Heatnation jelentkezik, ma (is) inkább hanyagolom a focit és inkább kosárlabdát néztem.

 

Strasbourg - Anadolu Efes

  • Az Euroliga B csoportjában találkozik egymással a két csapat. A török gárda sima hazai győzelemmel nyitott az olasz Milan ellen, míg a vendéglátók simán kikaptak németországban a Brose ellen.
  • A francia kosárlabda mostanság nincs a csúcson, a Starsbourg kerete nem valami erős. A legnagyobb név az NBA-t is megjáró francia Alexis Ajinca, aki center poszton bevethető, a két kezdő guard két amerikai játékos míg a hármas, négyes posztot franciák töltik be. A bajnokságban 3 győzelem és egy vereség a mérlege.
  • Az Efesnél volt jövés-menés, két korábbi NBA-s Sasha Vujacic és Jordan Farmar is távozott. Elment Josh Shipp és Kerem Tunceri a Türk Telekomhoz, távozott a Galatához Sinan Güler. Érkezők terén fontos megemlíteni a Khimky Moszkvánál tavaly nagyot alakító Zoran Planinic-et, továbbá a Bilbaótól érkező Kosztasz Vasziliadiszt és az amerikai Scotty Hopson-t. Az Erden-Lucas-Barac-Szavanovics négyes megmaradt, az érkezőkkel pedig elég erős csapat lehet majd az Anadolu. Minden adott a jó szerepléshez. Az Efes a bajnokságban eddig 2 vereséget tud csak magának. de a Milant a rajton jól elverték. Ma is győzelmet várok tőlük.

Tippem:

Anadolu Efes- 1,55

 

Fenerbache - Barcelona

  • A Barcelona eddig szenved míg a török ellenfele eddig menetel az új igazolásokkal.
  • A Fenerbache eddig mind a 4 idei tétmérkőzését megnyerte, és olyan játékosokkal bővült a keret mint a már az NBA-ben jól pattogtató Linas Kleiza, aki elmondta, hogy nem szeretne visszatérni a tengerentúlra. Továbbá érkezett Bjelica és Zoric is akik már jókora tapasztalattal is rendelkeznek. Jöttek még érkezők, 2 fiatal török például. Sikerült itt tartani Bo McCalebbet és az idős de mégis jól teljesítő Onant és a tavalyi év talán legjobbját Bojan Bogdanovicot. A Fenert talán a Szolnokhoz tudnám hasonlítani persze csak okosan hasonlítsuk egymáshoz a két gárdát. A török együttes otthon borzasztóan erős, de tavaly nagyon gyengék voltak az Euroligában. Most áttörést várok itt. Érdemes még megemlíteni, hogy a Fenert az egyik legjobb európai edző vette át.
  • A Barcelona gépezete akadozik. A spanyol kupát elvesztették a Real Madriddal szemben míg a bajnokságban is csak két kínkeserves siker jött össze eddig. Az euroligában pedig a Partizant verték de csak 7 egységgel. Nincs bombaformában a spanyol alakulat hiába az erős játékoskeret. A Barca elengedte Nathan Jawait és Lukas Mavrokefalidiszt is, de a remek csereembert CJ Wallacet sem tartották meg. Ugyanakkor érkezett Maciej Lampe, Joey Dorsey és a szlovén Nachbar.
  • A keret mindkét oldalon erős és a pad is hosszú. A Barca szerintem nem törökországban kapja majd el a fonalat. Pláne ha akár 20 ezer török buzdítja majd a hazaiakat. Merészebbek hendivel is megpróálhatják a Fenert.

Tippem:

Fenerbache- 1,80

 

Már még jónak érzem a Bayernt is otthon, a Montepaschi Siena sokat gyengült és a helyükre érkezett játékosok eddig nem azt nyújtják mint a tavalyiak. De a szorzó csak csökken és csökken.. Az érdemi határt már szerintem elhagyták..