A bajnok elpáholhatja az utolsót

Üdvözlet! Rókakoma folytatja!


Elfsborg-Syrianska, 1, ázsiai hendikep -1,5 (1,77) - 15:05 óra
Elfsborg-Syrianska, több mint 2,5 gól (1,65) - 15:05 óra
esetleg:
Elfsborg-Syrianska, az Elfsborg több mint 2,5 gólt lő (2,10) - 15:05 óra

 • A 4. fogadja a sereghajtót a svéd élvonal 14. fordulójában.
 • A címvédő a télen csendben volt az átigazolási piacon. Szerződtetett azonban egy kiváló csatárt, a védelemben és a támadósorban pedig egy-egy kulcsembert kellett pótolni, megtette. Az idény elején néhány meghatározó játékos sérüléssel bajlódott, ezért indult minden döcögősen. Azóta a kötelező mérkőzéseket hozza, mostanában a Helsingborg és a Malmö otthonában kikapott, ami két rangadó volt, amúgy egyedül a Gefle elleni hazai döntetlen az, amibe bele lehet kötni.
 • Egy kezdő védő (7/0) és egy csere középpályás (3/0) marad ki, tehát a korábbi gondoknak nyoma sincs.
 • A Syrianska céljai nem változtak tavalyhoz képest, bent kell maradni, csak az idén nehezebb! A keretbe nem fektettek túl sokat, de elengedtek néhány túlfizetett kulcsembert, tehát a névsor gyengült. Ennek megfelelően kínlódik, 2-3-8-as mérleggel, 10-22-es gólaránnyal az utolsó, idegenben még úgy, ahogy elmegy, 1-2-3-as mérleggel és 3-8-as gólaránnyal. Az utóbbi hat fordulóban négyszer betalált.
 • A csapathírek döntőek, két kezdő védő (12/0, 12/0), egy svéd U21-es (0/0) válogatott hátvéd az egész idényt kihagyja. Rajtuk kívül kérdéses egy csere középpályás (7/1) és még egy védő (13/0).
 • A mérkőzés a minőségi különbség alapján is 1-es volt, a csapathírek tudatában pedig végképp az. A vendég védelem alapembereket nélkülöz, az Elfsborg kiváló támadói ezt nyugodtan kihasználhatják.

Maratoni szombat következhet

Üdvözlet! Szombaton is folytatódik a tippözön!

Néhány olyan mérkőzésre fogadunk ezúttal, amelyek több mint valószínű, hogy két vagy három szettben nem dőlnek el a wimbledoni teniszbajnokságon. Rövidesen érkezünk a részletekkel, addig is kitartás!


Juan Mónaco-Kevin De Scheeper, több mint 3,5 szett (1,60) - 12:30 óra

---

Feliciano López-Tommy Haas, több mint 3,5 szett (1,44) - 15:00 óra

---

Ernests Gulbis-Fernando Verdasco, több mint 3,5 szett (1,40) - kezdés 15:00 óra
vagy némileg meglepetésre utazó, bátor tipp:
Ernests Gulbis-Fernando Verdasco, 2 (2,25) - kezdés 15:00 óra

 • A világranglista-39. és 54. mérkőzése a wimbledoni férfi egyes 3. fordulójában.
 • Ernests Gulbis az egyik legnagyobb, igaz kallódó tehetség. Most azonban éppen felfelé tart és jó formában teniszezik. Delray Beach-en még kemény pályán selejtezőből indulva hét, azaz hét győzelmet aratva nyerte meg a tornát, majd Indian Wellsben öt nehéz, kétesélyes meccsen átlépve éppen csak kikapott Rafael Nadaltól. Áttérve salakra Monte Carlóban Juan Mónaco, egy igazi specialista verte meg óriási csatában, Münchenben pedig a sokadik fénykorát élő Tommy Haas, ezért sem lehet megszólni. Rómában ismét selejtezett, négy találkozót nyert, mielőtt Nadalt a végletekig szorongatta, 6:1-re nyert a salakkirálytól szettet, ám óriási csatában elbukott. Párizsban két papírforma győzelem után elbukott az óriási formában visszatért Gael Monfilsszal szemben. A 2013-as mérlege 35-11, füvön 3-1. A kiváló eredmények ellenére füvön soha nem ment neki, így 9-14-as mérlege van pályafutása során, az elmúlt két évben pedig 5-6. Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy az idén Markosz Bagdatisz, Tommy Haas, tehát két kiváló játékos volt az ellenfele, míg az első körben Edouard Roger-Vasselin, aki már verhetőbb. Jo-Wilfried Tsonga ellen, míg a franciát nem kezdték el ápolni már bajban volt.
 • Verdasco pályafutása leggyengébb idényét futja, 12-15 a mérlege, még legjobb borításán, salakon sem tudott pozitív mérleget produkálni, 5-6 lett. A Roland Garroson Janko Tipszarevics verte meg 3-2-re, ami belefér, még ha a szerb sincs nagy formában. Voltak Párizsban biztató jelek. Füvön a salakosokhoz képest jól teljesít, 41-24 a mérlege pályafutása során, az elmúlt két évben 3-3 és 3-3 volt. Mostanában kezd meglendülni, az abszolút formán kívüli Dolgopolov ellen, majd a szintén nem túl acélos (főleg füvön) Albert Ramosszal szemben nyert, ezután Feliciano López már túl nagy falat volt, de ő a jobbak közé tartozik a borításon és formában is van. Belefért. Wimbledonban két kiváló győzelmet aratott, először a specialistának számító Xavier Malisse-t, majd a szintén tűrhető Julien Benneteau-t verte meg összesen egy játszma elvesztésével. Ez mindenképp meggyőző.
 • Számomra Gulbis formája ezúttal nem annyira beszédes, sokkal inkább a borítás, amin soha nem ment neki. Verdasco két meggyőző sikert abszolvált, ezúttal simán felveheti a versenyt az alapvonalról a lettel, akinek kiváló szerváját képes kezelni. Alulértékeltnek érzem a spanyolt, fejben pedig nem sokkal, de erősebbnek.

 


 

Heatnation GONDOLATAI:

Tegnapról megmaradt egy tenisz meccs én ezt ajánlom egy meglepinek és mellé még egy női meccset is hoztam!

 

Tenisz:

Juan Monaco - Kenny de Schepper

-Érdekes mérkőzésnek ígérkezik Monaco 20. de Schepper pedig 80. a világranglistán, ami érdekessé teszi a mérkőzést az az, hogy Moncao inkább salakon és zöld borításon nem is tud kiemelkedőt nyújtani, 9 év alatt 14 meccset játszott le úgy, hogy több év is volt amikor egy meccset sem játszott füvön mérlege 5/9. Ellenfel az utóbbi három évben "kezdte el használni" ezt a borítást ám úgy tűnik bejön neki mivel összességében 21/8 a mérlege az éven pedig 9/3!

-Monaco még nagyon régen Düsseldorfban tornát nyert salakon majd a Roland Garroson rögtön kihullott Gimeno-Travel ellen. Ezután Eastbourne-ben próbálkozott de ott a későbbi győztes Feliciano Lopez verte, elfogadható.. Wimbledonban két meccset játszott Knittelt simán verte(6-4. 6-2, 6-3) majd Ram ellen szetthátrányból tudott csak nyerni(5-7, 6-2, 6-4, 6-2).

-de Schepper Nottinhgamben az elődöntőben kapott ki majd később Queen's-ben szerepelt ahol Denis Kudla verte a legjobb 16 között 2 szettben ezuátn Eastbourne-ben a selejtezőt túlélte ám a főtáblán kikapott Kyle Edmund-tól. Wimbledonban ő is két mérkőzést játszott le, Paolo Lorenzit verte 7-6, 6-4, 6-2 arányban majd a második körben Marin Cilic ellen lépett volna pályára ám a horvát ellenfele visszalépett.

-Ha megnézzük, hogy Monaco nem a füves borításon a legjobb és de Schepper-nek megy ezen a borításon a játék akkor én úgy gondolom, hogy a franciának lehet esélye Monaco ellen. Az odds csábító!

Tippem:

de Schepper- 3,10-3,50

 

Laura Robson – Marina Erakovic

-A Wimbledon-i füves torna 3. fordulójában találkozik a világranglista 38. és a 71.

-Robson az első körben kisebb meglepetésre Maria Kirilenkot verte 6-3, 6-4 arányban majd a következő körben egy inkább salakon Duque-Marino-t 6-4, 6-1 arányban. A britt lány füvön 15/15-el áll tehát 50%-os az éven 3/2 összességében pedig 2013-ban pedig 15/16.

-Erakovic az éven 17/13-nal, füvön pedig 4/1-el egész pályafutása alatt 58/15 zöld borításon de ez köszenhető annak, hoy 2005-ben és 2008-ban kimagaslóan sokat és jól játszott ezen a borításon(2005: 16/1, 2008: 23/4). 2008 óta a füves pályás mérlege 19/10. Wimbledonban az első körben Moritát búcsúztatta szett hátrányból majd a 2. körben Shuai Peng-et győzte le2 szettben.

-Tavaly Birgmingham-ben találkoztak a második körben ahol Erakovic 2-1-re tudott nyerni.

-A mai meccsen akár lehet meglepetés Erakovic győzelem is de én inkább a sok játékot adnám mint tipp. Kisebb téttel egy 2-1-es Erakovic sikert is meglehet próbálni!


Tippem:

Összesített játékok  21,5 felett- 1,70-1,80

Óvatos tippem:

Erakovic 2-1-re nyer- 4,75-5,25

Alábecsülik a salakosokat?

Üdvözlet! Itt a pénteki kínálat!


RÓKAKOMA GONDOLATAI:

Petra Kvitová-Jekatyerina Makarova, több mint 2,5 szett (2,20)

 • Kvitová állandóan, bárki ellen képes három szettre, Makarova épp egy jó partner ebben.

Sloane Stephens-Petra Cetkovská, 1 (1,61)

Andy Murray-Tommy Robredo, több mint 28,5 játék (1,66), vagy nagyobb oddszal:
Andy Murray-Tommy Robredo, 2, +8,5 játék (2,00)

Mihail Juzsnij-Viktor Troicki, 1 (1,57)

---

David Ferrer-Roberto Bautista-Agut, több mint 29,5 játék (1,90) - kezdés 12:30 óra

 • A világranglista-4. és 60. találkozik a wimbledoni férfi egyes 2. fordulójában, a csütörtökökről az eső miatt elhalasztott mérkőzésen.
 • Ferrer a Roland Garroson nyújtott csúcsjátékát leszámítva a salakos szezonban nem volt teljesen meggyőző. Tavaly füvön egészen jól mozgott, s'Hertogenbosch-ban egy specialista, Xavier Malisse látta el a baját. Az első fordulóban váratlanul veszített szettet, ez ezúttal is benne lehet a pakliban egy olyan valaki ellen, aki füvön nem mozog annyira rosszul. Három 6:4-es szett benne van a pakliban.

---

Ernests Gulbis-Fernando Verdasco, 2 (2,10) - kezdés 15:00 óra
vagy
Ernests Gulbis-Fernando Verdasco, több mint 3,5 szett (1,40) - kezdés 15:00 óra

 • A világranglista-39. és 54. mérkőzése a wimbledoni férfi egyes 3. fordulójában.
 • Ernests Gulbis az egyik legnagyobb, igaz kallódó tehetség. Most azonban éppen felfelé tart és jó formában teniszezik. Delray Beach-en még kemény pályán selejtezőből indulva hét, azaz hét győzelmet aratva nyerte meg a tornát, majd Indian Wellsben öt nehéz, kétesélyes meccsen átlépve éppen csak kikapott Rafael Nadaltól. Áttérve salakra Monte Carlóban Juan Mónaco, egy igazi specialista verte meg óriási csatában, Münchenben pedig a sokadik fénykorát élő Tommy Haas, ezért sem lehet megszólni. Rómában ismét selejtezett, négy találkozót nyert, mielőtt Nadalt a végletekig szorongatta, 6:1-re nyert a salakkirálytól szettet, ám óriási csatában elbukott. Párizsban két papírforma győzelem után elbukott az óriási formában visszatért Gael Monfilsszal szemben. A 2013-as mérlege 35-11, füvön 3-1. A kiváló eredmények ellenére füvön soha nem ment neki, így 9-14-as mérlege van pályafutása során, az elmúlt két évben pedig 5-6. Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy az idén Markosz Bagdatisz, Tommy Haas, tehát két kiváló játékos volt az ellenfele, míg az első körben Edouard Roger-Vasselin, aki már verhetőbb. Jo-Wilfried Tsonga ellen, míg a franciát nem kezdték el ápolni már bajban volt.
 • Verdasco pályafutása leggyengébb idényét futja, 12-15 a mérlege, még legjobb borításán, salakon sem tudott pozitív mérleget produkálni, 5-6 lett. A Roland Garroson Janko Tipszarevics verte meg 3-2-re, ami belefér, még ha a szerb sincs nagy formában. Voltak Párizsban biztató jelek. Füvön a salakosokhoz képest jól teljesít, 41-24 a mérlege pályafutása során, az elmúlt két évben 3-3 és 3-3 volt. Mostanában kezd meglendülni, az abszolút formán kívüli Dolgopolov ellen, majd a szintén nem túl acélos (főleg füvön) Albert Ramosszal szemben nyert, ezután Feliciano López már túl nagy falat volt, de ő a jobbak közé tartozik a borításon és formában is van. Belefért. Wimbledonban két kiváló győzelmet aratott, először a specialistának számító Xavier Malisse-t, majd a szintén tűrhető Julien Benneteau-t verte meg összesen egy játszma elvesztésével. Ez mindenképp meggyőző.
 • Számomra Gulbis formája ezúttal nem annyira beszédes, sokkal inkább a borítás, amin soha nem ment neki. Verdasco két meggyőző sikert abszolvált, ezúttal simán felveheti a versenyt az alapvonalról a lettel, akinek kiváló szerváját képes kezelni. Alulértékeltnek érzem a spanyolt, fejben pedig nem sokkal, de erősebbnek.

---

Nicolás Almagro-Jerzy Janowicz, lesz tiebrék (1,40) - kezdés 15:15 óra
Nicolás Almagro-Jerzy Janowicz, több mint 3,5 szett (1,44) - kezdés 15:15 óra
esetleg
Nicolás Almagro-Jerzy Janowicz, 1 (2,10) - kezdés 15:15 óra

 • A világranglista-16. és 22. mérkőzése a wimbledoni férfi egyes 3. körében, a várható esőzés miatt könnyen lehet, hogy fedett pályán.
 • Két nagy szervával rendelkező játékos mérkőzése, rengeteg tiebréket játszanak füvön és ezúttal is kiváló kilátás van erre.
 • Háttér: Almagro az, akinek jobb idénye volt, salakon hozta a szokásos kiváló formáját, kétszer döntőzött, míg füvön évről évre jobb. Janowicz kevésbé kiegyensúlyozott, a tavalyi párizsi döntője óta gyakran becsúsztak váratlan vereségek, ahogy a hallei 1. fordulóban is néhány hete. Állítólag kisebb könyöksérüléssel bajlódik.
 • Ami az esélyeket illeti, nálam kicsit alábecsült Almagro, magasságban nem, de szervában, megbízhatóságban felveszi a versenyt a lengyellel. Utóbbi egy fokkal meggyőzőbb volt eddig, de igazán csak most fogják tesztelni. Beszédes, hogy januárban az Australian Openen bréklabda hárítása nélkül nyert a spanyol három szettben, ezúttal a fű talán kicsit Janowicznak kedvez, de ennyire nem nagyon favorit nálam. Inkább 1-es, de talán a szettek és a tiebrék a biztosabb választás.

 


 

Heatnation GONDOLATAI:

Először pár tenisz tippet osztanék meg majd utána mai darts meccsekről írok pár gondolatot.

 

Tenisz:

Juan Monaco - Kenny de Schepper

-Érdekes mérkőzésnek ígérkezik Monaco 20. de Schepper pedig 80. a világranglistán, ami érdekessé teszi a mérkőzést az az, hogy Moncao inkább salakon és zöld borításon nem is tud kiemelkedőt nyújtani, 9 év alatt 14 meccset játszott le úgy, hogy több év is volt amikor egy meccset sem játszott füvön mérlege 5/9. Ellenfel az utóbbi három évben "kezdte el használni" ezt a borítást ám úgy tűnik bejön neki mivel összességében 21/8 a mérlege az éven pedig 9/3!

-Monaco még nagyon régen Düsseldorfban tornát nyert salakon majd a Roland Garroson rögtön kihullott Gimeno-Travel ellen. Ezután Eastbourne-ben próbálkozott de ott a későbbi győztes Feliciano Lopez verte, elfogadható.. Wimbledonban két meccset játszott Knittelt simán verte(6-4. 6-2, 6-3) majd Ram ellen szetthátrányból tudott csak nyerni(5-7, 6-2, 6-4, 6-2).

-de Schepper Nottinhgamben az elődöntőben kapott ki majd később Queen's-ben szerepelt ahol Denis Kudla verte a legjobb 16 között 2 szettben ezuátn Eastbourne-ben a selejtezőt túlélte ám a főtáblán kikapott Kyle Edmund-tól. Wimbledonban ő is két mérkőzést játszott le, Paolo Lorenzit verte 7-6, 6-4, 6-2 arányban majd a második körben Marin Cilic ellen lépett volna pályára ám a horvát ellenfele visszalépett.

-Ha megnézzük, hogy Monaco nem a füves borításon a legjobb és de Schepper-nek megy ezen a borításon a játék akkor én úgy gondolom, hogy a franciának lehet esélye Monaco ellen. Az odds csábító!

Tippem:

de Schepper- 3,10-3,50

 

Marion Bartoli - Camila Giorgi

-Bartoli a világranglista 15. helyén álk míg olasz ellenfel jóval hátrébb a 93.. Bartoli füvön 52/25-ös mérleget tud magának ami elgondolkodtató, míg Giorgi 23 lejátszott meccsből mindössze 6-ot vesztett ezen a borításon.

-Ezt a meccset nem ecsetelném nagyon hosszan, Bartoli az éven összességében 18/12-vel áll míg Giorgi 6/9-el ami beszédes lehet és ha számba vesszük azt is, hogy Bartoli jóval tapasztaltabb mint 7 évvel fiatalabb ellenfele megfontolandó lehet 2 fogadás is.

-A 2-0-ás Bartoli győzelmet elég gyenge tippnek érzem de mindenképp jó lehet, ám van itt egy másik ajánlat is ami szerintem már elég erős tipp, vagyis nálam mindenképp az.

Tippjeim:

Bartoli -2,5 játék 1,78-2,00

Bartoli 2-0-ra nyer- 2,20-2,55

 

Darts:

Erről inkább csak a tippek aztán meglátjuk. 24 mérkpzést rendeznek a mai napon, ebből kilenc "papírforma" tippet hozok amivel nem kellene, hogy gond legyen. Ami fotos, hogy a mékrőzéseket déltől rendezik és folyamatosan lesznek a meccset, egy mérkőzés 11 legből áll tehát aki hamarabb eléri a 6 leggyőzelmet az nyer!

 

Marvyn King - John Henderson

Tipp: King- 1,40

Ian White - Kevin McDine

Tipp: White -1,57

Robert Thornton - Matthew Dennant
(több mint 100 hely van a két játékos között a világranglistán, Thornton 11.!)

Tipp: Thornton- 1,20

Mark Webster - Paul Amos

Tipp: Webster- 1,30

Andy Smith - Ross Smith

Tipp: Andy Smith- 1,57

Simon Whitlock - Connie Finnan

Tipp: Whitlock- 1,22

Ronnie Baxter - Matthew Edgar

Tipp: Baxter- 1,44

Justin Pipe - Steve Maish

Tipp: Pipe- 1,40

Wayne Jones - Josh Payne

Tipp: Jones- 1,40

 

 

Sorozatos visszalépések Wimbledonban, ki maradt állva?

Üdvözlök mindenkit Heatnation vagyok!


RÓKAKOMA ÖTLETEI:

Feliciano López-Paul-Henri Mathieu, több mint 38,5 játék - kezdés 16:30 óra

 • A friss tornagyőztes López formájába nehéz belekötni, de Mathieu egy viszonylag stabil szervával és tűrhető alapvonaljátékkal rendelkezik. A spanyol számomra egy sötét ló lehet a tornán, de ezúttal megizzadhat egy hasonló stílusú játékos ellen.

---

David Ferrer-Roberto Bautista-Agut, több mint 29,5 játék (1,90) - kezdés 17:00 óra

 • Ferrer a Roland Garroson nyújtott csúcsjátékát leszámítva a salakos szezonban nem volt teljesen meggyőző. Tavaly füvön egészen jól mozgott, s'Hertogenbosch-ban egy specialista, Xavier Malisse látta el a baját. Az első fordulóban váratlanul veszített szettet, ez ezúttal is benne lehet a pakliban egy olyan valaki ellen, aki füvön nem mozog annyira rosszul. Három 6:4-es szett benne van a pakliban.

HEATNATION GONDOLATAI:

Rövidre fognám magam mivel nincs sok időm, sajnálom. pár tenisz tippek hozok a mai napra. Kezdeném is:

Novak Djokovic - Bobby Reynolds

-Reynolds a selejteőzből indult és most a világelsővel kell farkasszemet néznie! Djokovic Florian Mayert verte egy kicsit szorosabb 3 szettben ám ma egy fáradtabb és papíron is gyengébb játékos lesz az ellenfele. Úgy gondolom Djokovic 3 szettben nyerni tud , ám erre nincs nagy szorzó ezért inkább azt mondom, hogy nem fogja sokáig húzni.

Tippem:

Összesített játékok 27,5 alatt- 1,66

 

Simona Halep - Li Na

-Halep nagy formának örvend és füvön is jól megy neki az éven (6/0). Ellenfele Li Na zöld borításon jó mérleggel rendelkezik (31/17) az éven 2/1. Szerintem komoly csata lesz a két hölgy között így 3 szettes mérkőzés várok. De erre a meccsre több jó ajánlatot is lehet találni.

Tippjeim:

Halep +1,5 szett- 1,45-1,55

Összesített szettek 2,5 felett- 2,10-2,50

Összesített játékok 20,5 felett- 1,75-1,81

Rangadó, ami nem is akkora rangadó

Sziasztok! Új nap, új esélyek!


RÓKAKOMA ÖTLETEI:

Brazília-Uruguay, mindkét csapat gólt szerez (1,83) - kezdés 21:00 óra
Nem látok benne értéket, de ez a logikus
Brazília-Uruguay, több mint 2,5 gól (1,55) - kezdés 21:00 óra

 • A Konföderációs Kupa elődöntőjében a FIFA-világranglista 22. és 16. helyezettje csap össze.
 • Röviden: a brazilok eddig végtelen motivációról adtak tanúbizonyságot, minden egyes meccsükön küzdöttek-hajtottak. A játékukra sem lehet panasz. A védelmük az első két mérkőzés nullára hozása ellenére nem győzött meg, és ez ki is jött Olaszország ellen. Uruguay borzasztó formában érkezett a tornára, végülis a kötelezőt hozta, hátul szintén megingathatónak tűnik, elég a spanyolok egykapuzására és a nigériai gólra gondolni. Mindkét oldalon tele vannak a keretek sztárcsatárokkal, nem hiszem, hogy befeszülős mérkőzés lenne, az eddigiek alapján a gólok várhatók.
 • A több mint 2,5 nekem nem hordoz értéket, főleg annak fényében, hogy három tizeddel jobb a mindkét fél betalál, ami viszont sokkal csábítóbb. Miért ne lőhetne találatot Uruguay, amely Spanyolországgal ugyan szerencsésen talált be, de Nigériának kettőt, míg Tahitinek nyolcat lőtt és Luís Suárezzel és Edinson Cavanival rohamoz? Ahhoz képest, mit szenved a vb-selejtezőkön, egyelőre tűrhetően szerepel.

---

Ernests Gulbis-Jo-Wilfried Tsonga, lesz tiebrék a mérkőzésen (1,40) - 15:30 óra

 • A világranglista 7. és 39. mérkőzése a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének 2. fordulójában.
 • Ernests Gulbis az egyik legnagyobb, igaz kallódó tehetség. Most azonban éppen felfelé tart és jó formában teniszezik. Delray Beach-en még kemény pályán selejtezőből indulva hét, azaz hét győzelmet aratva nyerte meg a tornát, majd Indian Wellsben öt nehéz, kétesélyes meccsen átlépve éppen csak kikapott Rafael Nadaltól. Áttérve salakra Monte Carlóban Juan Mónaco, egy igazi specialista verte meg óriási csatában, Münchenben pedig a sokadik fénykorát élő Tommy Haas, ezért sem lehet megszólni. Rómában ismét selejtezett, négy találkozót nyert, mielőtt Nadalt a végletekig szorongatta, 6:1-re nyert a salakkirálytól szettet, ám óriási csatában elbukott. Párizsban két papírforma győzelem után elbukott az óriási formában visszatért Gael Monfilsszal szemben. A 2013-as mérlege 34-11, füvön 2-1. A kiváló eredmények ellenére füvön soha nem ment neki, így 8-14-as mérlege van pályafutása során, az elmúlt két évben pedig 4-6. Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy az idén Markosz Bagdatisz, Tommy Haas, tehát két kiváló játékos volt az ellenfele, míg az első körben Edouard Roger-Vasselin, aki már verhetőbb.
 • Tsonga hosszú évek óta stabil top10-es játékos, de egy határt képtelen átlépni, így Andy Murray, Novak Djokovics, Roger Federer és Rafael Nadal mögött a második szintet képviseli. Az éve ennek megfelelő, az Australian Openen Federer állította meg, Marseille-ben tornát nyert, Indian Wellsben Djokovics állta útját, Miamiben némi meglepetésre Marin Cilic. Salakon Nadal verte a Monte Carló-i elődöntőben, aztán korai vereségek következtek, majd nagy lehetőségét szalasztotta el a múlt héten, amikor David Ferrertől kikapott a négy között, pedig előtte a svájci zsenin átlépett. A lassú vörösön egy fokkal jobban teljesített a várakozásoknál. A fű sokkal inkább kedvez játékának, erős adogatásainak és alapvonalütéseinek, pályafutása során 54-15-ös pozitív mérleggel rendelkezik, az utóbbi két évben elődöntőzött Wimbledonban. Queen'sben akadt egy korai kisiklása, egyébként hozta a papírformát, Murray ellen általában egy döntő játszmánál többre nem jó. Az idei mérlege 33-10, füvön 4-1.
 • Forma alapján lehetne kétesélyes mérkőzés is, de a borítás miatt közel sem az. A fű egyértelműen Tsongának kedvez, miközben Gulbis bármennyire szárnyal, csak 9-35-tel áll top10-es játékosok ellen pályafutása során. A francia ráadásul a rangadókon jobban összekapja magát, az utolsó 8 Grand Slam-tornából 6-szor negyeddöntőzött, miközben a lett az utolsó 18 GS-én képtelen volt túllépni a 2. fordulón. Gulbis szerváját nehéz lehet megtörni, így a Tsongára adott sovány oddszok helyett inkább erre szavazok, bár nagy oddszot ezzel sem szakítok.

U20-as VB és Wimbledon kedden!

Sziasztok, szép keddet! (druzsinlaci)

Holnapra (szerdára) egy futballmérkőzést találtam, méghozzá Chile - Anglia U20-as focit a korosztályos világbajnokságról!

Meígértem, hogy fociról nem írok, de most kivételt teszek. Miért? Nem tudom, de első blikkre ezt a meccset kinéztem, és látva, hogy az angol ifjak 2-2-es döntetlent játszottak a nem túl acélos kerettel résztvevő Irak ellen, nem tudtam mit tenni, ezt az Angol válogatottat veretni kell.

Chile Egyiptomot verte az első körben 2-1-re, az említett Angol csapat pedig 2-2-es döntetlent érte el Irak ellen. Ami továbbra is aggaszt, hogy Anglia juniorjai utoljára (az eredmenyek.com szerint) az 1997-es korosztályos világbajnokságon tudtak nyerni Mexikó ellen 1-0-ra. Azóta nyeretlenek. Chile viszont a dél-ameriaki junior bajnokságon szépen teljesített.

Mindenképpen érdemes egy chilei sikert megpróbálni, hiszen ha nyernek akkor továbbjutottak. Én úgy gondolom hogy ez az angol csapat maximum egy döntetlenre tudja lehozni a meccset. Én egy 1-0 vagy 1-1-es végeredményre számítok.

Az oddsok esnek Chilére, érdemes még ma tenni, ha lehetőségünk van rá, mert szerintem tovább fognak esni az oddsok!

Tippjeim:

Chile U20 +0,5 - 1,38

Chile U20 nyer - 2,25

Anglia U20 +1 - 1,32


Folytassuk focival!

Ma rendezik szintén a világbajnokságról a Mexikó - Paraguay U20-as VB mérkőzést!

Mexikó nyerte a korosztályos CONCAF tornát, tehát bombaerős csapattal van ott a VB-n is, ez biztos. Viszont első meccsükön kikaptak Görögországtól 2-1-re, úgy hogy 20 kapuralövésük volt, a Görögöknek 9. Sokat sejtető adat...

Paraguay Mali 11-ével leikszelt az első meccsen a VB-n, Mali abszolút egyenrangú ellenfele volt a dél-amerikai válogatottnak.

Ezen a találkozón Mexikónak nyernie kell, ha tovább akar jutni. Viszont Paraguay nem hagyja magát, és mivel mindkét egység nagyon gólerős, így itt nem is a végeredményre tippelnék, hanem arra hogy mindkét csapat lő gólt.

Tippjeim:

Mindkét csapat lő gólt - 1,64

Mexikó - 2,0

Kezdődik Wimbledon!

Köszöntök mindenkit!

Ma kezdődik az év legnagyobb füves tornája az angliai Wimbledonban. Érdemes szétnézni tenisz terén mivel sok jó mérkőzést rendeznek ma.


Heatnation:

 

Lleyton Hewitt - Stanislaw Wawrinka


-A világranglista 70. és 20. helyezettje csap össze rögtön az első körben. Hewitt füvön a legjobbak közé tartozik idős kora ellenére is, mérlege 102/30 ami bődületes, a svájci ellenfele negatív mérleget tud zöld borításon 14/16.

-Hewitt salakon nem szerepelt jól az éven 3 meccset játszott mind a háromszor kikapott de a füves pályás tornák közelettével mérlege javult 5 meccsből négyet megnyert. Hewitt a Garros kiesés után (2-0-ról kikapott 2-3-ra) Queen's-ben készült ahol Russel-t verte szetthátrányból (4-6, 6-1, 6-3) majd Dimitrovot két szettben (6-4, 6-3) utána jött egy keményebb ellenfél Sam Querry személyében de őt is túllépte (5-7, 6-3, 6-4) majd a sérülésből visszatérő Juan Martin Del Potrot verte szintén 3 szettben (6-2, 2-6, 6-2) ezután elődöntőben kapott ki Marin Cilictől.

-Wawrinka a Garroson a negyeddöntőben kapott ki a későbbi győztes spanyol Rafa Nadaltól. Ő ezután Hertogenboschban készült, ott Darcy-t, Lorenzit, Chardy-t és a spanyol Garcia-Lopez-t verte rendre 2 szettben, majd a füves specialista Nicolas Mahut-től kapott ki a döntőben 2 szettben.

Szerintem erre a meccsre a legjobb fogadás az, hogy minkét játékos nyer 1 szettet! Ez nálam egy elég erős tipp!

Tippem: Szettek száma 3,5 felett- 1,4

 

Marinko Matosevic - Guillaume Rufin


-Ranglista 72. a 85. ellen. Matosevic főleg kemény pályán kiváló de füvön is méltatható a mérlege(40/26) ellenfele Rufin inkább salakos és füvön is csak 14 meccset játszott 8/6-os mérleggel.

-Matosevicnek az éven nem igazán ment füvön Nottinghamban, Queen's-ben és Eastbourne-ben próbálkozott de a negyeddöntőben sehol nem tudott bejutni.

-Egymás ellen egyszer játszottak, 2011-ben találkoztak a Wimbledoni torna selejtezőjében ahol Matosevic 2 szettben verte Rufint. Nem érzem erősnek de 1,7-1,8-ért talán próbálható.

Óvatos tippem: Matosevic 1,70-1,80

 

További tippeim:

Fernando Verdasco - Xavier Malisse

Tipp: Szettek száma 3,5 felett- 1,4

-Ezt a tippet szintén nagyon érzem mint a Hewitt-Wawrinka meccsen!

Robin Haase - Mikhail Youzhny

Tipp: Összesített játékok 37,5 alatt- 1,72


 

Én ma mindössze csak egy tippet osztanék meg veletek (druzsinlaci), mivel vannak rajtam kívül teniszszakik, én nem is nagyon nyúlnék bele a teniszbe. Kezdődik az év harmadik legjelentősebb tenisztornája, Wimbledon!

Sloane Stephens - Jamie Hampton                                          Kezdés: 16:45

Hamton Eastbournben parádésan játszott, egészen a döntőtig masírozott, még Wozniackit is megverte 3 szettben. Szerintem a jó formáját átmenti Londonra is, ezért mindenképpen ő a favorit. Hampton 25. a világranglistán, Stephens 17., de tudjuk hogy füvön ez nem jelent semmit.

Stephens utoljára a Garroson játszott, az meg már elég rég volt. Tavaly ugyanitt a 3. körig jutott, Lisicki megverte.

Idén áprilisban Charlestonban Hampton sima 2-0-ra verte Stephenst kemény borításon, ami a legjobban hasonlít a füves pályához.

Úgy érzem, hogy Hampton jobban felkészült a füves szezonra, ezért őt támogatnám.

Tippem:

Hampton nyer - 1,61

Hampton 2-0-ra nyer - 2,62Sziasztok itt Sheva!

Időm most nincs sok sajnos, szóval ide írom le röviden amiket gondoltam mára.

Isner  - Donskoy
- Donskoy 3.20-3.50
- 3.5 szett felett 1.60

Jankovic - Konta 
- Konta 6.00-7.00
- 2.5 szett felett 2.70-3.10

Brown - Garcia 
- 3.5 szett felett 1.50

Stepanek - Reid
- 3.5 szett felett 2.10

Verdasco - Malisse
- 3.5 szett felett 1.40

Hewitt - Wawrinka
- 3.5 szett felett 1.40

Japánban foci és rögbi vasárnap!

Szép vasárnapot!

Kezdjük a napot mindjárt egy jó kis rögbimeccsel, majd folytassuk japán focival és a végén még Tahiti is kaphat ismét jónéhány találatot, ahogy tette eddig a Konföderációs-kupán.


RÓKAKOMA ÖTLETE:

Uruguay-Tahiti - 21:00 óra
 • Nem kell szakértőnek lenni, hogy átlássuk a helyzetet.
 • Ugyanazt tudom mondani, mint Spanyolország ellen, csakis az uruguayi játékosokon múlik, hogy hányat rúgnak vasárnap. A spanyolok kifejezetten rosszul játszva, rengeteg rossz labdát adva lőttek 10-et legutóbb, akkor Uruguay miért nem rúghatna 8-at?
 • Támadósora talán még veretesebb, mint a világbajnoké volt, ráadásul ki ne szeretné javítani válogatott mérlegét mondjuk 3-4 góllal?
 • Szerintem a motiváció adott lesz Uruguaynak, hogy jól kitömje a kiscsapatot, védelme elég masszív és nem jár úgy, mint Nigéria.
 • A tipp egyetlen gyenge pontja az lehet, ha Oscár Tábarez azt mondja, hogy játsszon a B-csapat, mert az viszont nem olyan, mint a hispánoké volt legutóbb.
 • Emiatt nem merem nyugodtan az európai hendikep -7-et (1,72-1,80) ajánlani....

Fidzsi–Tonga (druzsinlaci)

Hajnalban Japánban kerül megrendezésre a Fidzsi – Tonga Pacific Kupa rögbi találkozó. Érdekesség, hogy két, egymás melletti óceániai szigetországról van szó, akik Japánban mérik össze erejüket. A Pacific Kupát meglepetésre Kanada nyerte, Fidzsi a második helyen áll, és beérheti pontszámban Kanadát, de az egymás elleni eredmény miatt mindenképp Kanada nyert. Tehát ha mondhatjuk, akkor tétnélküli a találkozó.

Fidzsinek ez lesz a 12. mérkőzése Japánban, és mindössze 3 vereséggel állnak a Felkelő Nap Országában. 2012-ben Szamoa, és 1994-ben kétszer Japán tudta megverni őket. Tonga 13 meccsen 5-ször kapott ki ugyanitt.

Ez a két ország 86. összecsapása, Fidzsi 56 győzelem mellett 26 vereséget szenvedett el a mostani ellenfelétől, és 3 döntetlen is született. Az utolsó 5 egymás elleni meccsen Fidzsi 3-szor nyert. Ám ami minket jobban érdekel az, hogy ez hogyan történt. 2010 júniusában Fidzsi, 2011 júliusában Tonga, augusztus 13.-án Fidzsi, majd 19.-én Tonga, majd idén júniusban újra Fidzsi bizonyult jobbnak. Tehát ha a sormintát követjük, akkor Tongának kellene nyernie. Vajon nyer-e?

További tény, hogy sokpontos mérkőzéseket játszanak ők, szám szerint 79, 66, 39, 52, 46 pontos egymás elleni mérkőzéseket találunk.

Ami még érdekesebbé teszi a helyzetet, hogy Tonga az utolsó 5 meccséből 4-et nyert, ez alatt 15 célt szereztek, ami nagyon jó. Csak a bajnok Kanada tudta őket megverni, 36-27-es arányban. Fidzsi csak 3 mérkőzést nyert az utolsó 5-ből, ők is kikaptak Kanadától, 20-18 arányban.

Ez a találkozó mindig nagy presztízs, és Tongát szerintem alulértékelik. Fidzsi győzelmére 1,44 körül adnak a bukik ami kevés.

Tippjeim:

Összesített pontok 41,5 felett – 1,83

Tonga +5 – 1,9

Tonga 1-12 ponttal nyer – 3,5

Tonga nyer - 2,8

 


 

Peshark japán foci kupa tipjjei is itt lesznek:

Kashima - Yokohama F Marinos                           Kezdés: vasárnap 11:00

 • A Nabisco-Kupa play-offjának első mérkőzése lesz a Kashima otthonául szolgáló majd 41.000. fő befogadására alkalmas stadionban játszódó összecsapás.
 • A Kashima Antlers csapata fogadja a Yokohama gárdáját. Mindkét csapat viszonylag jó formában van.
 • A hazaiak utolsó öt tétmérkőzésükből hármat megnyertek, kettőt elveszítettek. Utolsó meccsüket június 4-én a vietnámi U23-as válogatottal játszották, a végeredmény 2-2 lett. A Kashima otthoni mérlege elég jó, idei kilenc hazai meccsükből hetet megnyertek egy döntetlen és egy vereség mellett.
 • A Kashima a B csoport második helyén zárta a csoportküzdelmeket. Mellesleg ők a címvédők.
 • A Konföderációs Kupa nem érinti a Kashimát, teljes kerettel készülnek a mérkőzésre.
 • Az ellenfél az a Yokohama csapata lesz, aki idén pazar teljesítményt nyújtott mind a kupában, mind a bajnokságban. Idegenbeli mérlegük remek, idei kilenc idegenben lejátszott meccsükből hetet nyertek meg két vereség mellett.
 • A Nabisco Kupa A csoportját öt győzelemmel nyerték meg.
 • A Yokohama öt meccse veretlen, és ezen az öt meccsen mindössze egy döntetlen született. A négy győzelemből pedig három siker idegenben született.
 • A Konföderációs Kupa miatt nem számíthatnak egy olyan belső védőre, aki az eddigi összes bajnokit, és az utolsó négy kupameccset végigjátszotta, emellett egy győztes gólt szerzett az Iwata ellen.
 • Érdekes adat az, hogy a Yokohama góljainak kb. 31%-át a meccsek utolsó 15 percében szerezte.
 • A két csapat egymás elleni mérlege változatos képet mutat, az utolsó öt meccsen három döntetlen és két Yokohama siker született. A jelenlegi szereposztásban viszont teljesen kiegyenlített az utolsó pár meccs mérlege.

Erre a meccsre leginkább a mind2 csapat gólt érzem, bár bármi előfordulhat...

Tippem: Mindkét csapat szerez gólt     1.67

 

Kawasaki - Vegalta Sendai                                      Kezdés: vasárnap 11:00

 • A kitűnő formában lévő Kawasaki csapata fogadja az idényben eddig meglehetősen hullámzó Vegaltát.
 • A Kawasaki utolsó hét meccsén veretlen, amely intő jel lehet a Vegaltának, akik nagyon vegyes eredményeket hoztak mostanában. A vendég csapat utolsó kilenc meccséből mindössze kettőt tudott megnyerni.
 • A Kawasaki hazai eredményei magukért beszélnek, az idén még veretlenek otthon, legutóbbi öt hazai meccsükből négyet megnyertek.
 • A csapat egyetlen sebezhető pontja az lehet, hogy az eddigi húzóember, "a középpálya motorja" Konföderációs Kupán van. Nakamura a bajnokságban 12/9 meccsen szerepelt, de azt a kilenc mérkőzést végigjtszotta, három fontos gólpasszal segítve csapatát. A Konföderációs Kupán eddig nem jutott sok játéklehetőséghez.
 • A Kawasaki Frontale csapata az A csoport második helyezettjeként jutott tovább a negyeddöntőbe.
 • A Vegalta -ahogy már írtam- nagyon hullámzó formát mutat, nincs igazi húzóemberük, gyakran nem megy nekik a játék. Az igazi "sztárok" hiánya miatt őket nem érinti a Konf.Kupa.
 • A tavalyi bajnokság második helyezettjeként automatikusan negyeddöntőbeli indulást kaptak.
 • A két csapat egymás elleni meccsein többnyire a hazai gárda diadalmaskodott.
 • Nakamura hiányában óvatos lennék a sima Kawasaki győzelemmel, viszont az 1X szerintem szinte biztos.

Tippem: Kawasaki +0,5           1.32

 

C-Osaka - Urawa RD                                                Kezdés: vasárnap 12:00

 • Két bombaformában lévő csapat találkozik egymással a kupa negyeddöntőjének talán legkevésbé megtippelhető párharcának első meccsén.
 • A Cerezo kilenc, az Urawa hat meccse nem kapott ki.
 • A Cerezo hazai mérlege szintén pazar, idén mindössze egyszer kaptak ki, emellett hat győzelem és három döntetlen áll a csapat neve mellett.
 • A Red Diamonds idegenbeli mérlege bár ennél színesebb, de mindenképpen jónak mondható.
 • A hazaiak utolsó három otthoni meccsüket 2-1-re nyerték meg, bár a Kashimán kívül két könnyebb ellenfelük volt.
 • Az Urawa utolsó idegenbeli meccsén 6-2-re ütötte ki a Kashiwa Reysol csapatát.
 • A Cerezo a B csoport első helyezettjeként, az Urawa a tavalyi bajnokság harmadikjaként kvalifikálta magát a negyeddöntőbe.
 • Egyik csapat sem érintett a Konf.Kupa meccsein, mindkét gárda kerete teljes.
 • Érdekesség, hogy a két csapat május 6-án rendezett meccsén ugyanebben a szereposztásban 2-2-es döntetlen született. A három utolsó egymás elleni meccsükön három döntetlent sikerült elérniük, előtte nagyjából kiegyenlített eredmények voltak.
 • A Cerezo ha szeretne továbbjutni(az eddigi játékuk alapján nagyon is szeretnének), akkor ezt a meccset kell nagyon megnyomniuk, mivel a Red Diamonds fanatikusai előtt nehéz lesz.
 • Az oddsmozgást igazából nem értem, bár sérültekről nem igazán tudtam infót szerezni, mert a Cerezonak csapk japán nyelven elérhető oldala van, az Urawa angol oldalán pedig nincsen ezzel kapcsolatban hír.
 • Az oddsok ellenére én a Cerezot támogatnám....

Tippem: Cerezo Osaka +0,5             1.60

 

Hiroshima - Kashiwa                                                   Kezdés: vasárnap 12:00

 • A 2012-es bajnokcsapat fogadja a 2012/2013-as évad Emperors Kupájának győztesét. A találkozó a Hiroshima 50.000. fő befogadására alkalmas stadionjában kerül megrendezésre.
 • A hazaiak a gyengébb kezdés ellenénre mostanában meggyőzően teljesítenek. Otthoni formájukat tekintve is kiegyensúlyozottak, utolsó öt meccsükön nem találtak legyőzőre. Ebből az öt meccsből négyen gólt sem kaptak.
 • A góltalansághoz azonban nagyban hozzájárul Nishikawa, aki a csapat első számú kapusa. Ő jelenleg nem áll az edző rendelkezésére, mivel a Konf.Kupán erősíti Japán csapatát. A Hiroshima nem igazán tudja milyen nélküle játszani, mert az Ázsiai BL-ben is egy és a bajnoki meccseken is mindössze egy meccset hagyott ki vádliproblémák miatt.
 • A Kashiwa csapata brilliáns idegenbeli formával érkezik a mérkőzésre, utolsó öt meccsükön veretlenek és ami ennél is fontosabb, hogy egyik meccsen sem kaptak egyetlen egy gólt sem!!
 • A két csapat a bajnokság legutóbbi fordulójában játszott egymással, az a meccs egy 0-0-val záródó döntetlent hozott.
 • Gyakorlatilag mindkét csapat masszív védelemmel rendelkezik, bár a hazaiaknál hiányzik az első számú kapus.
 • A vendégcsapatot nem érinti a Konf. Kupa.
 • A fogadóirodák nagyon kecsegtető oddsot kínálnak a 2.5 gól alatti opcióra, ami ezen a meccsen szerintem teljesen reális lehet.

Tippem: Under 2.5 gól              2.05

A wimbledoni csata előtt jöjjön a döntő

Sziasztok! Folytatjuk szombattal!


RÓKAKOMA TENISZ ÖTLETE:

Feliciano López-Gilles Simon, 1 (1,66) - 16:00 óra - NYERT

 • Wimbledonban is kifogta egymást a világranglista 39. és 17. helyezettje, akik a az eastbourne-i füves pályás férfi tenisztorna döntőjével hangolnak a jövő heti visszavágóra!
 • López kőkemény szervával rendelkezik, amely a leggyorsabb borításon sok könnyű pontot garantál. Nieminen ellen 16, Monaco ellen csak 6 ászt ütött, de sikerei kulcsa a 84 százalékban beütött első szerva volt. Erőssége ezen kívül a szintén leginkább fűre való balkezes nyesés. Így áll az idén 7-1-es mérleggel füvön, pályafutása során pedig 44-26-tal a borításon. Queen'sben selejtezőből menetelt a nyolcaddöntőig és a későbbi döntős Marin Cilicet kis híján kiejtette. Az eastbourne-i remeklés nem meglepetés, titkos esélye volt a tornának, de viszonylag könnyebb úton jutott el idáig: két rutinos salakos mellett egy ütősebb kemény pályást, az elődöntőben pedig a tornán addig a szerváját egyszer sem elveszítő Ivan Dodigot küldte haza. Ezzel tovább tart a saját remeklése, egyszer brékelték egész héten, Juan Mónaco még második meccsén.Gilles Simon stabil top20-as játékos, ennél többre valószínűleg soha nem lesz képes. A salak számára sem a legkedvesebb, de pályafutása tíz ATP-tornagyőzelméből hatot mégis itt szerzett.
 • Az elmúlt hónapokban beigazolódott kiszámíthatatlansága, hiszen képes volt kikapni Monte Carlóban az első körben a világranglista-59. Roberto Bautistától, míg Bukarestben az elődöntőben a 48. Lukas Rosoltól. Madridban a múlt héten két trükkös honfitársát, Julien Benneteau-t és Jérémy Chardyt verte, mielőtt az idén szenvedő Andy Murray ellen rövidítésben maradt alul. Rómában kis híján a nyitányon búcsúzott, de második mérkőzését simán hozta, majd először kapott ki igazán csúnyán Roger Federertől pályafutása során. A Roland Garroson Federer ellen nagyot játszott és kis híján fordított 0-2-ről. Azóta a héten játszott először, mégpedig egy könnyű és két közepes ellenfelet verve menetelt a fináléba. Füvön 26-21 a mérlege karrierje során.
 • Ha salakon járnánk, Lópeznek túl sok lenne Simon stabilitása az alapvonaljátékában. De most füvön más a helyzet, itt ugyanis érvényre jutnak a spanyol hatalmas adogatásai, az ebből nyerhető könnyű pontok és kiváló játéka a hálónál. Ez lehet az, ami a javára fordítja a mérkőzést, Simont nem szabad lebecsülni, jó formában van, de a borítás ellene szól.

További vélemények:

 • Tenisz: Nicolas Mahut füves képességeit alaposan alulbecsülik Stanislas Wawrinka elleni másik eheti füves döntőben, s'Hertogenbosch-ban, szerintem egy szettre minimum jó. Ugyanitt Kirsten Flipkens mindig jól teljesít füvön, de Simona Halep kezdi bebizonyítani, hogy a jövő nagy tehetsége lesz, tornagyőzelemből érkezett és tarolt Hollandiában is, tetszik a győzelme, csak a rá adott sovány oddsz nem. Mondjuk úgy hírlik, hogy a belga lányt a héten többször ápolták már hátával. Az eastbourne-i női döntő nekem kemény dió...
 • Labdarúgás: az olasz keretből kimarad Andrea Pirlo és Daniele De Rossi, az oddsz zuhant egész nap a brazilok ellen, szerintem két brazil gól megint becsúzik. Szintén csökkent a japánok szorzója Mexikó ellen, ahol számomra is szimpatikusabbak, Javier Hernández és társai támadában veszélytelenek, míg az ázsiai gépezet megmutatta, mire képes a kapu előtt (még ha egy vitatható 11-es és egy óriási Chiellini-hiba is kellett két találatához). Nagyon emlegetik a kolumbiai U20-as válogatott győzelmét Ausztrália ellen, elképzelhető, de ezekbe a keretekbe egyelőre nehéz belelátni.

Sziasztok itt Sheva!

Sajnos ma nem lesz sok időm itt lenni, ezért röviden megosztok két szerintem erős tippet. Egyiknél nem is gond hogy nincs indoklás hiszen Rokakoma már alaposan kivesézte.

Halep - FlipkensTúl van értékelve szerintem Halep.. Vitathatatlan hogy nagy formának örvend, friss Nürnbergi tornagyőztes -salakon- s át is szokott azonnal a fűre ami mutatja a kvalitását és sokoldalúságát. Viszont nem tudom elképzelni, hogy ez a Flipkens ne hozzon ellene legalább egy szettet, én egyébként is az ő győzelmét favorizálom de mivel Flipkens egy szettre is többet adnak mint a sima Halep győzelemre így számomra nem kérdés hogy mi a jobb ajánlat.

Tipp: Flipkens +1.5 szett 1.60 - VESZTETT

---

Lopez - Simon


Indoklás: Lásd fentebb Rokakoma írását.

Tipp: Lopez 1.66 - NYERT

 


 

Sziasztok Heatnation vagyok, az utóbbi időben nem nagyon lesz mit írnom(nincsen kosárlabda meccs) azért általában teniszt írok majd, vagy éppen amit találok és persze amihez értek is.

Akkor ki van nagyobb formában?

Üdvözlünk mindenkit! Új nap, új esélyek, vágjunk bele!

Egy hiánypótlással élek, ugyanis csütörtökön kimaradt: ezúton üdvözlöm a blog szerzői között Druzsinlaci, Shevchenko4Milan és Heatnation Olvasókat. Köszönöm, hogy vállalkoztak és ezentúl négyen, közösen visszük tovább a blog életét. Sok sikert! Most folytassuk péntekkel, amely fociban nem, de teniszben bővelkedik!


RÓKAKOMA TENISZ ÖTLETE:

Ivan Dodig-Feliciano López, lesz tiebrék (1,72) - 15:30 óra - NYERT
Ivan Dodig-Feliciano López, több mint 23,5 játék (1,72) - 15:30 óra - VESZTETT

 • A világranglista 53. és 39. mérkőzése az eastbourne-i férfi füves pályás tenisztorna elődöntőjében.
 • Dodig legjobb eredményeit salakon érte el, pedig inkább kemény és fedett pálya fekszik neki, nagy szervával rendelkezik, a hálónál is tűrhetően mozog. Átlagos idényt fut, általában egy-két mérkőzést szinte mindenhol tudott nyerni, ahol jött egy Richard Gasquet, egy Mihail Juzsnij, egy Roger Federer vagy egy Tommy Haas megállította. A Roland Garroson esélyesként bonyolodott maratonba és esett ki döntő szett 12-10-re az első fordulóban. Füvön egy váratlanul nehéz győzelemmel nyitott Londonban, de három tiebrékből kettőt megnyert egy brit ellen. Aztán a későbbi döntős, tavalyi győztes Marin Cilic megverte. Azóta azonban szárnyal. A héten nem elég, hogy három nehéz győzelmet aratott, de mindet két szettben és úgy, hogy egyszer sem vették el az adogatását(!), ami párját ritkítja.
 • López kőkemény szervával rendelkezik, amely a leggyorsabb borításon sok könnyű pontot garantál. Nieminen ellen 16, Monaco ellen csak 6 ászt ütött, de sikerei kulcsa a 84 százalékban beütött első szerva volt. Erőssége ezen kívül a szintén leginkább fűre való balkezes nyesés. Így áll az idén 7-1-es mérleggel füvön, pályafutása során pedig 44-26-tal a borításon. Queen'sben selejtezőből menetelt a nyolcaddöntőig és a későbbi döntős Marin Cilicet kis híján kiejtette. Az eastbourne-i remeklés nem meglepetés, titkos esélye volt a tornának, de viszonylag könnyebb úton jutott el idáig: két rutinos salakos mellett egy ütősebb kemény pályást vert meg, szerváját pedig egyszer bukta el egész héten.
 • Akkor ki van jobb formában? Ezt nehéz megmondani, de López füvön némileg jobb játékos. Azonban Dodig a héten úgy játszik, hogy képtelenség megtörni és neves, veszélyes ellenfeleket vert meg. Csábító a spanyolra adott szorzó, ám az az érzésem, hogy ezt a horvátot most ő sem fogja egyszerűen legyűrni. Elnézve, hogy a két játékost összesen egyszer brékelték a héten, így a tiebrék és a sok gém is kinéz, és Dodigot is támogatnám egy játszmában, de 1,40-ért nincs benne érték.

Sziasztok itt Sheva!

Kis Snookerrel jövök ma egyelőre.

Kína Wuxi Classic:
Joe Perry - John Higgins 13:30

Nem ragoznám túl, nekem ez a meccs azért tetszett meg mert Perry már hosszú ideje remek formában snookerezik, két fordulóval ezelőtt kiütötte a kínai közönség hazai kedvencét, Ding Junhuit ráadásul nagyon simán, hiszen egy frame-t nyert csak Ding. Legutolsó vereségét O'Sullivan ellen szenvedte el ami azért hogy is mondjam, megbocsájtható bűn.. Higginst szintén nem kell bemutatni, zseniális játékos ám ami lényegesebb, hogy ezen a tornán még nem került össze egy veszélyes ellenféllel így nem lehet tudni, hogy jelenleg milyen formának örvend. Ezért is tartom jó ötletnek Perry megtámogatását, sőt talán még a győzelmét is. Na lássuk miket ajánlok!

Tippjeim:
Perry +2.5 1.53 - VESZTETT
Perry +1.5 2.10 - VESZTETT

További snooker tippek röviden:
Stevens - Morris Morris +2.5 1.61 - VESZTETT

Carter kiejtése miatt úgy vélem megérdemes egy kis bizalmat Morris, de ettől függetlenül szerintem Stevens fog nyerni, csak nem olyan simán.

 


 

Sziasztok, jelentkezem ma én is! (druzsinlaci)

Németország U20 – Magyarország U20 női kosárlabda-mérkőzéssel kezdem a mai napot!

17:00-kor kezdődik a barátságos felkészülési találkozó Berlinben. Mindkét csapat kijutott a korosztályos Európa-bajnokságra, ami július elején rajtol Törökországban.

Németország Angliával és Csehországgal játszott felkészülési mérkőzéseket. Csehország ellen először kikaptak 80-75 – re, majd a második meccsen 72-63 arányban jobbnak bizonyultak a csehek ellen. Aztán Anglia lányait simábban verték, először 79-68 - ra, majd 74-68 – ra múlták felül a szigetlakókat. Németországban most nagyon erős az utánpótlás, én úgy gondolom ez a csapat sokra is viheti majd.

Nézzük a mieinket! Mi csak eddig Izraellel játszottunk, 70-55 – ös sikerrel, majd egy 59-47 – es győzelemmel hangolódtunk a németek ellen. Fontos hír, hogy az egyik legjobbunk, Fuisz Viktória és Fejes Fruzsina az érettségi miatt nem tud ott lenni Berlinben.

Németország az esélyes, ehhez nem is férhet kétség, hiszen a tavalyi Divízió 2-Európa-bajnokságon is a mostani házigazdák nyertek, 76-71 –re. Ám én szoros találkozóra számítok, nem hinném, hogy mi könnyen adnánk magunkat, még akkor sem, ha barátságos a meccs. Sok pont az lehetséges, és Németország könnyen dobhat ismét 70 pont körül.

Tippjeim:

Németország – 1,41 - VESZTETT

Németország 70 pont felett – 1,86 - VESZTETT

Pontok száma 132,5 felett – 1,76 - NYERT


 

Akkor lássuk az esti első osztályú angliai ligarögbi bajnokságot! (druzsinlaci)

Először a Castleford – Hull összecsapást részletezem pár mondatban.

Castleford 18 meccsből mindössze 4-et tudott megnyerni, 2 döntetlennel és 12 vereséggel a 12. a 14 csapatos bajnokságból. De rengeteg pontot szerez, 5 meccsen 174 pontot, ami rengeteg (átlag 34,8-at). Erre lehet alapozni.

Hull középmezőnyben, 9 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség. Átlag 23,6 pont. Hull sokkal jobb csapat, egymás elleni eredményeik is ezt mutatják, de ma nem fognak sok pontot szerezni. Ráadásul a vendégek csapatkapitánya nem is lesz ott, hátsérülés miatt.

Tippjeim:

Hull nyer – 1,38 - VESZTETT

Hull pontjai 30,5 pont alatt – 1,76 - NYERT

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás