Rókakoma keddel jelentkezik!


Jiri Vesely-Denis Kudla, 2 (2,25) - kezdés 21:30 óra

  • A világranglista-82. és 104. mérkőzése a US Open férfi egyesének 1. fordulójában.
  • Vesely az évet még éppen a top300-on belül kezdte, jelenleg már bőven a legjobb 100-ban tartózkodik. Az éves mérlege 50-11, ami becsapós, mert mérkőzései zömét másod- és harmadosztályú, Challenger- és Future-tornákon nyerte. Utóbbiakon jött össze a 18-1-es mérlege, amelyeken egytől egyig ő számított az esélyesnek. Az éve döntő részet az európai salakon töltötte, ATP-tornákról is jól ismert neveket, Steve Darcist, Federico Delbonist legyőzve. Technikás, sokoldalú játékos és az idei egymást követő trófeái nyomán önbizalommal érkezhetett New Yorkba. Utoljára augusztus 9-én, egy salakos viadalon szerepelt, azóta semmi, tehát kemény pályán utoljára március 3-án játszott tétmérkőzést.
  • Kudla egy hasonló kaliberű tehetség, szintén szépen lépegetett előre a rangsorban még ha a 35-22-es mérlege nem is mutat annyira biztatónak. Az igazság az, hogy sokkal több komoly ATP-versenyen próbálkozott és csak néhány Challengert iktatott be, az évének a zömét pedig kemény pályán töltötte. A tavasszal egy ilyen kisebb versenyen volt egy végső győzelme, aztán Queen'sben egy bravúros negyeddöntő, azóta pedig hat kemény pályás tornán mérsékelt sikereket elérve, de a múlt héten Winston Salemben három találkozót nyerve hangolt a US Openre.
  • Sokakat elvihet Vesely elképesztően szép számai, így csökkennek is az oddsok, szerintem azonban nem ennyire a helyzet. A cseh tehetség hónapokkal ezelőtt játszott kemény pályán utoljára, akkor is neve nincs ellenfelekkel, egyáltalán nem bizonyított, hogy tényleg annyira jó, mint a kisebb salakos tornákon volt. Kudla ugyan kevésbé volt meggyőző az idén, de a borításon sokat játszott, nem lesz számára új a helyzet, szerintem ebben az oddsban van érték.