Rókakoma folytatja! Üdvözlet!

A Galatasaray madridi vendégjátékára találtam egy hatalmas oddskülönbséget, erre hívom fel a figyelmet, de a Benficával is szemezek az Anderlecht otthonában. A kommentek között más mérkőzések is szóba kerültek, érdemes szétnézni. A Chelsea viszont bizonyította, hogy közeleg a csoportkör vége, így a motiváció bizony alább tud hagyni, ezt érdemes a tétek méretezésénél figyelembe venni.


Real Madrid-Galatasaray, mindkét csapat gólt szerez (1,62) - kezdés 20:45 óra

 • A Bajnokok Ligája C-csoport, 5. forduló, az 1. fogadja a 2. helyezettet.
 • Az biztos, hogy a gólok a legjobb választás, de nem mindegy, hogy milyen variációban.
 • Azt mindenki tudja, hogy Cristiano Ronaldo (14/17), Raphael Varane (védő, 4/0), Fábio Coentrao (védő, 4/0), Sami Khedira (11/1) és az eltiltott Luka Modric (13/0) mind kimarad a Realból.
 • Nyilván azt is, hogy a csapat továbbjutott és csoportelső, így ez amolyan gálamérkőzés lehet.
 • Carlo Ancelotti a kezdőjén biztosan forgat majd, de olyan borzasztóan nagy variációs lehetősége nincsen, így maximum annyit tudok elképzelni, hogy Karim Benzema helyett a közönség kívánságának eleget téve Álvaro Morata lesz a csatár és esetleg Ángel di María kap lehetőséget. Iscón és Gareth Bale-en eddig nem volt akkora terhelés, hogy pihentetni kellene őket.
 • Szerintem Ronaldo távollétében valóságos tét nélkül is motiváltak lesznek a bizonyításra.

 • A Galatasaray hazai 6-1-es veresége a Realtól számomra elképesztően hatott az első, rendkívül kiegyenlített fél óra után. Azonban ha megnézem, a királyiak egy sor ilyen győzelmet arattak már az idényben, elég az idegenbeli bajnokikra vagy a Juventus elleni két párharcra gondolni.
 • Elnézve a csapatot kicsit olyan benyomáson van, mint a Zenitről, néhány nagy pénzért elhozott, rutinos sztár, elvileg kiválóan hangzó hazai nevek, mégis az eredmények hiányoznak az ősszel. A bajnokságban lassan megindul, így a 4., az utolsó ötből négyet nyerve, ám idegenben az utolsó ötön csak egy siker jött össze és a Köbenhavn elleni 1-0-s zakót leszámítva mindig legalább kettőt kapott.
 • Ami biztos, hogy Madridban eredmény kell, hiszen a Juventus alighanem legyőzi a Köbenhavnot. A motiváció tehát adott, Ronaldo hiányában és a Real továbbjutásával pedig el is hihetik Drogáék, hogy van keresnivalójuk. Az X, 2-be és a különböző hendikepekbe mégsem mennék bele szívesen.
 • Wesley Sneijder legutóbb kimaradt, ő most visszatér, ám Fernando Muslera (első számú kapus (9/0) kimarad, aki hajlamos hibára, de létfontosságú tagja az isztambuliaknak. Helyi véleményeket olvasva akkora vérveszteségnek tartják a kiesését, mintha Didier Drogba lenne. Egy 22 éves, rutintalan fiatal pótolja, ami tovább erősítheti bennünk a gondolatot, hogy a gólokkal jó úton járunk.
 • Vélemény:
 • Ha végignézitek, a Real idénybeli 19 bajnokijából 14-en gólt kapott.

 • Most elképzelhető, hogy nem 100 százalékban koncentrált csapat fut ki a pályára egy olyan ellen, amelynek mindenképpen eredmény kell, de tudja, hogy 0-0-val aligha húzza ki Madridban felemás védekezésével. Koppenhágában sem sikerült, támadásban van erő a törökökben, Drogbával, Yilmazzal.
 • Tehát látok abban fantáziát, hogy mindkét csapat betalál, főleg annak fényében, hogy 1,62 az odds, miközben a több mint 2,5 gólra csak 1,36, ami borzasztóan értéktelenné teszi az utóbbi tippet. Mégis ennyire nyilvánvaló, hogy hármat rúg és egyet sem kap a Real Ronaldo nélkül egy tét nélküli meccsen? Mert ebből a hatalmas szorzókülönbségből pontosan ez jön le. Szerintem pedig pont egy szorosabb meccs nézhet ki ebből, ahol mindkét oldalon születik egy-egy találat.

---

Anderlecht-Benfica, 2 (2,05) - kezdés 20:45 óra
akinek nem tetszik, annak alternatíva:
Anderlecht-Benfica, mindkét csapat gólt szerez (1,83) - kezdés 20:45 óra

 • A Bajnokok Ligája C-csoport 5. fordulója, a 4. fogadja a 3. helyezettet.
 • Ez az Anderlecht nem a Juhász Roland féle néhány évvel ezelőtti csapat. A jelenlegi rendkívül fiatal, volt olyan bajnoki, ahol 21 év volt a kezdő átlagéletkora. Ennek tudható be, hogy csak 5. a bajnokságban és 16 forduló alatt már 5 vereséget számlál, köztük néhány súlyosat.
 • Támadásban általánosan remekel, védekezésben botrányos, kiszámíthatlan, de ezen a szinten még erősen rutintalan csapat, elég a ligában legtöbb, 39 góljára gondolni, miközben a 19 kapott meglehetősen sok. De találunk példát a Bajnokok Ligájában is, így az Olympiakosz elleni hazai 0-3-ra, amikor kiválóan és életveszélyesen játszott, csak mindent kihagyott, a görögök pedig kontrából elintézték a többit. Vagy ott van a PSG elleni hazai 0-5, amikor még igazán koncentráltak Ibrahimovicék, nem úgy a visszavágón, abból az 1-1-ből túl sok konzekvenciát nem vonnék le.
 • Fontos hír, hogy egy kezdő és talán a legjobb támadó, Matías Suárez (11/6) kimarad, van alternatívája, de Alekszandar Mitrovics (9/6), Massimo Bruno (16/5) és Frank Achempong (14/3) is egyaránt 19-20 évesek, tapasztalatlanok és nem tűnnek annyira veszélyesnek. Még ennél is nagyobb érvágás Sacha Kljestan (15/7) távolmaradása a középpályán, eltiltott és eddig nem nagyon hiányzott.
 • A Benfica eleinte nem tűnt annyira acélosnak, mint az elmúlt években, így mintha hiányozna a penge éle, egy olyan meghatározó, csapatot a hátán vivő játékos. Mindezt nem én találtam ki, portugál szakértők véleményeire alapozom, akik szerint a jelenlegi keretet a helyén kell kezelni és nem biztos, hogy a bajnoki címről és Európa-liga-döntőről kell álmodni.
 • A bajnokságban eleinte meg-megbotlott, de mostanra négy mérkőzésből álló győzelmi szériát rakott össze és tartja a Porto, Sporting kettős tempóját az első helyen és idegenben is hármat nyert zsinórban. Az Olympiakosz ellen legutóbb borzasztóan peches volt, hogy vereséget szenvedett, a görögök kapusa élete egyik legjobb napját fogta ki, 2-3 gólra elegendő lövést hárított és szerintem egy 2-esre álló mérkőzést állított a feje tetejére.
 • A gondokat az is okozza, hogy Oscar Cardozo (7/5) és az elmúlt szezonban a legjobb középpályás, Eduardo Salvio (2/0) közül előbbi frissen, utóbbi régebb óta nem játszik. Most is kimaradnak. Nélkülük verték meg nehéz mérkőzésen hétvégén a Bragát, az előző idény házi gólkirályán, Rodrigo Lima (9/2) találatával. Rajta szerdán is sok múlhat, a baj, hogy közel sincs a tavalyi 27/20-as formájában.
 • Látom viszont a motivációt az utolsó pillanatig, hiszen ha az Olympiakosz nem ér el eredményt a PSG otthonában, akkor nyitott lehet a 2. helyért a harc, de ehhez nyerni kell, a döntetlen nem elég.
 • Vélemény:
 • Aki látta a csapatok első mérkőzését, az pontosan tudja, hogy a 2-0, az valóságban is 2-0 volt. Az Anderlecht küzdött becsülettel, de pontosan ennyit ért, egy jobb csapattól kapott ki. Ebből lehet és szerintem kell is kiindulni.
 • Mindkét oldalon kimarad a legjobb támadó, az Anderlechtből frissen, a Benficából régebb óta a legjobb középpályás, tehát ebben nincs nagy eltérés. Ha a portugálok megközelítik az Olympiakosz elleni játékukat és végre berúgják a helyzeteiket, amelyből várhatóan itt is adódik majd szép számmal, akkor nem kétség, 2-es. Limában, egyúttal a belga védelem gyengeségében, továbbá a Benfica motivációjában bízok a minőségi különbség mellett. Aki nem ért velem egyet, annak a mindkét csapat gólt szerez értékes alternatíva, az Anderlecht ha még el akar érni valamit ebben a csoportban, akkor most muszáj lesz valamit alkotni, így nem állhat be védekezni, amit amúgy sem tud.