Sziasztok! Heatnation jelentkezik, először NFL-mérkőzésekkel, később pedig NBA-tippek után néz majd.


Jacksonville Jaguars-Arizona Cardinals - kezdés 19:00 óra

 • Nagy szenzáció után a Jacksonville a liga legrosszabb együttese győzelmet aratott a Tennessee Titans ellen, miközben az Arizona Cardinals robog a wild card helyek egyikéért.
 • A Jaguars eddig borzasztó gyengén szerepelt, egymás után 8 vereséget szenvedett el, átlagban 22 ponttal vesztettek el egy-egy mérkőzést.  A csapat irányítója Chad Henne akinek nincs megfelelő alapanyag biztosítva a jó teljesítményhez. Maurice Jones-Drew pár évvel ezelőtt még jó futónak számított mostanság a sérülései miatt csak egy futó a sok közül. Jones-Drew eddig 3 TD-t ért el de meccsenként mindössze 48 yardra képes, és ezzel a Jaguárok a legrosszab futóalakulatot tudják magukénak. Henne legfőképp Cecil Shorts-ot keresheti de ő egyedül kevés. A Jaguráok támadófala elég szedett vetett eddig 31 sack-et engedtek az ellenfeleknek amire nem lehetnek büszkék. Nincs semmi amibe kapaszkodhatnának maximum a hazai pálya és az, hogy már van egy győzelmük. A Cardinals védelme nagyon erősnek tűnik, eddig szinte mindenben jelesre vizsgáznak, van pass-rush, labdaszerzések is akadnak, jó a futás elleni védekezés és passz ellen sem reménytelenek. A Cardinals védelme eddig 26 alkalommal vitte földre az ellenfél irányítóját. Ebben a csapategységben pár elég jó nevet is találunk mint például Patrick Petersont aki a liga legjobb corner backjei közé tartozik, vagy éppen elég megemlíteni Karlos Dansbyt, John Abrahamet és Tyrann Mathieut. A vendégek futás ellen a liga 3. helyén állnak meccsenként csak 87(!!) yardot engednek ami elképesztő teljesítmény, passz ellen picit gyengébbek mindössze 20. helyet foglalják ellen meccsenként 243 bekapott yarddal, csak összehasonlítás ként, a Jaguars meccsenként 65(!!!!) yardot fut és 213 yardot passzol... John Abraham és Dontay Moch játéka kérdéses, de nem hiszem, hogy Abraham kihagyná ezt a meccset.
 • A vendégek támadósora sem mondható rossznak. A Cardinals legutóbbi 8 meccsén 5 győzelmet és 3 vereséget mutatott fel, ami jó főleg ha menézzük, hogy a 3 vereség milyen csapatok ellen jött össze(Seattle, San Fransisco, New Orleans). Ha ma nyernek akkor könnyen nagyon jó pozícióba kerülhetnek mivel a csoportrivális San Fransisco pont New Orleansba látogat ahol nem lesz könnyű nyerniük. A támadósort Carson Palmer vezeti, neki is volt már komoly sérülése de visszatért belőle és nem is játszik rosszul mostanság. Futások terén Rashard Mandenhallban és Andre Ellingtonban bízhat, Ellingtont gyakran elkapásokkal is "terhelik". A Cardinals átlagban 93 yardot fut ami nem eget rengető de jobb mint az ellenfélé. Passzok terén Larry Fitzgerald egy "aranybánya", ő eddig a legeredményesebb a támadósorban 5 TD elkapással. Mellette Palmer még Michael Lloydot és André Robertset keresi legtöbbször. A támadófal eddig 24 sacket engedett. A Jaguároknak a védelmük sincs rendben, meccsenként átlagban 32 pontot engednek.. Ez az egység inkább passz ellen eredményesebb, itt csak 236 yardot nyelnek be átlagban, míg futás ellen a liga legrosszabbja, meccsenként 150 yardot is engednek a földen ami órisái kritika a csapat számára. A Jacksonville még nyomást is alig tud generálni az irányító, a sackek száma is nagyon alacsony(12). Fontos megemlíteni Paul Poslusznyt aki kiemelkedően a csapat legjobb játékosa, 88 tackle-t hajtott végre(a 2. helyen álló Geno Hayes "csak" 59-et), szerzett 2 interceptiont is( a csapatnak eddig 4 INT-je van) és van egy sack is a neve mellett és egy fumblet is kiharcolt már amit meg is szerzett. No, hogy miért soroltam ez fel? Azért mert Posluszny kihagyja a mérkőzést sérülése miatt. Ez óriási érvágás az amúgy is gyenge defense számára.
 • A Jaguars számára nincs tét már nyertek egy meccset mostmár mehetnek a minnél előkelőbb draft pozícióért. A Cardinals pedig rohan a wild card helyért amire nem esélytelenek főleg ha ma nyernek és a csoportrivális San Fransisco kikap a New Orleans ellen. Nálam egyértelmű Cardinals siker, remélem nem hagynak cserben a vendégek.

Tippem:

Arizona Cardinals -4,5- 1,52

Biztosabb tipp:

Arizona Cardinals -1,25

Rizikósabb tipp:

Arizona Cardinals -9,5- 2,00

André Ellington bármikor TD-t szerez- 1,83

 

További tippek:

Denver Broncos - Kansas City Chiefs, összesített pontok 53,5 alatt- 1,50

 • Kemény csoport rangadó, a Kansas veretlen, a Broncos egyszer már kikapott. A kevés pontot arra alapozom, hogy mindkét védelem abban jó amiben a másik támadósora jó. A Kansas passz ellen 3. a Broncos passzokkal az 1., a Denver futás ellen 4. míg a Kansas futásokkal 12.
 • A Kansasnél eddig sem a támadósor nyerte a meccseket hanem inkább a védelem. Hazai pályán Broncos siker várható legalább 7 ponttal, de Peyton Manning kérdéses egy sérülés miatt, de szinte biztos, hogy játszani fog.
 • Szerintem 27-17-es hazai sikert látunk hajnalban.

Houston Texans -7,5- 1,71

 • Itt az ideje nyerni a Houstonnak, sorozatos vereségek és sérülések de ma nyerni kell a szurkolók miatt. A támadósor jó passzal és futással is(12. illetve 11.) míg a védelem is erős, futás ellen 12. passz ellen az 1.
 • Az Oakland kezdő irányítója nélkül lép pályára továbbá legjobb futója is hiányzik. A Raiders amúgy sem egy erős alakulat. Könnyed hazai siker várható akár hendivel is.

FOCI TIPP:

Eibar - Real Madrid B, összesített gólok 2,5 alatt- 1,80

Eibar - Real Mardid B, összesített gólok 3,5 alatt- 1,30

 • A két csapat eddig összesen 3 vagy több gólos meccset 7 alkalommal játszott, 2,5 alá szép szorzók kapunk. 4 vagy tött gólos meccset pedig csak 2 alkalommal játszottak..

KOSÁRLABDA TIPPEK:

Cantu - 1,50

 • Erősebb csapat Cantu mint az ellenfele, a szorzó talán azért van ilyen magasan mert idegenben vannak és még azért mert a Cantu európai kupákban is szerepel. Kb 5 pontos vendég sikert várok.

Bilbao - 3,50

 • Mikor ha ne most szerezzék meg az első bajnoki sikerüket?!