Heatnation egy kisebb pihenő után újra jelentkezik. A mai napon a US Openről jövök tippekkel.

 

Marcel Granollers - Rajeev Ram

  • A második fordulóban találkozik egymással a nagy nehezen a világranglista 256. helyén álló Jurgen Zopp-ot 5 szettben verő Marcel Granollers és a 16. kiemeltet tükör simán verő amerikai Rajeev Ram.
  • Granollers 43. a világranglistán, inkább salakon mint kemény pályás de itt is tud jól játszani. De ezt eddig nem mutatta, az 1. körben nagyon megszenvedett miután az első szettet nagyon könnyen 6-1-re hozta majd a 2. és 3. szettet is elbukta, amikor már szett hátrányban találta magát, a 4. játszma során 2 alkalommal is break hátrányba került ám nagy nehezen visszajött és egymás után 5 játékot nyerve 6-3-ra hozta a szettet és döntő játszmára mentett ahol 6-4-re diadalmaskodott. Granollers egy fárasztó meccsen van túl ami 5 szettes kemény csata volt és eléggé az eredmény után kellett futnia ami nem válik az előnyére majd ma. Összesen 3 óra 2 percet töltött a pályán a spanyol. Kemény pályán a mérlege 105/74, az amerikai kemény pályás szezon előtt Kitzbühelben nyert tornát salakon, de Amerikában a második körénél sem Montrealban sem Cincinnatiben nem jutott tovább, reméljük tartja 'jó szokását' és itt sem jut tovább a 2. körön.
  • Ram a világranglistán a 128. helyet foglalja el, legtöbbször kemény pályán játszik 255-öt győzelmet számlál ezen a borításon ami nagyon szép, de emelett van 225 veresége is. A US Openre a felkészülése nem sikerült jól, Newportban, Altantában, Washingtonban is az első körben esett ki, igaz magasabban rangsorolt játékosok ellen. Ezután Cincinnatiben és Montrealban próbálkozott ám ott a selejtezőn sem jutott túl. Az első körben a nyáron salakon nagyon nagyot alakító Fabio Fogninivel találkozott akit gyakorlatilag kivégzett ugyanis 1 óra 26 perc játék alatt 6-1, 6-2, 6-2 arányban lépett túl a 16. kiemelt olasz játékoson. Ram számára már ez is nagy szó, hogy továbbjutott mivel az Openen 2. körben eddig sosem játszott. Ám látva ellenfele és a saját első körös játékát szerintem nyugodtan bizakodhat abban, hogy ma is nyerni tud.
  • Aki tudja az mindenképp tegye azt, hogy Ram ellop egy szettet. Simán benne van jól adogatott az egész meccsen Fognin ellen aki csak egyszer tudta elvenni az adogatását, de fogadni is tud az amerikai ugyanis 7 alkalommal is elvette az olasz játékos szerva gémjét. A Ram-re kínált több mint 3-mas szorzó számomra nagyon kecsegtető látva az első körös meccseiket. Én mindenképp bepróbálom!

Tippem:

Ram +2,5 szett- 1,38-1,48

Rajeev Ram- 3,00-3,30

 

További tippjeim:

Alex Bogomolov - Tim Smyczek szettek száma 3,5 felett- 1,42-1,50

  • Két kemény pályás játékos csatája, szerintem egy-egy szett fejenként jönni fog.

Stanislaw Wawrinka- 1,30

  • Wawrinka 3-0-ra verte Stepaneket, míg ellenfele a horvát óriás 2-0-ról fordítva verte a visszavonuló James Blaket és az öt szettből 3 tie-break-ben dőlt el. Karlovic 3 óra 28 percet töltött pályán míg Wawrinka megúszta 'csak' 2 és fél órával.