Heatnation egy gyengébb nap után üdvözöl mindenkit vasárnap.

 

Pár NFL gondolat amit érdemes megfigyelni ha valaki fogadni szeretne. Ezek amolyan tájékoztatásként.

New England Patriots: Ha megverik a Buffalot akkor nem kell játszaniuk a Wild Card körben, VAGY ha kikap a Bengals és a Colts. Ha nyer a Patriots és kikap a Denver akkor pedig a hazai pálya előnyét is megszerezhetik.

Miami Dolphins: Nagyon kell nekik a győzelem a Jets ellen a Wild Card helyért, de a győzelem nem elég mert kell a Baltimore veresége, VAGY egy Dolphins siker és egy San Diego győzelem. VAGY egy Dolphins X és egy San Diego vereség VAGY egy Dolphins X és Baltimore X és San Diego X. Az utolsó nem sok esély van, de a Dolphinsnek nagyon kell a győzelem.

Baltimore Ravens: Itt is fontos a siker a Ravensnek, több lehetségük is van a továbbjutásra: 1. Ravens siker + San Diego vereség vagy X, 2. Baltimore siker + Miami verség vagy X, 3. Baltimore X + Miami vereség + San Diego vereség vagy X, 4. Baltimore X + Miami X + San Diego vereség, 5. Miami vereség + San Diego vereség + Pittsburgh vereség

San Diego: nekik is van lehetőségük még a rájátszásra a következő módon, 1. SD győzelem + MIA vereség vagy X + BAL vereség vagy X, 2. SD X + MIA vereség + BAL vereség

Seattle: egy győzelemmel megvan a pálya előny vagy egy SF vereséggel

Carolina: ha nyernek megvan a csoport győzelem vagy egy Saints vereség is elég hozzá. De ha nyernek és a SF is nyer de a Seattle kikap akkor a Carolina megszerzi az 1. kiemelést.

A Philadelphiának és a Chicagonak kell a győzelem, hogy megszerezzék a csoportjaik első helyét. De az ellenfeleik a Dallas és a Green Bay is így léphet pályára.

New Orleans: A Saints nem kaphat ki mert akkor elmehet a Wild Card hely.

Arizona: Megkell verniük a SF és a Saints veresége is kell a Wild Card helyért.

---

Chicago Bears - Green Bay Packers- kezdés 22:25

 

  • Az előbb felvázolt lehetőségeket nézve ez egy ki-ki meccs a két csoportrivális között, aki nyer az jut a rájátszásba a csoport győzteseként.
  • A Chicagonál Jay Cutler irányít majd aki nemrég tért vissza,az offense nagyon jól teljesít. Brandon Marshall és Alshon Jeffery kiváló célpontok a TE Martellus Bennett is fontos yardokat tesz a közösbe. A Maciknak nagyon fontos a futójáték, ha ez nem megy passzokkal nem biztos, hogy megtudnak verni csapatokat ugyanis Cutler sokszor képes célt téveszteni és interceptiont dobni. A Chicagorol nem sok mindent írnék itt mivel a tippemet a Green Bayre építem. A GB defense ha megemberelné magát nagyon jó kis alakulat is lehetne de sok yardot kapnak be ők is. Nem lesz Clay Matthews nagy érvágás, de talán pótolni tudják.
  • A Packers offensébe visszatér két kulcs játékos is, Aaron Rodgers a csapat franchise irányítója két hónapos kényszerpihenő után tér vissza a pályára míg az elkapó Randell Cobb is ott lehet a pályán és így ez a támadó egység már bomba erős. Eddie Lacy és James Starks futásokkal, Jordy Nelson, Randell Cobb, James Jones és Jarrett Boykin elkapásokkal tehet hozzá a sikerhez. Az ellenfél védelme nagyon gyenge, többször is nagy játékost csinálnak az ellenfél irányítójából.Beszédes adat, hogy a Bears már 6 alkalommal kapott 30 vagy több pontot ebből egyszer 50 fölé is jutott egy csapat, a múlt héten a Philadelphia. A Chicagónál nem lesz a pályán Charles Tillman a liga egyik legjobb corner backje és ez egy ilyen offense ellen akár vereséget is érhet.
  • Az egyetlen gond az, hogy idegenben van a Packers, de bízom a sajt fejűek sikerében ilyen szorzóért.

Tippem:

Green Bay Packers- 1,70

 

Egy kis szorzós szelvény:

NE Patriots-NO Saints-IND Colts- 1,71

  • A kiemelések miatt fontos meccs a 3 csapatnak és a jóval gyengébb ellenfeleket hazai pályán verni kell.

 

Két gondolat:

A Kansasre nagyon magas a szorzó, a miértjét nem teljesen értem. Igaz, hogy már biztos a Wild Card helyük és lehetséges, sőt valószínű, hogy pihentetnek majd de a San Diego már megverte egyszer őket hazai pályán és ezért lehet, hogy visszaakarnak majd vágni. Ráadásul a csoportriválist elütni a playofftól nagyon fontos a presztízs szempontjából.

A Dallasnál pedig nincs a kezdp irányító Tony Romo így Kyle Orton irányít majd és így jó esélyt látok arra, hogy sok labdát kapjon a futó DeMarco Murray a Philly ellen. Egy Murray TD 1,66-ért jó választás lehet.

--

James Wade - Adrian Lewis- kezdés 22:00

  • A világranglista 6. és 3. helyezettje csap össze a negyeddöntben. James Wade számára a torna eddig nagyon hullámzó, ellenfeleinek már 8 nyila volt arra, hogy kiejtésk de Wade túlélte mind a 8 nyilat és a beceneve lassan Survivor is lehetne. Wade eddig a meglepetés embert Devon Petersont, Andy Smitht és Darren Webstert búcsúztatta. Wadenek eddig 94,5-ös átlaga van a kiszállókra pedig 47%-al dob.
  • Adrian Lewis kétszeres világbajnokként van itt, nagyon jó formának örvend. Eddig a torna során nagyon magabiztos volt, eddig csak 2 szettet vesztett. Vincent van der Voortot, Dennis Smith és Marvyn Kinget búcsúztatta. Átlaga is jók, majdnem 97-es átlagot hoz a kiszállókra pedig 48%-al dobál.
  • Lewis sokkal jobb formában van mint Wade. Bízom abban, hogy a Jackpot hozza azt amit van der Voort ellen.

Tippem:

Adrian Lewis- 1,40

--

St. Mirren -Hearts- kezdés 16:00

  • A Heartsról már sok mindent lehetett hallani. Anyagi gondok, pont levonás és fiatalok jellemzi a szezonjukat. A St. Mirren otthon nem rossz, jó esélyt látok a hazai sikerre de neten már mindjárt 1,60 alá kerül a szorzó. Kérdés akkor még érdemes-e megfogadni.