Heatnation hétfőn is itt van. Üdv!

 

Orleans - Strasbourg- kezdés 20:00

 

  • A francia kosárlabda bajnokságba látogattam el, ahol a vendég gárda a legjobb játékosa nélkül lép pályára. De először a hazaiakról.
  • Az Orleans jól kezdte a bajnokságot, 9-3-mas mérleggel az élmezőnybe tartoznak és az ő munkájukat nem nehezítette más európai kupasorozat. A csapat tele van amerikai játékosokkal. A hazaiak eddig 3 vereséget szenvedtek el, a legutóbb a Dijon ellen(jelenlegi listavezető) 1 ponttal idegenben, a Nanterre(egyik legjobb csapat franciaországban) ellen 2 ponttal szintén idegenben és a Limoges is elkapta őket, akkor is idegenben. Otthon mindig 80 pont körül termelnek ami mára is egy jó alap lenne.
  • A Strasbourg legjobb játékosa Alexis Ajinca visszatért amerikába és a New Orleans Pelicans csapatában játszik, ahol már egy meccset le is játszott és 4 pont mellett 11 lepattanót szorgoskodott össze. Ajinca az Euroligában 17 pontot, 5,4 lepattanót, 1,7 gólpasszt és 1 labdaszerzést átlagolt, a francia bajnokságban 14 pontot és 7 lepattanót adott a közösbe. Ő egy nagy veszteség lesz a vendégeknek, ráadásul a center védekezése is hiányozhat majd a Strasbourgnak akik az Eurloliga szereplés miatt csak 7-5-ös mérleggel állnak. A vendégek Ajinca nélkül legutóbb nyertek a Milan ellen, akkor Ajinca helyettese 23 pontot és 5 lepattanót hozott.
  • Nem lehet pontosan tudni, hogy miként reagál hosszútávon a Strasbourg Ajinca kiesésére, de ma az Orleans hazai pályán nagy diadalt arathat. Remélem nem rontják el és megverik a fáradtabb vendégeket.

Tippem:

Orleans- 1,50

 

San Fransisco 49ers - Atlanta Falcons- kezdés kedd 2:30

  • Az alapszakasz utolsó előtti fordulójának záró meccsét a 49ers(10-4) és a Falcons(4-10) játssza. Az év előtt sokkal nagyobb mérkőzést vártak, ám elég egyértelmű meccsnek néz ki.
  • A 49ers számára kötelező a siker mivel tegnap az Arizona megverte idegenben a Seattle-t és tapad a wild card helyekre a Cardinals. Ha ma kikapna a San Fransisco akkor egyenlő mérleggel várná az egy más elleni meccset az utolsó fordulóban ami ki-ki meccs lenne és az döntene a továbbjutásról. A hazaiak sérülésekkel, hiányzókkal küszködtek az szezon során, ám az alapszakasz végére lassan mindenki visszatért akinek vissza kell. Michael Crabtree és Mario Manningham is bevethető, már Aldon Smithnek sincsenek problémái. Egy nagyobb kimaradó lesz a hazaiaknál, Bruce Miller full back esett ki a sorból aki a futásoknál hiányozhat a 49ers-nek, még Mario Manningham játéka kérdéses, de valószínű, hogy játszik. Colin Kaepernick úgylátszik elkapja a fonalat azzal, hogy visszatérnek a célpontok. A futásokkal sosem volt gond csak a passzjátékkal, de ma a gyenge Falcons védelem ellen remekelhet Colin. Az Atlanta tavaly a Super Bowl kapujában volt ám nem tudták megverni a a San Fransiscot 17 pontos előnyről. A szezon előtt újra Super Bowl esélyesként kezelték őket ám a folyamatos sérülések nem segítették a csapatot és erre rá is ment a szezon. A védelem sem remekel, minden mutatóban erősen a hátsó csapatok közé tartoznak, futás ellen a 29. míg passz ellen a 27. hely az övék. Lesz ma hiányzójuk is, Sean Weatherspoon játéka kérdéses Zeke Motta biztos kihagyja a meccset míg Thomas DeCoud játéka is kérdéses de valószínű, hogy látjuk majd a pályán.
  • A Falcons támadó egyéség Matt Ryan irányítja de Ryan egyáltalán nem azt hozza amit tavaly, csak 22 TD passzt osztott ki 14 INT mellett. A szezon során Julio Jones, Roddy White és Steven Jackson is meccseket hagyott ki sérülés miatt, sőt Julio Jones az egész évre ki esett. A futójáték mintha a tavalyi szezont jelképezné, tehát kis túlzással eltűnik a labdacipelés az Atlanta játékából, de ezen Steven Jackson tudna javítani. White mellet fontos célpont Harry Douglas és Tony Gonzalez is. Ryant 34 alkalommal sackelték az elenfelek és a QB és az O-line is nehéz meccsre számíthat mivel Aldon és Justin Smith is fogja egyszerre rohamozni őket. A 49ers védő egysége az egyik legjobb a ligában, passz ellen 4. futás ellen pedig 5. a defense. A Falconsnak nagyon nehéz dolga lesz, és ez a Falcons nem fogja elbírni a nyomást amit a hazaiak védelme fog rájuk tenni.
  • Ha nem történik semmi különleges- Monday Night meccs..- akkor sima 10-15 pontos 49ers sikert várok. Az első negydet megfogja nyomni a hazai alakulat ebben pedig van érték.

Tippem:

1. negyed San Fransisco -3- 1,76

SF 49ers-SF 49ers- 1,36

 

Egy darts tipp még:

Adrian Lewis - Vincent van der Voort, összesített szettek száma 4,5 felett- 1,72