Rókakoma jelentkezik! Szevasztok!

 


 

Robin Haase-Daniel Brands, 2 (2,00) - 14:00 óra

  • A világranglista-68. és 52. mérkőzése a kitzbüheli salakon.
  • Haase elsősorban salakos játékos, pályafutása 310 mérkőzéséből 145-öt a borításon nyert meg. Az idén sokat játszott, 34-22-es mérlege van, 28-11 a lassú vörösön. Döntőrészt ATP-tornákon indul, júliusban betévedt egy Challangerre, ahol döntőzött. Hosszú hetek óta ismét salakozik, legutóbb Gstaadban a fináléba került, mégpedig kemény ellenfeleket legyőzve, volt köztük salakos specialista, korábbi top10-es, mielőtt Mihail Juzsnij móresre tanította. A kitzbüheli nyitányt magabiztosanv ette.
  • Brands élete szezonját futja, úgy van 37-17-es mérlege, hogy csupa ATP-tornán szerepelt a legjobbak ellen. Nagy szervával bír, ennek ellenére a salakon érzi magát leginkább otthon, igaz az idén sokat játszott kemény pályán is. Előbbin egy kisiklása volt az egész évben, motivációs okokból Düsseldorfban a Roland Garros előtt. Amúgy Nyikolaj Davigyenko, Gilles Simon, Philipp Kohlschreiber és egy-egy kemény mérkőzésen Rafael Nadal illetve Roger Federer állította meg, utóbbin a sok játékot meg is jósoltuk. Gstaadban ő volt az, aki Roger Federert legyőzte, mielőtt meglepetésre simán verte Victor Hanescu, egy rutinos salakspecialista.
  • Hasonló stílusok találkoznak, Haase rendkívül hektikus játékos tud lenni, most éppen aranykorát éli. Brands sem panaszkodhat formájára, némileg nagyobb erővel üti a labdát, több nyerőre képes, átütheti a hollandot. Még annyi, hogy ez lesz Haase 7. mérkőzése 9 nap alatt - a fáradtság is faktor lehet.


Heatnation is jelentkezik! Az utóbbi időben nem igazán volt olyan mérkőzés/esemény amiről írhattam volna. Ám most az egyik esti Bajnokok Ligája mérkőzés fogott meg.

 

Celtic - Elfsborg

- A Bajnokok Ligájának selejtezőjében találkozik egymással a skót és svéd bajnok. A Celtic nemzetközi viszonylatban is nagyobb csapat és ismertebb is mint az Elfsborg.

- A skótok a saját bajnokságukban gyakorlatilag egyeduralkodóvá váltak a Rangers visszasorolásával. Tavaly könnyen vették a bajnokság összes akadályát és megnyerték. A csapat nem nagyon változott, volt érkező és volt távozó is. A távozók közül két játékost kell meg említeni méghozzá Victor Wanyamát aki a Southamptonhoz igazol elég magas összegért és Gary Hooper-t aki pedig a Norwich-hoz ment át. A skót alakulat tehát egy elég fontos középpályást és egy fontos csatárt is vesztett. Ám érkezett erősítés hollandiából méghozzá a Groningem védője van Dijk érkezett majd az Ajaxtól csábították el Boerrigtert.

A csapat felkészülése nem sikerült a legjobbra ugyanis ebben a hónapban 6 felkészülési mérkőzésből csak egyet tudott megnyerni az angol alsóbb osztályú Brentfordot verték meg és kikaptak közben a Kolozsvártól a Fürth-től az Union Berlintől is. Tehát nem volt bíztató a felkészülés. A BL selejtező előző fordulójában a walesi Cliftonville-t búcsúztatták 5-0-ás összesítéssel.

A Celtic még így is erősebb mint ellenfele és gondolom, hogy ott szeretnének lenni a BL csoportkörében is.

A Cliftonville elleni kezdő: Foster- Ambrose, Wilson, Lustig- Izaguirre, Kayal, Brown, Forrest- Commons- Samaras, Stokes

- A svédeknél már elidnult rég a bajnokság ám az Elfsborg eddig nem úgy szerepel mint ahogy azt gondolták. A csapat csak 5. a tabellán 27 ponttal, idegenben sem muzsikálnak jól 8 meccsen 12 pont 3-3-2-es mérleggel és 11/9-es gólaránnyal állnak.

Az Elfsborg a bajnokságban sem a legjobb formáját mutatja manapság ugyanis utolsó 6 meccséből csak 1-et tudott megnyerni. A BL selejtező előző körében a lett Daugavpils csapatát búcsúztatták könnyedén 11-1-es gólkülönbséggel.

Az Elfsborg kezdője legutóbbi bajnoki mérkőzésükön: Stuhr- Larsson, Mobaeck, Holmen, Larsson- Hult, Svensson, Rohden, Ishizaki- Bangura, Keene

- Összességében egyik csapat sem lehet elégedett az elmúlt mérkőzéseivel, ám a Celtic erősebb csapat és jobb is ráadásul otthon nem engedhetik meg maguknak, hogy ne nyerjenek ezen a meccsen. A tudásbeli különbség a skótok javára fordítja a mérleg nyelvét nálam. Ám az oddsok inkább felfelé irányúlnak amit nem értek.

 

Celtic- 1,57