Sziasztok! Új nap, új esélyek!


RÓKAKOMA ÖTLETEI:

Brazília-Uruguay, mindkét csapat gólt szerez (1,83) - kezdés 21:00 óra
Nem látok benne értéket, de ez a logikus
Brazília-Uruguay, több mint 2,5 gól (1,55) - kezdés 21:00 óra

  • A Konföderációs Kupa elődöntőjében a FIFA-világranglista 22. és 16. helyezettje csap össze.
  • Röviden: a brazilok eddig végtelen motivációról adtak tanúbizonyságot, minden egyes meccsükön küzdöttek-hajtottak. A játékukra sem lehet panasz. A védelmük az első két mérkőzés nullára hozása ellenére nem győzött meg, és ez ki is jött Olaszország ellen. Uruguay borzasztó formában érkezett a tornára, végülis a kötelezőt hozta, hátul szintén megingathatónak tűnik, elég a spanyolok egykapuzására és a nigériai gólra gondolni. Mindkét oldalon tele vannak a keretek sztárcsatárokkal, nem hiszem, hogy befeszülős mérkőzés lenne, az eddigiek alapján a gólok várhatók.
  • A több mint 2,5 nekem nem hordoz értéket, főleg annak fényében, hogy három tizeddel jobb a mindkét fél betalál, ami viszont sokkal csábítóbb. Miért ne lőhetne találatot Uruguay, amely Spanyolországgal ugyan szerencsésen talált be, de Nigériának kettőt, míg Tahitinek nyolcat lőtt és Luís Suárezzel és Edinson Cavanival rohamoz? Ahhoz képest, mit szenved a vb-selejtezőkön, egyelőre tűrhetően szerepel.

---

Ernests Gulbis-Jo-Wilfried Tsonga, lesz tiebrék a mérkőzésen (1,40) - 15:30 óra

  • A világranglista 7. és 39. mérkőzése a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének 2. fordulójában.
  • Ernests Gulbis az egyik legnagyobb, igaz kallódó tehetség. Most azonban éppen felfelé tart és jó formában teniszezik. Delray Beach-en még kemény pályán selejtezőből indulva hét, azaz hét győzelmet aratva nyerte meg a tornát, majd Indian Wellsben öt nehéz, kétesélyes meccsen átlépve éppen csak kikapott Rafael Nadaltól. Áttérve salakra Monte Carlóban Juan Mónaco, egy igazi specialista verte meg óriási csatában, Münchenben pedig a sokadik fénykorát élő Tommy Haas, ezért sem lehet megszólni. Rómában ismét selejtezett, négy találkozót nyert, mielőtt Nadalt a végletekig szorongatta, 6:1-re nyert a salakkirálytól szettet, ám óriási csatában elbukott. Párizsban két papírforma győzelem után elbukott az óriási formában visszatért Gael Monfilsszal szemben. A 2013-as mérlege 34-11, füvön 2-1. A kiváló eredmények ellenére füvön soha nem ment neki, így 8-14-as mérlege van pályafutása során, az elmúlt két évben pedig 4-6. Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy az idén Markosz Bagdatisz, Tommy Haas, tehát két kiváló játékos volt az ellenfele, míg az első körben Edouard Roger-Vasselin, aki már verhetőbb.
  • Tsonga hosszú évek óta stabil top10-es játékos, de egy határt képtelen átlépni, így Andy Murray, Novak Djokovics, Roger Federer és Rafael Nadal mögött a második szintet képviseli. Az éve ennek megfelelő, az Australian Openen Federer állította meg, Marseille-ben tornát nyert, Indian Wellsben Djokovics állta útját, Miamiben némi meglepetésre Marin Cilic. Salakon Nadal verte a Monte Carló-i elődöntőben, aztán korai vereségek következtek, majd nagy lehetőségét szalasztotta el a múlt héten, amikor David Ferrertől kikapott a négy között, pedig előtte a svájci zsenin átlépett. A lassú vörösön egy fokkal jobban teljesített a várakozásoknál. A fű sokkal inkább kedvez játékának, erős adogatásainak és alapvonalütéseinek, pályafutása során 54-15-ös pozitív mérleggel rendelkezik, az utóbbi két évben elődöntőzött Wimbledonban. Queen'sben akadt egy korai kisiklása, egyébként hozta a papírformát, Murray ellen általában egy döntő játszmánál többre nem jó. Az idei mérlege 33-10, füvön 4-1.
  • Forma alapján lehetne kétesélyes mérkőzés is, de a borítás miatt közel sem az. A fű egyértelműen Tsongának kedvez, miközben Gulbis bármennyire szárnyal, csak 9-35-tel áll top10-es játékosok ellen pályafutása során. A francia ráadásul a rangadókon jobban összekapja magát, az utolsó 8 Grand Slam-tornából 6-szor negyeddöntőzött, miközben a lett az utolsó 18 GS-én képtelen volt túllépni a 2. fordulón. Gulbis szerváját nehéz lehet megtörni, így a Tsongára adott sovány oddszok helyett inkább erre szavazok, bár nagy oddszot ezzel sem szakítok.