Heatnation hoz egy kis NBA-t hajnalra.

 

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls- kezdés 1:00

  • A 20-20-as Chicago Bulls látogat a 16-25-ös Cleveland Cavaliers otthonába. A Cavs jóval többre hivatott mint ahogyan áll míg a Chicago szezonját a sérülések 'tönkretették'.
  • A Cleveland hazai közönség előtt nagyon jól tud telejsíteni, de a csapat körül voltak problémák amik már azóta helyre álltak. A csapat elcserélte a kezdő centerét, de Andrew Bynummal amúgy sem sokra mentek így pont a Chicagotól megkapták cserébe Luol Denget aki jól illeszkedik a csapatba. A Cavsnél Varejao és Thompson belül pofás kis párost alkot, Kyrie Irving a Konferencia egyik legjobb irányítója a padról pedig Jarrett Jack és Dion Waiters hozhatja a jó játékot. A Cavs 2 napot pihenhetett erre a meccsre és amikor 2 nap pihenőjük van akkor elég jól teljesítenek, ilyenkor hozzák a legjobb dobószázalékük és 4-3-mal állnak ezeken a meccseken.
  • A Chicago számításait a visszatérő Derrick Rose újabb sérülése keresztül húzta, a Bulls idegenben 7-12-vel áll ami nem ad okot bizakodásra. Legutóbb a gyengécske Los Angelest épp idegenben verték egy hosszabbításos meccsen és egy nappal kevesebb idejük volt is pihenni mint az ellenfélnek. A Bullsnál Rose után Kirk Hinrich lett a kezdő irányító ám ma ő és a kezdő PF Carlos Boozer sem játszik majd. Így 3 kezdő játékos sem lesz, Hinrich helyét DJ Augustin, Boozer helyét pedig Taj Gibson veszi majd át. A kezdő ugyan nem sokat gyengült de a kispadról így nagy támogatásra nem számíthat a vendég gárda.
  • A Bulls védekezése veszély faktort ad a tipp mellé, de a pontszerzéssel viszont akadnak bajok és ezzel ma is baj lehet a kezdők hiányában. A Cavsnél se lehetne baj a védekezéssel ugyanis Mike Brown edző ért ehhez, de a hazaiak sokszor kapitulálnak.
  • A sima sikerükre elég jó esélyt látok a hendit is jónak gondolom.

Tippem:

Cleveland Cavaliers- 1,57

--

Ötletként:

Shawn Marion pontjait ajánlom overre. A határ 11,5 pont, ez egy tűrhető érték főleg ha azt vesszük, hogy valószínűleg Terrence Rossal áll majd szemben akinél jóval nagyobb, erősebb és testesebb is. Sőt még az is segíti az ötletet, hogy Marion 1 kivételével az utolsó 4 meccsen mindig overt hozott.

--