Rókakoma folytatja! Üdvözlet!


Anderlecht-Paris Saint-Germain, 2, ázsiai hendikep -1 (1,65) - kedzés 20:45 óra

 • Ez az Anderlecht nem a Juhász Roland féle néhány évvel ezelőtti csapat. A jelenlegi rendkívül fiatal, pénteken 21 éves átlagéletkor jött össze a kezdőben, így verte 2-0-ra a sereghajtó Monst egy olyan mérkőzésen, amelynek az elején simán két gólt is kaphatott volna.
 • Támadásban remekel, védekezésben botrányos csapat, jól jelzi a gondokat a 3-0-s Olympiakosz elleni vereség, ami a látottak alapján inkább döntetlenre állt, de úgy nehéz, hogy képtelen kihasználni helyzeteit.
 • Most pedig nem sok lehetősége lesz, a PSG az utolsó öt mérkőzéséből négyszer nem kapott gólt, bombaerős, rutinos kerettel érkezik. Ezen felül a franciák mostanra csúcsformába lendültek és menetelnek.
 • Ahogy a Barcelonának kedden, a PSG-nek sem kötelező a győzelem, de a csoport leggyengébb csapatát miért ne verné meg és tenne újabb lépést az első hely és a tavasz felé. A motivációt nem tudom megkérdőjelezni.

---

Manchester United-Real Sociedad, több mint 2,5 gól (1,70) - kezdés 20:45 óra

 • Nehéz megbízni ebben a Manchester Unitedben, persze a Real Sociedad sem muzsikál valami fényesen, szinte alig nyer mérkőzést. Ettől függetlenül kellemetlen ellenfél, amely rendkívül peches, hogy nincs legalább egy pontja két forduló után. A Sahtar ellen végig támadott, mégis kikapott, míg a Bayer Leverkusen az utolsó pillanatokban lőtt szabadrúgásgóllal gyűrte le.
 • A Vörös Ördögöknek a halvány donecki produkció után hazai pályán azonban produkálni kell, minőségben egyértelműen riválisuk fölé nőnek, de sok ilyen mérkőzést nem tudtak megnyerni ebben a szezonban.
 • Szerintem a hazai védelem megint nem ússza meg, de a fogadkozásokból nézve a másik oldalon sem állnak meg egy találatnál Van Persiék. Mivel a hazaikból bármit kinézek, így az 1-es helyett itt inkább a gólokat favorizálnám, a spanyolok helyzete még nem reménytelen, nem hiszem, hogy beállnának védekezni és az egy pontra hajtanának. Bátor csapatnak tűnik, amelyet 6 ezren buzdítanak majd, összejöhet a legalább három gól, ahogy az MU Leverkusen ellen találkozóján is.

---

Bayer Leverkusen-Sahtar Doneck, X, 2 (1,88) - kezdés 20:45 óra

 • A Bayer Leverkusen otthon borzasztóan erős, nem nagyon hibázik, egyedül a Bayern München távozott innen valamivel. Most mégis úgy érzem, hogy a Sahtar is elérhet egy pontot. A németek ereje és minősége ismert, a bajnokságban tartják a bajorok és a Dortmund tempóját, sorban nyerik a találkozókat. Védelmük az, amely megingatható, támadásban általában megoldják a feladatot.
 • A Real Sociedad ellen jócskán megszenvedett, a Manchester United után pedig csak futott szinte végig a BL-nyitányon, ezek már kevésbé meggyőző eredmények.
 • Az érkező azonban a nyári átalakulás ellenére is veszélyes, sőt egyre inkább veszélyes. A Sahtar számomra keretben simán felveszi a versenyt a hazaiakkal, az új igazolások kezdenek egyre jobban muzsikálni, a csapat pedig az utolsó hét mérkőzésén veretlen.
 • Egyenlő erők küzdelmében pedig nem vagyok meggyőződve róla, hogy a Sahtar nagyon erőltetni fogja a támadást, védekezésben pedig tud masszív lenni. Ezért úgy érzem, hogy kihúzhatja egy ponttal Leverkusenben, a gólokat így nem merem bántani.
 • Az itteni három tipp közül ez a leggyengébb - teszem hozzá.