Nézzük csütörtököt! Itt Rókakoma!

Általában remek csapathíreket szoktam kinyomozni az Európa-liga-fordulóra, de most valahogy nem ez a helyzet. Illetve amit találtam, az annyira nem szimpatikus ár-érték arányban. Túl sok jó mérkőzést nem láttam a mai napra, csak valami 10/2, 10/3-as téttel próbálkozom.


Rapid Vienna-Thun - kezdés 19:00 óra

 • Európa-liga, G-csoport, 5. forduló, a 3. fogadja a 4. helyezettet.
 • A Rapid Wien pénzügyi forrásai korlátosak, a nyáron elvileg mérsékelten erősített, de inkább fiatalokkal. Ennek megfelelően az idényt nem kezdte valami fényesen, de szépen-lassan belelendült, jelenleg már a 2. Az utolsó 9 bajnokiján ugyan 3-6-0-s mérlege van, de a 3 győzelem az elmúlt 5 mérkőzésen született. A hétvégén az idény sokadszor hátrányból állt fel, ezúttal a félelmetes őszt produkáló éllovas és El-ben is menetelő Salzburgot, míg korábban a Dinamo Kijev és a Genk ellen 0-2-ről, 0-1-ről mentett pontot. Egy kezdő védő az egyetlen fontosabb hiányzó.
 • A Thun a nyáron gyengült, és addig is egy közepes csapatnak tűnt Svájcban. Ez alapján papírforma, hoyg jelenleg 6. hazájában, az azért némileg mégis az, hogy a mezőny végéhez van közelebb, mint az első öthöz. Egy nyáron hozott kolumbiai tehetség termeli a gólokat (15/7), idegenben azonban nagyon nem megy, 0-3-4 a mérleg. A kupában egy másodosztályú csapat ellen 1-0-val izzadta ki a továbbjutást, frissen a Basel lépte le 4-1-re. Az Európa-ligában sem történt vele túl sok pozitív, ugyan az 1. fordulóban legyőzte a Rapidot, de a mérkőzést látva nem tűnt éppen megérdemeltnek az a három pont. Azóta a papírforma szerint rúgott bele a Genk és a Dinamo Kijev. Két kezdő középpályására sem számíthat, és lényegében tét nélküli meccsre utazik el.
 • Az 1-es a helyes választás, de óvatos lennék. A Rapidnál a hangulat kiváló lehet a Salzburg legyőzését követően, viszont a motivációban nem lehetünk biztosak, mivel messze van a Dinamo és a Genk. A minőségi különbségnek viszont ki kellene jönni. Az odds nagyjából ezért esik, 1,90 felett tettem volna a hazait, 1,80 környékén már véleményes.

---

Lyon-Real Betis, 1 (1,85) - kezdés 19:00 óra

 • Európa-liga, I-csoport, a 2. fogadja az 1. helyezettet.
 • A Lyon önmaga árnyéka eddig, pedig a szezon első heteiben még vezette is a bajnokságot. A nyáron ismét durván kiárusított és ezt már nem bírta el a keret. A szeptember-október sikerült különösen csapnivalóra, amikor egymás után 12 tétmérkőzésen csak 1-szer győzött. Azóta stabilizálódni látszik a helyzet, a Monaco otthonában elszenvedett vereséget leszámítva az utolsó hat mérkőzésén veretlen, 3-3-0-s mérleggel, így a szoros tabellán feljött a 7. helyre, de a 17. pozíció mindössze öt pontra van.
 • Az Európa-ligában jól megy a szekér, valószínűleg meglesz a továbbjutás, pedig legutóbb Rijekában B-csapat lépett pályára. Ezúttal az első számú kapust (12/0) leszámítva teljes kerettel várja a találkozót és az OL szurkolói honlapján a jól értesültek a Vercoutre - Bisevac, Umtiti, Lopez, Bedimo - Gonalons, Fofana, Grenier - Gourcuff - Gomis, Lacazette izmos kezdőt várják a pályára.
 • A Real Betis a nyáron gyengült, elsősorban támadásban, de semmi jel nem utalt arra, hogy az utolsó helyen tanyázik majd november végére. Valahova a mezőny közepére, elejére várták. Rögtön KO-ként hatott, hogy az előző évek házi gólkirálya (34/18, előtte 34/16), Rubén Castro már az idény második meccsén kidőlt és azóta sem tért vissza. Egyetlen valamirevaló helyettese pedig 5-öt tudott összekaparni, a csapat mindössze 12-t, ami a harmadik legkevesebb a La Ligában. Idegenben bajnokit utoljára áprilisban nyert, pontot pedi szeptember elsején szerzett. A hétvégén a derbit is csúnyán elbukta, ami ténylegesen óriási kudarc.
 • Az Európa-ligában a katasztrofális hazai szerepléshez képest nem megy rosszul. A halvány Rijekával erős kerettel játszott idegenben 1-1-et, a Guimaraest közepes kezdővel verte 1-0-ra, de legjobb csapatát soha nem küldte pályára. Jelenlegi első helye és 8 pontja közel továbbjutást ér.
 • Nem erre a mérkőzésre koncentrál, hanem a bajnokságra. Emiatt kimarad egy kezdő (10/0) és egy csere védő (5/0), három kezdő középpályás (12/0, 7/0, 10/0), Castro (2/1) és a helyetteseként játszó legjobb csatár (14/5). Túl sok gól tehát nem várható az andalúziaiaktól...
 • Az odds az 1-esre ezért csökken, 1,83-ért a tartalékos Betist és az erős Lyont figyelve még rámertem menni, a kockázati tényező, hogy az összességében azért nem túl megbízható OL-nek a hétvégén a PSG elleni hatalmas rangadó következik!

---

Girondins Bordeaux-Eintracht Frankfurt - kezdés 21:05 óra

 • Európa-liga, F-csoport, az utolsó fogadja az elsőt.

 • A Bordeaux a nyáron kerete jelentős részétől megvált, így az idén már a kiesés elleni harcra kellett figyelnie, nem pedig a középmezőnyben való minél jobb helyezésre. A jelenlegi 12. hely könnyen lehetne a 7., de a 17. is, nagyon szoros a mezőny. A vezetőedző kínos ügyelt arra, hogy az Európa-ligában mindig tartalékos kezdő fusson ki a pályára, ezúttal talán az eddigi legjobb kerettel várja a találkozót. Csak egy eltiltott középpályás (10/0) nem áll rendelkezésre. Tét már nincs.
 • Nem úgy a Frankfurtnak, amely igazán élt a nemzetközi porond lehetőségével, pedig a bajnokságban nem valami fényes a helyzet, a 15., csak jobb gólaránnyal a 16. osztályozós helyen álló Freiburg előtt. Utolsó öt tétmérkőzésén egyetlen pontot szerzett és 4, 2, 4, 1, 3 gólt kapott. A legutóbbi izraeli kirándulást leszámítva mindig a legerősebb kezdő futott ki a pályára és győzött egy viszonylag nehéz csoportban háromszor. Csak matematikailag nem jutott tovább. Kerete kicsit megtépázott, két kezdő (12/2, 11/0) és egy csere (7/0), továbbá két kezdő középpályás (11/2, 7/3) marad ki. A németek elég az iksz a legjobb 32-höz.
 • Elképesztő hír, hogy a hivatalos honlap tájékoztatása szerint 12 ezer frankfurti szurkoló utazott el Bordeaux-ba, hogy megtekintse a találkozót, amely inkább a várhatóan jobban hajtó Eintracht védelmi gondjait elnézve sokgólos, mint X, 2 a csapathírek tudatában. De a motiváció döntő faktor lehet.