Rókakoma jelentkezik! Sziasztok!


AC Milan-Barcelona, 2 (1,62) - kezdés 20:45 óra

 • Jogosan teszik fel a kezüket azok, akik azt mondják, hogy az idegenben bukásra hajlamos, és az új szezonban Glasgowban és például Pamplonában a hétvégén támadásban impotens Barcelona oddsában nincs érték Milánóban.
 • Elképzelhető, de nem lehet szó nélkül elmenni az a kilátástalan helyzet mellett, amely a piros-feketék idényét jellemzi. Eleve elmaradtak a nyári erősítések, így nem is akkora meglepetés, hogy a védelem borzalmas hibákat vét, támadásban Mario Balotellin kívül nincs ütőképes játékos és a középpályán sem látszik az átütőerő.
 • Ehhez adódik az állandó sérüléshullám, amely ezúttal Christian Abbiait, Balotellit, El Shaarawyt, továbbá régebből Mattia De Scigliót, Daniele Bonerát és Giampaolo Pazzinit kénytelen nélkülözni. Ezen felül Mamadou Niang nincs a BL-keretben.
 • Ez azonban csak egy részlet, aki látta játszani a Milant az idényben tudja, hogy nagyon nem áll össze a kép, nincs elképzelés, masszivitás, ami már varrható Massimiliano Allegri nyakába.
 • Ez a Milan nem a tavaszi Milan, és ez a tény mellett nekem eltörpül, hogy a Barcelonának nem kötelező nyerni, hogy idegenben tud elképzelés nélkül focizni, hogy Clásicót játszik a hétvégén és például Lionel Messi nem 100 százalék, hogy kezdőként lép pályára. Akkor is 2-es.

Schalke-Chelsea, 2, döntetlen nélkül (1,55) - kezdés 20:45 óra
nagyobb oddsért:
Schalke-Chelsea, a Chelsea több mint 1,5 gólt lő (2,00) - kezdés 20:45 óra

 • Amit a Milanra leírtam, valamilyen szinten tartom a Schalkéra is. A különbség annyi, hogy a nyáron itt komolyabb szándék mutatkozott a keret megerősítésére, a rendkívül makacs sérüléshullámmal viszont nem számolhattak.
 • Jelenleg Klaas-Jan Huntelaar, Jefferson Farfan, Marco Höger, Kirjakosz Papadopulosz és Chinedu Obasi nincs, miközben Kevin-Prince Boateng térdét fájlalva vállalja a játékot, Julien Draxler sem 100 százalékos. Ez azért ütős sor.
 • A szekér ugyan megy, hiszen az utolsó 10 tétmérközésén 8-1-1 a mérleg, de nem volt igazán erős ellenfél közben, pontosabban egy igen. Számomra pedig a Bayern München elleni 0-4 az igazi értékmérő, nem az Augsburg, a Braunschweig vagy a halvány napot kifogó Basel legyűrése.
 • Ráadásul egy olyan Chelsea érkezik, amely sokkal nagyobb tapasztalatot szállít, mind a keretében, mind az edzői poszton. Tehetségben mérhetetlen háttérrel rendelkezik, egyetlen sérültje Ashley Cole, és ehhez adódik, hogy a kezdeti bajok után erőre kapott és sorban nyeri a mérkőzéseit, szép számmal lőve a gólokat.
 • Gelsenkirchenben senkinek sem egyszerű nyerni, de a Schalke hétvégén is kettőt nyelő, halovány védelmét, sok sérültjét, számomra nem teljesen versenyképes keretét, a Chelsea győzelmi kényszerét, formáját és teljes keretét elnézve José Mourinho legénységének most mégis összejöhet.
 • Szép az odds a 2-esre, megfontolnám, de egy fokkal jobban tetszik, hogy a Chelsea több mint 1,5 gólt lő ennek a védelemnek. Mivel a Basel ellen látszott, azért hátul néha zavarba hozható, így inkább a háromesélyes 2-es helyett erre szavazok, nehogy 2-2 legyen véletlenül a vége.

---

Austria Wien-Atlético Madrid, csak az Atlético lő gólt (2,00) - kezdés 20:45 óra

 • Az Austria eddigi két BL-mérkőzésén poztitív csalódás, hiszen a Porto ellen egy pontra és egy gólra rászolgált volna, míg a Zenit otthonában 0-0-t ért el. Az utóbbi mérkőzés volt számomra a beszédesebb, ugyanis támadásban nem sok veszélyt okozott, a Porto ellen is igazából hátrányban kezdett megindulni.
 • Formája borzasztó, öt tétmérkőzés óta nyeretlen és máris 12 pont a hátránya az éllovas Red Bull Salzburg mögött. Ezúttal két középpályását nélkülözi.
 • A csoport papíron legerősebb ellenfelével szemben defenzív játékot várok a bécsiektől. Eleve egész Európa egyik legjobb védelme és kapura érkezik, másrészt az Atlético bombaformában érkezik, még ha a hétvégén fáradtnak is tűnt és kikapott.
 • Elképzelhetőnek tartom, hogy a mérkőzést irányítása alatt tartó vendégek egy góllal megelégszenek és utána már csak ki akarják húzni, ezért nem szívesen játszanám a hendikepet, helyette a 0-ra győz opcióban látok fantáziát.