Üdvözlet! Itt a pénteki kínálat!


RÓKAKOMA GONDOLATAI:

Petra Kvitová-Jekatyerina Makarova, több mint 2,5 szett (2,20)

 • Kvitová állandóan, bárki ellen képes három szettre, Makarova épp egy jó partner ebben.

Sloane Stephens-Petra Cetkovská, 1 (1,61)

Andy Murray-Tommy Robredo, több mint 28,5 játék (1,66), vagy nagyobb oddszal:
Andy Murray-Tommy Robredo, 2, +8,5 játék (2,00)

Mihail Juzsnij-Viktor Troicki, 1 (1,57)

---

David Ferrer-Roberto Bautista-Agut, több mint 29,5 játék (1,90) - kezdés 12:30 óra

 • A világranglista-4. és 60. találkozik a wimbledoni férfi egyes 2. fordulójában, a csütörtökökről az eső miatt elhalasztott mérkőzésen.
 • Ferrer a Roland Garroson nyújtott csúcsjátékát leszámítva a salakos szezonban nem volt teljesen meggyőző. Tavaly füvön egészen jól mozgott, s'Hertogenbosch-ban egy specialista, Xavier Malisse látta el a baját. Az első fordulóban váratlanul veszített szettet, ez ezúttal is benne lehet a pakliban egy olyan valaki ellen, aki füvön nem mozog annyira rosszul. Három 6:4-es szett benne van a pakliban.

---

Ernests Gulbis-Fernando Verdasco, 2 (2,10) - kezdés 15:00 óra
vagy
Ernests Gulbis-Fernando Verdasco, több mint 3,5 szett (1,40) - kezdés 15:00 óra

 • A világranglista-39. és 54. mérkőzése a wimbledoni férfi egyes 3. fordulójában.
 • Ernests Gulbis az egyik legnagyobb, igaz kallódó tehetség. Most azonban éppen felfelé tart és jó formában teniszezik. Delray Beach-en még kemény pályán selejtezőből indulva hét, azaz hét győzelmet aratva nyerte meg a tornát, majd Indian Wellsben öt nehéz, kétesélyes meccsen átlépve éppen csak kikapott Rafael Nadaltól. Áttérve salakra Monte Carlóban Juan Mónaco, egy igazi specialista verte meg óriási csatában, Münchenben pedig a sokadik fénykorát élő Tommy Haas, ezért sem lehet megszólni. Rómában ismét selejtezett, négy találkozót nyert, mielőtt Nadalt a végletekig szorongatta, 6:1-re nyert a salakkirálytól szettet, ám óriási csatában elbukott. Párizsban két papírforma győzelem után elbukott az óriási formában visszatért Gael Monfilsszal szemben. A 2013-as mérlege 35-11, füvön 3-1. A kiváló eredmények ellenére füvön soha nem ment neki, így 9-14-as mérlege van pályafutása során, az elmúlt két évben pedig 5-6. Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy az idén Markosz Bagdatisz, Tommy Haas, tehát két kiváló játékos volt az ellenfele, míg az első körben Edouard Roger-Vasselin, aki már verhetőbb. Jo-Wilfried Tsonga ellen, míg a franciát nem kezdték el ápolni már bajban volt.
 • Verdasco pályafutása leggyengébb idényét futja, 12-15 a mérlege, még legjobb borításán, salakon sem tudott pozitív mérleget produkálni, 5-6 lett. A Roland Garroson Janko Tipszarevics verte meg 3-2-re, ami belefér, még ha a szerb sincs nagy formában. Voltak Párizsban biztató jelek. Füvön a salakosokhoz képest jól teljesít, 41-24 a mérlege pályafutása során, az elmúlt két évben 3-3 és 3-3 volt. Mostanában kezd meglendülni, az abszolút formán kívüli Dolgopolov ellen, majd a szintén nem túl acélos (főleg füvön) Albert Ramosszal szemben nyert, ezután Feliciano López már túl nagy falat volt, de ő a jobbak közé tartozik a borításon és formában is van. Belefért. Wimbledonban két kiváló győzelmet aratott, először a specialistának számító Xavier Malisse-t, majd a szintén tűrhető Julien Benneteau-t verte meg összesen egy játszma elvesztésével. Ez mindenképp meggyőző.
 • Számomra Gulbis formája ezúttal nem annyira beszédes, sokkal inkább a borítás, amin soha nem ment neki. Verdasco két meggyőző sikert abszolvált, ezúttal simán felveheti a versenyt az alapvonalról a lettel, akinek kiváló szerváját képes kezelni. Alulértékeltnek érzem a spanyolt, fejben pedig nem sokkal, de erősebbnek.

---

Nicolás Almagro-Jerzy Janowicz, lesz tiebrék (1,40) - kezdés 15:15 óra
Nicolás Almagro-Jerzy Janowicz, több mint 3,5 szett (1,44) - kezdés 15:15 óra
esetleg
Nicolás Almagro-Jerzy Janowicz, 1 (2,10) - kezdés 15:15 óra

 • A világranglista-16. és 22. mérkőzése a wimbledoni férfi egyes 3. körében, a várható esőzés miatt könnyen lehet, hogy fedett pályán.
 • Két nagy szervával rendelkező játékos mérkőzése, rengeteg tiebréket játszanak füvön és ezúttal is kiváló kilátás van erre.
 • Háttér: Almagro az, akinek jobb idénye volt, salakon hozta a szokásos kiváló formáját, kétszer döntőzött, míg füvön évről évre jobb. Janowicz kevésbé kiegyensúlyozott, a tavalyi párizsi döntője óta gyakran becsúsztak váratlan vereségek, ahogy a hallei 1. fordulóban is néhány hete. Állítólag kisebb könyöksérüléssel bajlódik.
 • Ami az esélyeket illeti, nálam kicsit alábecsült Almagro, magasságban nem, de szervában, megbízhatóságban felveszi a versenyt a lengyellel. Utóbbi egy fokkal meggyőzőbb volt eddig, de igazán csak most fogják tesztelni. Beszédes, hogy januárban az Australian Openen bréklabda hárítása nélkül nyert a spanyol három szettben, ezúttal a fű talán kicsit Janowicznak kedvez, de ennyire nem nagyon favorit nálam. Inkább 1-es, de talán a szettek és a tiebrék a biztosabb választás.

 


 

Heatnation GONDOLATAI:

Először pár tenisz tippet osztanék meg majd utána mai darts meccsekről írok pár gondolatot.

 

Tenisz:

Juan Monaco - Kenny de Schepper

-Érdekes mérkőzésnek ígérkezik Monaco 20. de Schepper pedig 80. a világranglistán, ami érdekessé teszi a mérkőzést az az, hogy Moncao inkább salakon és zöld borításon nem is tud kiemelkedőt nyújtani, 9 év alatt 14 meccset játszott le úgy, hogy több év is volt amikor egy meccset sem játszott füvön mérlege 5/9. Ellenfel az utóbbi három évben "kezdte el használni" ezt a borítást ám úgy tűnik bejön neki mivel összességében 21/8 a mérlege az éven pedig 9/3!

-Monaco még nagyon régen Düsseldorfban tornát nyert salakon majd a Roland Garroson rögtön kihullott Gimeno-Travel ellen. Ezután Eastbourne-ben próbálkozott de ott a későbbi győztes Feliciano Lopez verte, elfogadható.. Wimbledonban két meccset játszott Knittelt simán verte(6-4. 6-2, 6-3) majd Ram ellen szetthátrányból tudott csak nyerni(5-7, 6-2, 6-4, 6-2).

-de Schepper Nottinhgamben az elődöntőben kapott ki majd később Queen's-ben szerepelt ahol Denis Kudla verte a legjobb 16 között 2 szettben ezuátn Eastbourne-ben a selejtezőt túlélte ám a főtáblán kikapott Kyle Edmund-tól. Wimbledonban ő is két mérkőzést játszott le, Paolo Lorenzit verte 7-6, 6-4, 6-2 arányban majd a második körben Marin Cilic ellen lépett volna pályára ám a horvát ellenfele visszalépett.

-Ha megnézzük, hogy Monaco nem a füves borításon a legjobb és de Schepper-nek megy ezen a borításon a játék akkor én úgy gondolom, hogy a franciának lehet esélye Monaco ellen. Az odds csábító!

Tippem:

de Schepper- 3,10-3,50

 

Marion Bartoli - Camila Giorgi

-Bartoli a világranglista 15. helyén álk míg olasz ellenfel jóval hátrébb a 93.. Bartoli füvön 52/25-ös mérleget tud magának ami elgondolkodtató, míg Giorgi 23 lejátszott meccsből mindössze 6-ot vesztett ezen a borításon.

-Ezt a meccset nem ecsetelném nagyon hosszan, Bartoli az éven összességében 18/12-vel áll míg Giorgi 6/9-el ami beszédes lehet és ha számba vesszük azt is, hogy Bartoli jóval tapasztaltabb mint 7 évvel fiatalabb ellenfele megfontolandó lehet 2 fogadás is.

-A 2-0-ás Bartoli győzelmet elég gyenge tippnek érzem de mindenképp jó lehet, ám van itt egy másik ajánlat is ami szerintem már elég erős tipp, vagyis nálam mindenképp az.

Tippjeim:

Bartoli -2,5 játék 1,78-2,00

Bartoli 2-0-ra nyer- 2,20-2,55

 

Darts:

Erről inkább csak a tippek aztán meglátjuk. 24 mérkpzést rendeznek a mai napon, ebből kilenc "papírforma" tippet hozok amivel nem kellene, hogy gond legyen. Ami fotos, hogy a mékrőzéseket déltől rendezik és folyamatosan lesznek a meccset, egy mérkőzés 11 legből áll tehát aki hamarabb eléri a 6 leggyőzelmet az nyer!

 

Marvyn King - John Henderson

Tipp: King- 1,40

Ian White - Kevin McDine

Tipp: White -1,57

Robert Thornton - Matthew Dennant
(több mint 100 hely van a két játékos között a világranglistán, Thornton 11.!)

Tipp: Thornton- 1,20

Mark Webster - Paul Amos

Tipp: Webster- 1,30

Andy Smith - Ross Smith

Tipp: Andy Smith- 1,57

Simon Whitlock - Connie Finnan

Tipp: Whitlock- 1,22

Ronnie Baxter - Matthew Edgar

Tipp: Baxter- 1,44

Justin Pipe - Steve Maish

Tipp: Pipe- 1,40

Wayne Jones - Josh Payne

Tipp: Jones- 1,40