Sziasztok, itt axaitbabY_real!

Végre hétközi fordulók is lesznek, ez a hétvége eseményeinek fényében egy kis felüdülést jelenthet. Nézzük!


Manchester United - Cardiff 1 , ázsiai hendikep -1,5 (1,80)

Eddig talán mindenkinek a pocsék szó jutott eszébe az MU-ról, az idei szezon alapján. Azonban szombat óta nincs olyan ember, aki a Vörös Ördögöket ne Juan Matával hoznák kapcsolatba. Igen, a PL talán egyik legjobb irányítóját sikerült leigazolni. Kezdőbe várom. További jó hír, hogy Rooney,RvP és Fellaini is játékra jelentkezik, így egy elég ütős támadóalakzat szerepeltetése elvárt. Mata olyan lökést jelent az MU-nak, mint Özil az Arsenalnak. Innentől kezdve mostmár jönnie kell az eredményeknek. A Cardiff abszolút utolsó, de ez megtévesztő lehet, mert a listavezetőkkel is kibabráltak már. Igaz otthon. A holnapi nap elég érzelmes lesz, ugyan is visszatér az Old Traffordra a babaarcú gyilkos, Solskjaer a Cardiff menedzsereként. Mata pedig debütál. 2 gólos United győzelem nálam ajándék mára.

Várható kezdő : De Gea - Rafael,Jones,Evans,Evra - Fellaini,Fletcher - Mata Rooney Januzaj - Van Persie

Derby - Yeovil 1 (1,50)

Angol másodosztály, amivel vigyázni kell, de azért sportszakmailag ebben van érték. A Yeovil a liga legkisebb költségvetésű csapata, amely a kiesés ellen küzd, a Derby pedig a feljutásért. Nekem statisztikai alapon is elég az, hogy megtegyem ezt a mérkőzést. Ha a Yeovil pontot is szerzett a top12-ben vélő csapatok közül, azt is inkább otthon tette meg. Az egymás elleni mérleg is abszolút a hazaiak mellett szól. Ha legutóbbi egymás elleni idegenbeli meccsükön sima 0:3-al távoztak, akkor otthon sem lehet akadály a 3 pont begyűjtése.

Liverpool - Everton , Everton büntetőlapjai 3,5 felett (2,20)

Liverpooli csúcsrangadó, feszült mérkőzés. Talán ez jut minden sportfogadónak eszébe, amikor ilyen párosítások kerülnek megrendezésre. A parázs hangulat garantált, és ezért nem is a gólokra fogadnék ezzel kapcsolatban. A PL-ben amúgy is vannak favágó csapatok, de így, hogy az Everton is "felnőtt" és partyban lehet a Liverpoolal az még inkább csak növeli az esélyt, hogy gólokat lássunk, és ha gól van, akkor van egy idegesebb ellenfél, aki bizony 1-1 kontránál bizony sárga lapos szabálytalanságot el fog követni. Fontos továbbá, hogy az esti órákra esőt mondanak Liverpoolban - a kérdés annyi, miben befolyásolja az eső a sárga lapokat? - és egy egy rosszul időzített becsúszás is könnyen lapot érhet. A Premier League pedig amúgy sem egy barátkozós, könnyed liga, vannak azért itt is favágók. Én valahogy úgy képzelem el, hogy Suarez vagy bárki a Liverpoolból vezetéshez juttatja a hazaiakat, amely után az Everton kinyílik, gólt is fog szerezni, mindeközben a Liverpool a kontrákra játszik, és a Coutinho,Suarez,Sturridge,Sterling féle embereket azért a félpályán valamilyen eszközzel meg kell állítani. Ha lesz egy csúnya  belépő a mérkőzés első 25 percében, az még jobban korbácsolja az indulatokat és a meccs játékvezetője osztani fogja a lapokat. A játékvezető kiléte számomra még nem ismert, de ahogy megtudom, azt is tudni fogom milyen mentalitású a bíró, és mennyire osztja a lapokat Angliában. Számomra ez a 2,20 egy nagyon nagy érték 4 everoni sárgáért.