Hetanation jön és mai NFL a terítéken. Hétfő esti foci, Saints-Dolphins nézzük mire mennek egymással.

 

New Orleans Saints(3-0) - Miami Dolphins(3-0)

  • A Mercedes-Benz Superdome ad otthon a mérkőzésnek ahol a hazai Saints az eddig meglepetésre veretlen Dolphinst.
  • A Saints támadói eddig szárnyalnak. A Drew Brees vezette offense eddig 70 pontot szerzett 3 meccs alatt ami jónak mondható, viszont a Saints ellenfeleinek a mérlege csak 3-9. Brees eddig 6 TD mellett 4 interceptiont dobott 91,4-es passer ratinggel és 10 alkalommal is földre vitték már. A New Orleans a futással nem nagyon tud előre haladni, mindössze 86 yardot hoznak átlagban. Elkapók terén elvan kényesztetve Brees, legfontosabb célpontja Jimmy Graham(358 yard, 4TD) a nagyszerű TE, továbbá érdemes megemlíteni Marques Colstont(202 yard, 1TD), de sok-sok remek célponttal rendelkezik a QB. A támadófal elég jó hiába a 10 sack 3 meccs alatt. Marques Colston és Lance Moore kérdéses, de valószínű a játékuk. A levegőben a hazaiak 3. helyen állnak a ligában meccsenként 319 yarddal átlagban. A Miami defense eddig szépen működik, 63 pontot kaptak de találkoztak már a Coltssal és a Falconssal is. A védőfal legnagyobb neve Cameron Wake aki ugyan kérdéses a meccsre de minden valószínűséggel játszani fog. Továbbá a frissen igazolt Dannell Ellerbe(LB) is kérdéses ahogyan Chris Clemons(CB) és Keo Misi(LB), de mind a hárman edzettek és szinte biztosra vehető a játékuk. A védelem a eddig átlagos passz ellen 20. futás ellen 17. A Miami eddig 9 alkalommal vitte földre az ellenfél irányítóját.
  • A Dolphins támadóit Ryan Tannehill vezeti akit a draftolása után sokan mélyrepülést vártak de mára Tannehill lett az egyik legjobban fejlődő játékos. A tavalyi legfontosabb offense játékos elment, Reggie Bush már a Detroit szurkolóit örvendezteti meg. Bush helyett jött Mike Wallace a Steelerstől aki eddig nem azt nyújtja amire képes de a 2. héten a Colts ellen már többször is villant. Wallace mellett Brian Hartline és Charles Clay kapja a legtöbb labdát. A futóknál Lamar Miller az első számú, ő elkapásoknál is használatban van néhány alkalommal. A Wallace-Clay-Hartline hármas mögött a célpontok terén egy picit magasabb a szakadék. A támadófal viszont gyenge, megsérült Mike Pouncey is aki nagy érvágás és Tannehillt is 14 alkalommal vitték földre ami nem szép szám. A Floridaiak a levegőben 14. a ligában majdnem 250 yarddal átlagosan míg a futójáték itt sem a legjobb mindössze 70 yarddal átlagban. A Saints védői tavalyhoz képest úgy látszik sokat fejlődtek jót tett Sean Payton visszatérése. A hazaiak védelme nem kis nevekből áll, csak pár név, Curtis Lofton, Roman Harper, Jabari Greer, Cameron Jordan. Jordan remekelhet a gyenge támadó fal ellen, míg Lofton fontos lesz a linebacker sor közepén. A Jabari Greer-Keenan Lewis kettős együtt nagyon jól teljesít elkapás után alig engednek yardokat. A defensből ma biztosan kimarad Roman Harper és Brodrick Bunkley A Saints védelem a futás ellen tavaly a liga legrosszabbja volt, most 3 meccs után 21. ami azért pozitív, passz ellen viszont a 2. legjobbak mindössze 184 yardot engednek átlagban.
  • Ha tippelnem kell akkor azt mondom, hogy a Saints nyerhet akár hendivel is de szoros is lehet. A Saints mindenképp mélyebb együttes, otthon is vannak és a defense is erősebbnek tűnik. Mike Wallacetól erős meccset várok.

Tippjeim:

New Orleans Saints -4,5- 1,66

Mike Wallace(MIA) bármikor TD-t szerez- 2,10

Mike Wallace(MIA) elkapott yardjai 60,5 felett- 1,80

 

----

Még egy foci tipp tőlem:

DNB Bilbao- 1,70