Rókakoma érkezik keddel! Nézzük!

A vasárnapi brazil mérkőzések egytől egyig jöttek, így Karmester kolléga jól jelezte, hogy a Flamengo, az Internacional és a Sao Paulo is tartalékos. A sereghajtó Náuticóról pedig régóta lehet tudni, hogy U20-as játékosokat szerepeltet. A Real Madrid B ellen az Eibar magas oddsai ismét igazolódtak, hogy alaptalanok voltak (a vége 6-0) ezekkel szépen lehetett kaszálni. A királyiakra továbbra is érdemes lesz odafigyelni!


Moldova U21-Litvánia U21, 1 (1,80) - kezdés 18:00 óra


  • Az 1. csoport 7. fordulójában a 3. fogadja az 5. helyezettet.
  • Érdemes tudni az U21-es Eb-selejtezőkről, hogy automatikusan a 10 csoport első helyezettjei jutnak ki a 2015-ös tornára, melléjük pedig csak a legjobb négy második helyezett csatlakozik, tehát nem elég a csoporton belül a riválisokat megelőzni, máshova is figyelni kell.
  • A hazaiak tűnnek jobbnak minőségben, otthon 2-1-0-s mérleggel jól teljesítenek, a keret lényegében teljes és sok a moldovai - bár nem túl acélos - bajnokságban állandó kezdő, ami sokat segít.
  • A litvánok eddig csak az utolsó San Marinót verték meg kétszer, ráadásul 2-1-re és 1-0-ra, ami nem éppen biztató... Azóta a komolyabb ellenfelekkel szemben zsinórban három vereség jött össze, Angliában például 5-0-ra kaptak ki, így jelenleg szinte reménytelen a helyzetük. Talán ennek is betudható, hogy a szövetségi edző jócskán belenyúlt az eddig visszafogottan teljesítő keretbe: egészen pontosan 11 játékos marad ki, így az első és második számú kapus, a középpálya legjobbjai és a házi gólkirály. Konkrétan tehát két kapus, négy védő, négy középpályás és egy támadó, helyükre az U19-es csapatból hívtak be kevesebb rutinnal bíró fiatalokat.
  • Motiváció, minőség a hazai oldalon, az odds esik, 1-es.

----

Macedónia U21-Norvégia U21, 1, ázsiai hendikep 0 (2,08) - kezdés 19:30 óra

  • Az U21-es Európa-bajnoki selejtezők 8. csoportjában a 3. fogadja az utolsó helyezettet.
  • A macedónok nem sokkal, de jobb minőséget képviselnek, és ezt nem csak az eddigi eredmények alapján tudjuk. Az első mérkőzésen ugyan 2-1-re a skandinávok nyertek, de a 24. perctől emberelőnyben játszottak és így kaptak egy találatot egy olyan kerettől, amelyek nélkülözték a legjobbjaikat, akik a felnőttek közé kaptak meghívót. Helyi forrásból tudjuk, hogy ők visszatérnek, mivel az A-csapat kedden nem lép pályára. Pályára léphet egy kezdő védő, a legjobb középpályás és csatár. Az eddigi 1-1-1-es mérleg két idegenbeli találkozóval jött össze.
  • A norvégok 1-0-4-es mérleggel és már öt mérkőzést lejátszva lényegében kiestek, 6-16-os gólarányuk a csoport két élmenője, az Izrael és Portugália ellen játszott három mérkőzés hathatós közreműködésével jött össze. Idegenben még nyeretlen és tovább nehezíti a helyzetet, hogy rengeteg hiányzóval számola szövetségi edző. Három védő, három középpályás és egy támadó mind kimarad, köztük meghatározó kezdőjátékosok, így a legjobb csatár is.
  • A minőségi különbség, a hazai pálya előnye és a csapathírek alapján az 1-est támogatnám, mégpedig a kedvező odds miatt (nem hisznek a bukik az eddigi macedón teljesítményben) a döntetlen nélkülit tenném 2 feletti - szépen-lassan eső - oddsért, de a biztosan nyilván az 1, X.