Új nap, új esélyek, csak Rókakoma a régi!

A nap slágertippje nyilván a Villarreal lesz, amely ellen nem tudok érvet felhozni, ahogy a Wolfsburgot is sokan támogatják, talán joggal. Éppen ezért egy kevésbé népszerű meccset néztem ki.


Helmond Sport-Maastricht, 2, ázsiai hendikep 0 (1,98) - kezdés 20:00 óra
óvatosabbaknak:
Helmond Sport-Maastricht, X, 2
(1,60) - kezdés 20:00 óra

 • A holland másodosztály 19. fordulójában a 11. fogadja a 12. helyezettet.
 • A Helmond műfűre váltott pályán, a nyáron három kulcsembere mellett rengetegen távoztak, akiket azonban pótoltak, így a középmezőny elejére jónak tűnt. Egyelőre azonban nem, alulteljesít, mégpedig tartósan és egyre inkább úgy tűnik, hogy a 10. hely környékére való. Ha végignézem szeptember vége óta eredményeit, akkor megverte a 17. helyezett, döntetlenre volt jó a 8. és 14. ellen, idegenben verte a 15.-et, a 20.-at és otthon a 18. helyezettet, majd három súlyos vereséget szenvedett, 3-1-re, 4-1-re és 5-1-re. Ezek nekem egy gyenge középcsapatról árulkodnak. Sok a hiányzó: az első számú kapus (18/0) és mivel a második számú sincs, így a harmadik fog védeni. Ezen kívül egy inkább csere védő (16/3), egy kezdő középpályás, egyúttal társházigólkirály (17/8) mind kimarad, míg kérdéses a másik gólkirály (támadó, 18/8) és két kezdő támadó (15/3, 16/3). Ha ők is kiesnek, szétesik az egyébként tűrhető csatársor.
 • A Maastricht a tavalyi idény első felének meglepetéscsapata volt, ám a tavaszra a sérülések kipukkasztották a lufit. Az idén is néhány kulcsember kimaradt az idény elején, ami ismét közepes teljesítményt sugallt és mivel elég szűkös a keret, nehéz is volt az élmezőnybe várni. Azóta sem akar meglendülni a szekér, pedig benne van a potenciál a társaságban. Volt egy kiváló sorozata szeptember közepétől október végéig, amikor hét bajnokin 15 pontot gyűjtött, de azóta a sereghajtó, a 8. és a 7. is megverte, de beszámolók szerint pechesen. Legutóbb bravúrral legyűrte az egyik legjobb csapatot a ligában. Különösebb hiányzó nincs.
 • A tabellán nincs különbség a csapatok között, pedig valójában úgy tűnik, hogy van, a vendégekben látni a több potenciált. Ezen kívül jobban állnak a kerettel és egy biztató győzelmen vannak túl. Mivel a holland másodosztályban járunk, így bőven akad veszélyforrás, csak óvatos tétel javaslok, de így jónak tűnik a 2-es valamilyen támogatással.


Heatnation- NBA:

 

Denver Nuggets - New York Knicks

 • A Nuggets 8-6-tal áll ami a kezdeti gyengeségek elég szép, otthon 5-2 míg a New York Knicksnek nagyobb a füstje mint a lángja, a mérleg csupán 3-11 de ebben nagy részben közbejátszik Tyson Chandler sérülése aki csak december közepe felé léphet pályára.
 • A Nuggetsnél a nyáron elég nagy volt a mozgás, ők még nem is szerepeltek eddig az oldalon. Danilo Gallinari és JaVale McGee sem játszik ma, viszont Wilson Chandler pályára léphet már, az év elején ő is sérült volt. Ty Lawson nagyon jól irányítja a csapatot és kellett is az ő jó játéka. A Denver otthon mindig is jó volt, köszönhetően a magaslati levegőnek. Szerzett pontokban és lepattanókban is előkelő helyen áll a hazai gárda. De én valahogy nem érzek bennük igazi átütőerőt. Nyernek meccseket, jól állnak de valami hiányzik belőlük. A Denver nagyon sokszor pontgazdag meccseket is szokott játszanai, talán erre is lehet építeni.
 • A Knicks kezdő centere nélkül hanyatóban, minden szempontból a padlón vannak, csere pletykák is felmerültek már a csapat körül és néhány régi döntést is felhoztak már a vezetőségnek. A Knikcnél a kezdő irányító Raymond Felton játéka kérdéses ő elég fontos játékos a rotecióban őt majd Beno Udrih és Pablo Prigioni helyettesítheti ha nem tud pályára lépni. A New Yorknál Chandler kiválása miatt gyakorlatilag megszűnt a védekezés mivel Andrea Bargnani meg sem tudja közelíteni a center dominanciáját a palank alatt/körül. Fellehet hozni, hogy 7 meccset vesztettek sorozatban de neveket tekintve van keresni valójuk a Nuggets ellen.
 • Lehet érvelni mindkét oldal felé érvelni, de én inkább a pontokra fogadnék. A Denver meccsein átlagban 208,5 pont születik ami nekünk jól is jöhet mivel ha hozzávesszük a két csapat legutóbbi Colorádóban lejátszott meccseit akkor pompás tippnek számíthat a sok pont.

Tippem:

Összesített pontok 199,5 felett- 1,71

 

Rövid tippek:

Miami Heat- 1,40

 • A kezdeti gyengélkedés után a Heat formába lendült és ezt a formát a mutatott játék alapján még lehet hova fejleszteni. A Raptors akkor lehet sikeres ha Gay és DeRozan egyszerre játszik jól.

Houston Rockets - Brooklyn Nets, összesített pontok 210,5 alatt- 1,54

 • A két New York-i gárda egy cipőben jár, a pénz nem hoz jó teljesítményt. A Brookyln is elég mély ponton van, sérültekkel sem állnak jól, Rockets sikert várok de a Nets csak arra építhet ha jól védekezik mert ha 120-ig engedik a Houstont akkor 121-et ők nagyon nehezen tudnának dobni.

Pheonix Suns- 1,80

 • Nagyon szimpatikus kis csapat ez a Suns ezen az éven. Gyűjtögetnek sikereket, fiatalokkal játszanak és nem is reménytelen a helyzetük. Komoly hiányzó lehet Eric Bledsoe akinek kérdéses a játéka de Goran Dragic jó formában és vannak fiatalok akik egy-egy meccsen képesek nagyot alkotni. A Utah eddig két sikert aratott egyet legutóbb a hanyatlóban lévő Chicago Bulls ellen. A Jazz nagyon úgytűnik, hogy a tankolásra megy. Az egyedüli veszélyt az jelentheti, hogy otthon jobban odateszik magukat a Utah játékosok. De a szorzó szerintem megér egy próbát egy közepes tétű szelvényre. A hazai alakulatnál Enes Kanter kezdő center játéka kérdéses.