget hozott össze. Randy Foye is megtalálta a helyes utat és hasznosan játszik már egy ideje, a keret bő és ez nagy faktor lesz a meccsen.
 • A Bobcats masszív csapatként kezdte az idényt meglepetésre azóta visszaestek, a mai napon a kezdő irányító Kemba Walker nem játszik az ő hiánya nagy érvágás, a Bobcats amikor nyugati csapatok otthonába látogat nagyon rosszul játszik, 1-7-es mérleggel állnak, azt az egy sikert a gyenge Sacramento ellen érték el. A 7 vereség átlagban 18 ponttal történt, példaként 30 pontos zakó a Portland ellen, 27 pontos vereség a Clippers ellen legutóbbi nyugati meccsüket a Timberwolves ellen vesztették el szintén 27 ponttal. Látszik, hogy idegenben nagyon gyengélkednek ma a kezdő irányító is hiányzik.
 • A Charlotte a védekezésére épít mivel sok pontra nem képesek a meccseken. 11 alkalommal érték el a 100 pontot 43 meccsből, míg a Denver a támadásokra épít és ezzel nyerhetik meg ma a meccset.
 • Egy visszatartó statisztika lehet csak, a Denver mikor 3 napot pihen akkor 0-3-al áll, a Bobcatsnél ez a szám 0-2.
 • Sima meccset várok, remélem nem jön közbe semmi. Két elég jó tippem is van erre a meccsre.

Tippjeim:

Denver Nuggets -5,5- 1,59

Csapat legtöbb pontot elért negyeddel: Denver- 1,44

--

Ötletként:

Sergie Ibaka(OKC) pontjai 15,5 felett- 1,83

 • A Heat ellen Westbrook hiányában jó határon kapható. Kisebb téttel vagy egy nagyobb szelvényen elfér.

Anthony Davis pontjai 23,5 felett- 2,00

 • Tegnap 30-at szórt a fiatal Davis. Ma valószínűleg Kevin Love védekezik majd rajta, aki finoman szólva sem jó védő. Davis jól büntetőzik és középtávolról is veszélyes. Ilyen szorzón be kell próbálni.