Heatnation jelentkezik csütörtökön, üdvözlök mindenkit.

 

St. Louis Rams – San Francisco 49ers

  • Két leszállóágban lévő csapat találkozik ma St. Louisban. Az NFC Nyugati csoportjának rangadóját rendezik a TNF keretein belül. Mindkét csapat 1-2-vel áll ami nagy meglepetésnek számít.
  • A Rams offense összeomlóban. Az első két héten Bradfordot egyszer sem sackelték ám a hétvégi Dallas elleni meccsen 6x is földre került ami nem dicséri a támadó falat. Elkapók terén jól áll a Rams 4 olyan játékosuk is van akik már 100 yard felett járnak és ez a 4 játékos eddig Bradford 891 yardjának a 68%-át tudják magukénak. Futó poszton kérdéses Richardson szereplése egy láb sérülés miatt, de valószínűsíthető, hogy ezt a rangadót nem akarja kihagyni. A St. Louisnak javulnia kell az előző héthez képest mivel ha 1-3 lesz a mérlegük nagy bajba kerülnek. A Rams passzolt yardok tekintetében 8. míg futásban nagyon gyengék és csak 29.(!) helyen állnak. A támadófalnak mindenképpen élesebbnek kell lennie mivel lesz egy-két jó pass-rusher a másik oldalon. Bradfordnak is résen kell mivel lehetett látni már, hogy a Cowboys defense is milyen bajba kergeti őt/őket és a mostani ellenfél defense semmivel sem gyengébb mint a Dallasé, sőt.. A 49ers védelmének is van min javítani az is biztos. A Colts és a Seattle is lenullázta őket gyakorlatilag. Az Indy 3 TD-t futott és 27 pontot szerzett míg a Seahawks 29 pontot termelt. A védelem legnagyobb hiányzója Aldon Smith lesz, aki ittasan balesetet okozott és még marihuánát is találtak nála így a csapata elvonóra küldte őt. A másik kulcs hiányzó Patrick Willis lesz. Willis ágyéksérülés miatt nagy eséllyel marad távol a meccstől, igaz hivatalosan az állapota kérdéses. Még egy kérdéses játékos van a defenseben Nnamdi Asomugha személyében. Willis helyét a 2011-ben draftolt Michael Wilhoite veheti át. A San Francisco a passz ellen jól védekezik 199 yardot enged átlagban ami a 8. helyre jó de a futás ellen elég halványak mindössze 23. helyen állnak meccsenként 138 yardot nyelnek be a földön.
  • A vendégek támadósorában sincs rendben minden, Colin Kaepernick az 1. heti 400 feletti passzolt yardja mellé a következő két meccsen csak 277 yardra volt képes 0 TD-vel és 4 INT-el. Nagyon célpontja sincs, a Ravenstől elhozott Anquan Boldin viszi a prímet 282 elkapott yarddal de az első héten hozott 200-at így látható, hogy a következő 2 meccsen még 100 yardig sem jutott összesen. Vernon Davis nagy lépést tett afelé, hogy játszhasson mivel edzett de még mindig nem biztos a játéka. Kaepernicknek fel kell kötnie a gatyát és el kell kezdenie azt játszani amit tud és amivel tavaly berobbant. Futásoknál Frank Gore és Kendall Hunter támogatja a támadásokat. Úgy gondolom, hogy a 49ers-nek előkell vennie az erő futásokra épülő támadójátékot mivel Kaepernick önbizalma nagyon a föld szintjén lehet. A támadófal adott hozzá, hogy támogassa a futást és a read-optiont is erőltetheti a támadósor. Kérdés, hogy hogyan dönt Harbaugh. Az elkapóknál továbbra is hiányzik majd Michael Crabtree és Mario Manningham. A Rams védői így is nehéz este elé néznek. A secondary nem úgy működik mint ahogy azt várták és az ellenfelek irányítói 114,7-es passer ratinggel dobálnak ellenük ami természetesen nem dicséret. Az előző héten a Dallasnak minden összejött DeMarco Murray 172 yardot termelt a földön míg Tony Romonak elég volt 210 yardot passzolnia és így is kiosztott 3 TD passzt. A Rams hátsó alakzatának nincs könnyű dolga, sorban jönnek az elit elkapók. Az első héten Larry Fitzgerald, majd Julio Jones és az Atlanta offense, a múlt héten Dez Bryant és a Dallas offense most Anquan Boldin és a read-option vár rájuk. Nem lesz könnyű főleg ha Vernon Davis játszani tud. A St.Louis front7-je bizonyítani akar de nehéz lesz nyomást generálni Kaepernickre míg a linebacker sor oszlopa James Laurinaitis játéka kérdéses és a safety TJ McDonald játéka is kérdéses. Futás ellen a Rams 16. míg passz ellen 23. ha Kaepernick előveszi az első heti teljesítményét egyértelmű vendég siker születhet.
  • Összességében sok a kérdőjel, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy a San Francisco sorozatban 3 meccset bukjon és 1-3-mal kezdjen. De motivált lesz  St. Louis is otthon mivel érzik, hogy nem esélytelenek.

Tippem:

San Francisco 49ers- 1,65

Játékos teljesítmény tipp:

Sam Bradfrod passzolt yardjai 270 yard alatt- 1,86

Frank Gore futott yardjai 75,5 felett- 1,80

Merészebb tipp:

San Francisco-San Francisco- 2,10