Újra itt Heatnation, az év utolsó napján 8 NBA és 11 NHL meccset rendeznek a tengerentúlon.

 

Boston Celtics - Atlanta Hawks- kezdés 19:00

  • A 13-17-el álló szebb napokat is megélt Boston Celtcis fogadja a 17-13-al de legjobbját elvesztő Atlanta Hawks csapatát. A Bostonnál a nyáron gyökeres változások mentek végbe, Kevin Garnett és Paul Pierce is elhagyta a klubbot de Doc Rivers vezetőedző is elpártolt a csapattól.
  • Az Boston egy fiatal újonc edzőt igazol Brad Stevens személyében, érdemes lesz Stevens munkáját figyelni mikor majd jobb játékosokkal dolgozhat együtt. A vezetőedző eddig mondhatni, hogy bőven az elvárások fölött teljesít a csapattal, sokan temették a Celticset mondván, hogy elmentek az építőkövek és Rajon Rondo sem játszhat majd nagyon sokáig. Ugyan Rondo még mindig nem játszik a Bostonnál a csapat jól teljesít és a rájátszásra is van esélye keleten. A Bostonnál Jared Sullinger és Brandon Bass jó párost alkot a palánk alatt, Avery Bradley kiváló match-up Jeff Teague-re és Jeff Green mellett sem szabad elmenni aki egy stabil teljesítményt mindig tud hozni. A rotációban fontos szerepet kap Courney Lee, a fiatal Kelly Olynyk de a fő teljesítmény a kezdő ötöstől várható. A hazaik jól védekeznek, az 5. legkevesebb pontot kapják meccsenként.
  • Az Atlanta Hawks elvesztette a középjátékosát Al Horfordot, aki eddig 18 pontot és 9 lepattanót átlagolt, mondanom sem kell, hogy ez óriási veszteség. A center kiesésével Paul Millsapre mégnagyobb feladat hárul és Horford percein Elton Brand, Mike Scott és Pero Antic osztozik. A vendégeknél Jeff Teague-re nagy szerep hárul mindig, ugyanis az ő jó játéka nélkül esélytelenek a Sólymok. Az Atlanta egy erős középcsapat benyomását kelti minden szinten. Keleten egy 3. és a 6. hely közé várhatók Horford nélkül is.
  • A Boston legutóbb a Cleveland ellen nyert 3 ponttal de a meccs csak a 4. negyedben lett izgalmas. Ezzel szemben a Hawks legutóbb kikapott az Orlando otthonában és csak hosszabbítás után verték a Bobcats-et.
  • Hazai pályán valamivel esélyesebbnek találom a Bostont. A TD Gardenben a Celtics 8-8-al áll míg az Atlanta távol a Philips Arénától csak 5-9-es mérleget kapart össze.

Tippem:

Boston Celtics- 1,70