Sziasztok! Folytatjuk szombattal!


RÓKAKOMA TENISZ ÖTLETE:

Feliciano López-Gilles Simon, 1 (1,66) - 16:00 óra - NYERT

  • Wimbledonban is kifogta egymást a világranglista 39. és 17. helyezettje, akik a az eastbourne-i füves pályás férfi tenisztorna döntőjével hangolnak a jövő heti visszavágóra!
  • López kőkemény szervával rendelkezik, amely a leggyorsabb borításon sok könnyű pontot garantál. Nieminen ellen 16, Monaco ellen csak 6 ászt ütött, de sikerei kulcsa a 84 százalékban beütött első szerva volt. Erőssége ezen kívül a szintén leginkább fűre való balkezes nyesés. Így áll az idén 7-1-es mérleggel füvön, pályafutása során pedig 44-26-tal a borításon. Queen'sben selejtezőből menetelt a nyolcaddöntőig és a későbbi döntős Marin Cilicet kis híján kiejtette. Az eastbourne-i remeklés nem meglepetés, titkos esélye volt a tornának, de viszonylag könnyebb úton jutott el idáig: két rutinos salakos mellett egy ütősebb kemény pályást, az elődöntőben pedig a tornán addig a szerváját egyszer sem elveszítő Ivan Dodigot küldte haza. Ezzel tovább tart a saját remeklése, egyszer brékelték egész héten, Juan Mónaco még második meccsén.Gilles Simon stabil top20-as játékos, ennél többre valószínűleg soha nem lesz képes. A salak számára sem a legkedvesebb, de pályafutása tíz ATP-tornagyőzelméből hatot mégis itt szerzett.
  • Az elmúlt hónapokban beigazolódott kiszámíthatatlansága, hiszen képes volt kikapni Monte Carlóban az első körben a világranglista-59. Roberto Bautistától, míg Bukarestben az elődöntőben a 48. Lukas Rosoltól. Madridban a múlt héten két trükkös honfitársát, Julien Benneteau-t és Jérémy Chardyt verte, mielőtt az idén szenvedő Andy Murray ellen rövidítésben maradt alul. Rómában kis híján a nyitányon búcsúzott, de második mérkőzését simán hozta, majd először kapott ki igazán csúnyán Roger Federertől pályafutása során. A Roland Garroson Federer ellen nagyot játszott és kis híján fordított 0-2-ről. Azóta a héten játszott először, mégpedig egy könnyű és két közepes ellenfelet verve menetelt a fináléba. Füvön 26-21 a mérlege karrierje során.
  • Ha salakon járnánk, Lópeznek túl sok lenne Simon stabilitása az alapvonaljátékában. De most füvön más a helyzet, itt ugyanis érvényre jutnak a spanyol hatalmas adogatásai, az ebből nyerhető könnyű pontok és kiváló játéka a hálónál. Ez lehet az, ami a javára fordítja a mérkőzést, Simont nem szabad lebecsülni, jó formában van, de a borítás ellene szól.

További vélemények:

  • Tenisz: Nicolas Mahut füves képességeit alaposan alulbecsülik Stanislas Wawrinka elleni másik eheti füves döntőben, s'Hertogenbosch-ban, szerintem egy szettre minimum jó. Ugyanitt Kirsten Flipkens mindig jól teljesít füvön, de Simona Halep kezdi bebizonyítani, hogy a jövő nagy tehetsége lesz, tornagyőzelemből érkezett és tarolt Hollandiában is, tetszik a győzelme, csak a rá adott sovány oddsz nem. Mondjuk úgy hírlik, hogy a belga lányt a héten többször ápolták már hátával. Az eastbourne-i női döntő nekem kemény dió...
  • Labdarúgás: az olasz keretből kimarad Andrea Pirlo és Daniele De Rossi, az oddsz zuhant egész nap a brazilok ellen, szerintem két brazil gól megint becsúzik. Szintén csökkent a japánok szorzója Mexikó ellen, ahol számomra is szimpatikusabbak, Javier Hernández és társai támadában veszélytelenek, míg az ázsiai gépezet megmutatta, mire képes a kapu előtt (még ha egy vitatható 11-es és egy óriási Chiellini-hiba is kellett két találatához). Nagyon emlegetik a kolumbiai U20-as válogatott győzelmét Ausztrália ellen, elképzelhető, de ezekbe a keretekbe egyelőre nehéz belelátni.

Sziasztok itt Sheva!

Sajnos ma nem lesz sok időm itt lenni, ezért röviden megosztok két szerintem erős tippet. Egyiknél nem is gond hogy nincs indoklás hiszen Rokakoma már alaposan kivesézte.

Halep - FlipkensTúl van értékelve szerintem Halep.. Vitathatatlan hogy nagy formának örvend, friss Nürnbergi tornagyőztes -salakon- s át is szokott azonnal a fűre ami mutatja a kvalitását és sokoldalúságát. Viszont nem tudom elképzelni, hogy ez a Flipkens ne hozzon ellene legalább egy szettet, én egyébként is az ő győzelmét favorizálom de mivel Flipkens egy szettre is többet adnak mint a sima Halep győzelemre így számomra nem kérdés hogy mi a jobb ajánlat.

Tipp: Flipkens +1.5 szett 1.60 - VESZTETT

---

Lopez - Simon


Indoklás: Lásd fentebb Rokakoma írását.

Tipp: Lopez 1.66 - NYERT

 


 

Sziasztok Heatnation vagyok, az utóbbi időben nem nagyon lesz mit írnom(nincsen kosárlabda meccs) azért általában teniszt írok majd, vagy éppen amit találok és persze amihez értek is.