Heatnation hozza a szombatit elsőként.

 

Manchester United – West Brom


 • Az angol bajnokságot is kinéztem magamnak. A United egy City elleni bajnoki zakó után otthon javítana.
 • A vörösöknek nem úgy indult a szezon ahogy várták, 5 meccs csak 7 pont. De ha azt vesszük, hogy már játszottak a City-vel, a Chelsea-vel, a Liverpoollal és a Swansea-val így talán érthető de a Unitednek így is több ponttal kellene állnia. A United érdekelt volt a hétközi kupafordulóban ahol a Liverpoolt búcsúztatták(1-0). A Unitednál kérdéses Cleverly és Van Persie játéka és biztosan kimarad Fletcher. A hétközi meccsen a vörösöket továbbjuttató Chicarito bent ragadhat a kezdőben.
 • A West Brom-nál sem fényesebb a helyzet. Ők eddig 5 meccsen 5 pontra voltak képesek, idegenben csak 2 döntetlen jött össze a Fulham(1-1) és az Everton(0-0) otthonában. A hétközi kupában ők is érdekeltek voltak és nekik sem a legkönyebb ellenféllel kellett szembe nézniük. Hozzájuk az Arsenal látogatott akik eléggé felforgatott kezdővel álltak fel ám így is kiejtették a West Brom-ot tizenegyesekkel. 4-5 olyan játékos játszott azon a meccsen akik ma is fontos szerepet kaphatnak. Viszont a vendégeknél még jobban árnyalja a képet a hiányzók száma. Nem lesz az első számú kapus továbbá nem lesz Gera(0/0), egy csatár(2/0) és egy fiatal középpályás(0/0). Kérdéses Anelka (támadó, 4/0), Anichibe (támadó, 2/0) és Brunt (középpályás, 2/0). A West Brom bajnoki meccsein eddig a védelem mindig ugyanabban a felállásban szerepelt ami előnyt jelenthet.
 • Véleményem szerint a Unitednak ez egy nagyon fontos meccs otthon egy rivális elleni nagy zakó után bizonyítani kell a nézőknek.

Várható kezdőcsapatok:
Manchester: De Gea- Rafael, Jones, Vidic, Evra- Fellaini, Carrick- Valencia, Rooney, Nani- Chicarito/Welbeck
West Brom: Myhil- Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell- Amalfitano, Mulumbu, Yacob, Sinclair- Sességnon- Anelka/Long

Tippem:

Manchester United -1,5 (ázsiai hendikep)- 1,95

 

Plymouth – Accrington

 • Az angol ligabajnokságba kalandozok el. Érdekes meccsre bukkantam. A 18. fogadja a sereghajtót.
 • A Plymouth eddig 9 pontot gyűjtött 3-0-5-ös mérleggel és 6-10-es gólkülönbséggel. Érdekes mivel eddig 1 kivételével csak olyan csapattal játszottak akik a jelenlegi tabellán előttük állnak, így a 3 győzelem lehet, hogy felértékelődik és nem az mutatja amire a csapat képes. Otthon 2 győzelem és 2 vereség a mérlegük, ma meglehet akár a 3. siker is. Hiányzó csak egy van, nem lesz egy 18 éves csatár aki eddig még pályára sem lépett.
 • Az Accrington 24. 1 ponttal, 5-16-os gólkülönbséggel. Idegenben nagyon gyengék pont nélkül 2 rúgott és 10 kapott góllal állnak. Utolsó 5 liga meccsüket 1 góllal vesztették el. A sereghajtó kerete 2 ’csoportra oszlik’ mivel a játékosok vagy nagyon fiatalok vagy már idősek ez főleg a középpályán és a csatársorba látszódik. Itt már jóval több hiányzó van. Nem lesz az 1. számú kapus, két kezdő védő és egy kezdő csatár.
 • Bízom a Plymouth sikerében, de az angol kisebb ligák mindig okozhatnak meglepetést így a tétekkel óvatosan.

Tippem:

Plymouth- 1,80

 

Lorient – Olympic Marseille

 • A francia bajnokság 8. fordulójában fogadja az eddig gyengélkedő 16. helyen álló Lorient a bajnoki címre álmodozó Marseille-t.
 • A Lorient eddig 7 pontot kapart össze 2-1-4-es mérleggel, 6-9-es gólkülönbséggel. Az eddigi 7 pont eddig mind otthon jött, 2 győzelem és 1 döntetlen. Igen ám de ezek a sikerek nem a legjobb csapatok ellen jöttek. Hazai pályán játszottak a 18. Bordeaux-val (3-3), a 19. Valenciennes-sel (1-0) és a 9. Nantes ellen (2-1). Vannak szép számmal hiányzók, 3 csatár egy eddig nem használt csatár, egy csere csatár (5/0) és egy fontos csatár aki már régóta hiányzik (1/1),  nem lesz 3 középpályás (2/0), (3/0), (5/0) és egy védő (4/0).
 • A Marseille eddig jól teljesít ami nagyban köszönhető az új igazolásoknak. A vendégek eddig 14 pontot gyűjtöttek 4-2-1-es mérleggel, 10 lőtt és 5 kapott góllal. Az látható, hogy gólzáport nem nagyon rendeznek. Vendégként 8 pont, 2 győzelemmel és 2 döntetlennel, ez is jónak mondható. Lesz hiányzó a Marseillenél is, de itt csak 2. Nem lesz Gignac(6/3) aki eddig fontos tagja volt a csapatnak és hiányzik majd a bal védő(4/0). A vendégek támadói így is veszélyesek, elég csak megemlíteni Valbuena nevét, vagy Dmitri Payet esetleg André Ayewt. A védelem is erős, kapuban Mandanda.
 • A szorzók túlzók szerintem és elég jó oddsért lehet elkapni a Marseillet.

Tippem:

DNB Marseille- 1,70

Rizikósabb tipp:

Marseille- 2,50

 

Glasgow Rangers - Stenhousemuir

 • A nagy Rangers elkezdte a visszakapaszkodást az első osztályba. Tavaly simán jutottak fel a 4. vonalból.
 • A Rangers eddig simán vezeti a bajnokságot veretlen 24-2-es gólaránnyal. Eddigi legkisebb sikere a múlt fordulóban idegenben 1-0, de otthon eddig csak aprított. Otthon 5-1, 5-0 és 4-1-es sikerek eddig. 4 hiányzója lesz ma a hazaiaknak, nem lesz egy kezdő védő(5/0), két eddig egyszer sem használt játékos és egy eddig alig használt szélső védő(1/0). A házi gólkirály Lee McCulloch aki védő és már 7(!) gólos. 3 kulcs játékos is visszatérhet a Rangersbe a múlthéthez képest.
 • A vendégek a 3. helyen állnak a bajnokságban. Szinte mindig szoros meccseket játszanak, 4 győzelem 1 döntetlen és 1 vereség a mérlegük. Minden győzelmük 1 gólos volt eddig míg a vereségük is csak 1 gólon múlott. Idegenben eddig 3/3, de most az Ibrox Park-ba látogatnak ami nem mindegy. Tudomásom szerinte a vendégek csak 1 hiányzóval bírnak, a 37 éves középpályás marad ki aki eddig 2 meccsen lépett pályára.
 • A Rangers otthoni teljesítményére és a minőségbeli különbségre alapozok. Véleményem szerint könnyen 2 góllal is nyerhet a nagy múltú alakulat.

Tippem:

Rangers -1,5(ázsiai hendikep)- 1,45

Rangers -2(ázsiaihendikep)- 1,75