Rókakoma érkezik!

Novak Djokovics után van néhány érvem arra, hogy miért lehet bajban kedden éjjel Rafael Nadal Grigor Dimitrov ellen. Nem akarok belemagyarázni, csak felvázolom, miért lehet kicsit szorosabb meccs a vártnál.


Rafael Nadal-Grigor Dimitrov, több mint 34,5 játék (1,85) - kezdés 04:30 óra
az odds függvényében nekem jobban tetszik:
Rafael Nadal-Grigor Dimitrov, több mint 3,5 szett (2,25) - kezdés 04:30 óra

  • Australian Open, férfi egyes, negyeddöntő.
  • Rafael Nadal tavaly bebizonyította, térdének kutya baja, pályafutása talán legjobb évét futotta. Az elvileg számára legkevésbé fekvő kemény pályán csak három vereséget szenvedett és megnyerte a US Opent. Az évet talán egy kicsit lassabban kezdte, de ez is csak azt jelentette, hogy Dohában nem talált legyőzőre, csak néhány nehézkes mérkőzést játszott. Az Australian Openen eddig nem veszített játszmát, az elvileg rendkívül nehéz sorsolása végülis tűrhetően alakult, Bernand Tomic feladta az 1. fordulóban, Gael Monfils ellen pedig megmutatta, ha nagyon akar, milyen teniszt képes nyújtani - félelmeteset. Nisikori Kejjel viszont 3,5 órán át szenvedett. A mérkőzés után erősen felhólyagzott tenyerét mutatta, és hozzátette, kötésben lesz kénytelen játszani.
  • Grigor Dimitrov az egyik legnagyobb tehetség, de már több éve nem akar beérni. Tavaly is elmaradt számára az áttörés, kemény pályán például 10-11-es negatív mérleggel zárt, de a világranglista 22. helye az eddigi legmagasabb. Melbourne-ben végre valami kiemelkedőt nyújtott és nem is olyan egyszerű úton. Egy ügyes kemény pályás amerikait, egy csúcsformában lévő tajvanit, a top10-re vágyó Milos Raonicot és a rendkívül jól védekező Roberto Bautista-Agutot lépte át összesen három szett elvesztésével. Soha nem járt ilyen mélyen egy Grand Slam-tornán, de igaz volt ez már az előző meccsén is, ami segíthet feldolgozni a feladat súlyát.
  • Nadal ellen fogadni mindig kockázatos, hiszen előveszi a Monfils ellen látott űrteniszét és másfél óra alatt végez. Mi most mégis megpróbáljuk. Bízom az egymás elleniben, amely 3-0 a spanyolnak, de mind döntő játszmába torkollt, egy ráadásul salakon. Dimitrovon segíthet, hogy nyomás nélkül játszhat, senki sem vár tőle semmit, ezen felül valamit tudhat a salakkirály ellen. Azt is tudhatja, hogy élete legjobb tenisze is kevés lehet, de talán arra jó, hogy egy olyan szoros meccset játsszon, mint Nisikori tette. Szerintem elég tehetséges ahhoz, hogy legalább ennyit kihozzon ebből.