Rókakoma péntekkel folytatja!

Három mérkőzésre térek ki gyorsan, kettő becsapósnak tűnik, az egyiken a Zenit, a másikon a Marseille, az utolsón pedig görög forrásból úgy fest, hogy felmerült a bundagyanú. Zuhant is az odds.


Zenit-Rosztov - kezdés 16:00 óra

 • Az első fogadja a 9. helyezettet az orosz bajnokság 17. fordulójában.
 • Tabella alapján sima hazai lenne, de érdemes tudni, hogy hiányzik a Zenit védeleméből Ansaldi (5/1), Anyjukov (7/0) és Lombaerts (15/0), utóbbi kettő frissen, míg támadásban Bisztrov (12/0) és Danny (15/10). Ezen túl Satov (9/3) és Sirokov (8/5) kérdéses. Ők ugyebár szinte mind alapemberek.
 • A Rosztov nagyjából ott van, ahol várták, a nyáron főleg támadásban erősített, így biztos bennmaradónak, annál valamire többre képesnek jósolták. A koncepció az elmúlt idény gólínsége után tehát sokkal inkább offenzív, és ezt bizonyítja az eddigi 23 találat mellé elvárt stabilitás.
 • Kerete pénteken teljes.
 • A Zenitnek a jövő héten az Atlético Madrid elleni BL-rangadó rendkívüli fontossággal bír, így nem biztos, hogy a fejek teljes egészében erre a mérkőzésre koncentrálnak majd.
 • Nem szívesen tenném egygólos európai hendikeppel az 1-est, amit ugye elfogadható oddsért, jelenleg nagyjából 1,80-ért lehet kapni mindenhol... Nálam ez egy nagy „no bet”.

---
Ajaccio-Marseille - kezdés 20:30 óra

 • A 19. fogadja az 5. helyezettet a francia élvonal 14. fordulójában.
 • Papíron sima 2-es, de nem annyira biztos az!
 • Az Ajaccio az utolsó előtti és csak egy bajnokit nyert egész szezonban... A sajtóban Fabrizio Ravanelli vezetőedző edzésmódszereit hibáztatják, túlterhelte a játékosokat, nem dolgozott ki hosszú távú koncepciót és döntéseiben csapongott – ezért is maradtak el ennyire látványosan az eredmények. Az utód próbálja könnyíteni a helyzetet és talán felcsillan a remény, hogy végre megindul a szekér. Az edzőváltás tehát határozottan segíteni látszik. Egy kezdő védő kidőlt, ahogy egy irányító középpályás sincs, Adrian Mutu hivatalosan sérült, valójában magatartásával vannak gondok, míg két eddig jól teljesítő játékost kihagyott az edző a keretből, tehát a helyzet azért felemás.
 • A Marseille ugyan a válogatott szünet előtt 2-1-re legyőzte a Sochaux-t, de ez úgy tűnik, csepp a tengerben. Az elmúlt 5 fordulóban 4 pont jött össze, a hátrány pedig máris 10 pont az éllovas PSG mögött. Ha ehhez hozzávesszük az elmúlt évek teljesítményéhez képest szégyenteljes szereplést a Bajnokok Ligájában (4 forduló, 4 vereség), akkor érhető, miért van elképesztő nyomás Elie Baup vezetőedzőn.
 • A sajtó már hetekkel ezelőtt kirúgta volna, de eddig csodák csodájára kiálltak mellette, ám források szerint az öltözőt kezdi elveszíteni és nem biztos, hogy a csapat kiáll majd mellette egy ilyen mérkőzésen. Ez persze csak pletyka, de látni benne a realitást a Marseille tartósan gyenge játéka alapján. André Ayew kidőlése a támadósorból nagy érvágás, míg a védelem jobb széléről Rod Fanni szintén, miközben Valbuena, Payet, Nkoulou, Kalifa mellett Thauvin, Mandanda és Jordan Ayew mind a válogatottal volt távol és nem borítékolható, hogy frissen tértek vissza.
 • Az Ajacciónál tehát új időszámítás kezdődik, a keret azonban hiányos, míg a Marseille tartósan gödörben, talán edzőt buktathat és megérezheti a válogatott szünetet. Szerintem ennek fényében túlértékelt a 2-es 1,90 körüli szorzója és biztosan nem vállalnám be. Sajnos az 1, X-et sem szívesen, ettől a mérkőzéstől is inkább távol maradnék.

---

Levadiakosz-Panioniosz - kezdés hétfő 18:30 óra

 • A görög élvonalban a 15. fogadja a 11. helyezettet.
 • Ha ránézünk a tabellára, semmi érdekes, de ha az oddsokat figyeljük, annál inkább! Szerdán délben 2,15-ről elindult az 1-es és péntek reggelre 1,36-on kötött ki. Ez nem lehet a véletlen műve!
 • Mint kiderült, görög forrásból szivárgott ki megbízhatónak tűnő bennfentes információ.
 • Eszerint a két csapat különösen jó kapcsolatot ápol egymással, és úgy hírlik, hogy éve óta összejátszanak. Mindez úgy kell elképzelni, hogy három pontot adnak háromért cserébe. Mivel egy harmadik csapat, a Pantrakikosz is benne lehet a játékban, így nehéz átlátni az eredményekből az összefüggéseket, de a történetben a mostani és a tavaszi oddsmozgás alapján biztosan van valami. Akkor a Panioniosz nyert és szintén sokan sejtettek valamit, most jön a visszavágó. Ugyebár nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja, így számtalan görög forrás állítja, a Levadiakosz visszakapja azt a három pontot!
 • Ezen túlmenően a Panioniosz háza táján a kedvezőbb helyezés ellenére nagy a káosz. A játékosok hónapok óta nem kaptak fizetést, most hétfőn emiatt edzést hagytak ki, de a görögországi forrás szerint az továbbra sem érkezett meg a járandóság.
 • Sajnos úgy 12 órával lecsúsztam az oddsokról, jelenleg már túl alacsony, 1,36 körüli. Ráadásul egyre több iroda blokkolja a fogadásokat: gyanús, nagyon gyanús!