Rókakoma folytatja!


Basel-Lausanne, 1, európai hendikep -1 (1,50-1,62) - 19:45 óra
Basel-Lausanne, 1, ázsiai hendikep -1,75 (1,80) - 19:45 óra

  • A tavalyi bajnok (jelenlegi 2.) és 9. helyezett (jelenlegi sereghajtó) találkozik a svájci bajnokság 2. fordulójában.
  • A Basel a múlt idényben amennyire nehezen lendült bele, annyira szárnyalt a végén, Európa-liga-elődöntőbe kerülve és megnyerve a svájci bajnokságot. Hazai pályán gyűjtötte pontjai zömét, 14-3-1-es mérleggek és 36-10-es gólaránnyal. A nyár nagy változásokat nem hozott, egyelőre érkezett egy várhatóan kezdő védő és egy várhatóan kezdő középpályás, míg eladtak egy csere támadót. A mag tavalyról egyben maradt, ahogy a vezetőedző is a helyén maradt. A csapat legjobb védője, Aleksandar Dragovic most igazolt el, az első számú kapus és a házi gólkirály a hírek ellenére még marad. Egy csere támadó és egy csere középpályás marad ki.
  • A Lausanne biztosan bemmaradt, de űrbe került, messze az előtte állóktól. Idegenben egyenesen botrányosan szerepelt, 2-5-11-es mérleggel és 8-28-as gólaránnyal. A nyáron kicserélődött a keret, 14 új igazolás érkezett, miközben 9-en távoztak. Egyelőre nem segít, hogy két kezdő középpályás, egy kezdő védő és két csere támadó kimarad. Első két bajnokiját simán veszítette el, 1-5-ös gólaránnyal áll.
  • A Basel zsinórban nyolc győzelemmel áll otthon, kerete messze a legerősebb a ligában, míg a Lausanne helyzete nem sokat javult a múlt hét óta. A mérkőzés magabiztos 1-es, a kérdés csak az, hogy mennyire koncentrálnak a hazaiak a jövő heti BL-fordulóra.