Heatnation NBA-vel készült a mai napra.

 

Detroit Pistons - Washington Wizards- kezdés 1:30

  • A Detroit Pistonsnál erős visszaesés tapasztalható, utolsó 5 meccséből csak 1 alkalommal tudott diadalmaskodni akkor a Clevelandot verték meg. A Pistons egy 3 meccses idegenbeli túráról érkezik vissza, legutóbb egymás ellen játszott a két csapat a fővárosban akkor könnyedén nyert a Wizards 106-82-re. Ezen a meccsen a csapat edzője Maurice Cheeks a 2. félidőben pályára sem küldte Josh Smitht a csaat egyik legjobbját, Cheeks ezt azzal indokolta, hogy nem volt megelégedve a játékossal. Ez már nem az első alkalom volt, mivel volt, hogy egy késés miatt csak a padról érkezve játszott Smith és nem is töltött annyit a pályán mint amennyit szokott.
  • A Detroit játékát nagyban meghatározza Brandon Jennings, nem tudni ő mikor milyen napot fog ki, de fontos megemlíteni a Drummond-Monroe belső párost is. A hazaiaknál hadilábon állnak a védekezéssel és támadásban is képesek nagyon rossz százalékkal tüzelni.
  • A Wizardsnál szokás szerint voltak/vannak sérültek, Bradley Beal visszatért sérülése után, Nené is játszik már. Egyedül Al Harrington lesz a kimaradó akit tudnak pótolni. A Washington Gortattal és Nenével tudja meccselni a Drummond-Monroe párost kis posztokon a Beal-Wall duó sokkal erősebb mint a Jennings-Caldwell-Pope páros.
  • A kiegészítő emberek terén is erősebbnek érzem a fővárosiakat. Trevor Ariza, Martell Webster, Otto Porter és Trevor Booker négyes sokat szokott a közösbe tenni míg a Pistonsnál a 6. ember, Rodney Stuckey az előző meccsen csak 6 percet játszott sérülés miatt és a mai meccsen is erősen kérdéses a játéka, Stuckeyt a visszatérő Will Bynum akár tudja is majd helyettesíteni de Billups és Kyle Singler sincs bomba formában mostanság.
  • A Washingtont ilyen szorzón mindenféleképpen érdemes lehet tenni. A Wizards megfontoltabb játékot játszik mint a Pistons és a hazaiaknak a triplák is csak 32%-al esnek be míg a Varázslók 40% körül mozognak.

Tippem:

Washington Wizards- 2,25

 

 

Dirk Nowitzki (DAL) pontjai 23,5 felett- 2,00

  • A legjobban dobó magasember a ligában a német Dirk Nowitzki. Kintről is simán betalál a büntetővonalról alig hibázik és a csapat legfontosabb pontszerzője. A Minnesota ellen egy sok pontos meccsre lehet számítani úgyhogy bátran ajánlom ezt a határt.

--