Rókakoma kezdi péntekkel!


Augsburg-Mönchengladbach, 2, ázsiai hendikep 0 (2,08) - kezdés 20:30 óra
óvatosabbaknak:
Augsburg-Mönchengladbach, 2, ázsiai hendikep +0,5 (1,55) - kezdés 20:30 óra
szintén jó lehet:
Augsburg-Mönchengladbach, több mint 2,5 gól (1,85) - kezdés 20:30 óra

  • A Bundesliga 7. fordulójában az 5. fogadja a 8. helyezettet.
  • Az Augsburg fantasztikus tavaszt produkálva tartotta életben élvonalbeli reményeit. Edzőt nem váltott, Markus Weinzierl pedig meghálálta a bizalmat. A télen hozott igazolások beváltak, ám a nyáron nem sikerült tovább folytatni a megkezdett helyes úton. Három támadója távozott, ebből egy fontos, de a középpályáról is van egy fontos veszteség, míg a másik oldalon Halil Altintop a legnagyobb név. A szokásos kiesés elleni harcba várták a csapatot, ám az egyelőre ennél sokkal többet mutat. A nyitányon a Dortmund ugyan 4-0-ra verte, majd a nem túl acélos Werdertől 1-0-ra kikapott, ám utána három olyan meccset hozott, ami elvárható volt. Ettől függetlenül már szeptember közepén összejött az a három siker, amely tavaly februárig váratott magára. A múlt héten egy tűrhető első félidő után nem bírta a tempót Hannoverben, a végén megérdemelt vereséget szenvedett.
  • A Mönchengladbach számára a BL-selejtező és a Marco Reus éra már a múlté, tavaly a reális 8. hely jött össze, tűrhető teljesítménnyel az Európa-ligában. A fő gond a hatékonysággal volt a Bundesligában, rengeteg helyzetet hagyott ki. A vezetőedző négy éve változatlan, így a játékstílus is. A nyáron nem nagyon erőltette a piacon, de a minőség az érkezők oldalán látható. Keveset játszók távoztak, a két fő igazolás viszont kiválóan hangzott és máris bevált, Raffael a középpályán (6/3/1), míg az ifjú Max Kruse (6/3/2) támadásban lett alapember az olyanok mellé, mint a közönségkedvenc Juan Arango (6/2/1), a tavaly vett Granit Xhaka (6/0/1) az ifjú Christoph Kramer (6/1/0) a középpályán. A megerősöső riválisok miatt a középmezőnybe várták és ha azt nézzük, hogy Münchent és Leverkusent már megjárták, nem is rossz a 9 pont és a 15 lőtt gól sem.  Egyetlen komolyabb kisiklása a Hoffenheim otthonában volt, a múlt héten nem kegyelmezett a harmatgyenge sereghajtó Braunschweignek.
  • Csapathírek:
  • Hazai oldalon egy csere támadó, a vendégeknél egy kezdő védő és egy kezdő középpályás is kimarad.
  • Vélemény:
  • Meglátásom szerint az Augsburg túlértékelt, többet mutatnak a eredményei, mint amire valójában képes. Olyan ellenfeleket vert meg, amelyek alsóházba vártak, a Mönchengladbach minőségével nem tudja felvenni a versenyt. Ezért nem teljesen tiszta, hogy miért favorizálják a bukik a hazaiakat. Talán annyi játszhat ebben szerepet, hogy a 'Gladbach idegenben határozottan sebezhető, Hoffenheimben is egy vérszegény teljesítménnyel állt elő. Viszont azt sem árt tudni, hogy a hétközi kupafordulóban csak az Augsburg volt érdekelt, míg a Mönchengladbach már korábban búcsúzva végig a bajnokira koncentrált. Ennek szerepe lehet. Szerintem a döntetlen nélküli 2-es jó oddszért elkapható, míg a Borussia az utóbbi időben garancia a gólokra, ezt is megfontolhatjuk.