Üdvözlünk mindenkit! Új nap, új esélyek, vágjunk bele!

Egy hiánypótlással élek, ugyanis csütörtökön kimaradt: ezúton üdvözlöm a blog szerzői között Druzsinlaci, Shevchenko4Milan és Heatnation Olvasókat. Köszönöm, hogy vállalkoztak és ezentúl négyen, közösen visszük tovább a blog életét. Sok sikert! Most folytassuk péntekkel, amely fociban nem, de teniszben bővelkedik!


RÓKAKOMA TENISZ ÖTLETE:

Ivan Dodig-Feliciano López, lesz tiebrék (1,72) - 15:30 óra - NYERT
Ivan Dodig-Feliciano López, több mint 23,5 játék (1,72) - 15:30 óra - VESZTETT

  • A világranglista 53. és 39. mérkőzése az eastbourne-i férfi füves pályás tenisztorna elődöntőjében.
  • Dodig legjobb eredményeit salakon érte el, pedig inkább kemény és fedett pálya fekszik neki, nagy szervával rendelkezik, a hálónál is tűrhetően mozog. Átlagos idényt fut, általában egy-két mérkőzést szinte mindenhol tudott nyerni, ahol jött egy Richard Gasquet, egy Mihail Juzsnij, egy Roger Federer vagy egy Tommy Haas megállította. A Roland Garroson esélyesként bonyolodott maratonba és esett ki döntő szett 12-10-re az első fordulóban. Füvön egy váratlanul nehéz győzelemmel nyitott Londonban, de három tiebrékből kettőt megnyert egy brit ellen. Aztán a későbbi döntős, tavalyi győztes Marin Cilic megverte. Azóta azonban szárnyal. A héten nem elég, hogy három nehéz győzelmet aratott, de mindet két szettben és úgy, hogy egyszer sem vették el az adogatását(!), ami párját ritkítja.
  • López kőkemény szervával rendelkezik, amely a leggyorsabb borításon sok könnyű pontot garantál. Nieminen ellen 16, Monaco ellen csak 6 ászt ütött, de sikerei kulcsa a 84 százalékban beütött első szerva volt. Erőssége ezen kívül a szintén leginkább fűre való balkezes nyesés. Így áll az idén 7-1-es mérleggel füvön, pályafutása során pedig 44-26-tal a borításon. Queen'sben selejtezőből menetelt a nyolcaddöntőig és a későbbi döntős Marin Cilicet kis híján kiejtette. Az eastbourne-i remeklés nem meglepetés, titkos esélye volt a tornának, de viszonylag könnyebb úton jutott el idáig: két rutinos salakos mellett egy ütősebb kemény pályást vert meg, szerváját pedig egyszer bukta el egész héten.
  • Akkor ki van jobb formában? Ezt nehéz megmondani, de López füvön némileg jobb játékos. Azonban Dodig a héten úgy játszik, hogy képtelenség megtörni és neves, veszélyes ellenfeleket vert meg. Csábító a spanyolra adott szorzó, ám az az érzésem, hogy ezt a horvátot most ő sem fogja egyszerűen legyűrni. Elnézve, hogy a két játékost összesen egyszer brékelték a héten, így a tiebrék és a sok gém is kinéz, és Dodigot is támogatnám egy játszmában, de 1,40-ért nincs benne érték.

Sziasztok itt Sheva!

Kis Snookerrel jövök ma egyelőre.

Kína Wuxi Classic:
Joe Perry - John Higgins 13:30

Nem ragoznám túl, nekem ez a meccs azért tetszett meg mert Perry már hosszú ideje remek formában snookerezik, két fordulóval ezelőtt kiütötte a kínai közönség hazai kedvencét, Ding Junhuit ráadásul nagyon simán, hiszen egy frame-t nyert csak Ding. Legutolsó vereségét O'Sullivan ellen szenvedte el ami azért hogy is mondjam, megbocsájtható bűn.. Higginst szintén nem kell bemutatni, zseniális játékos ám ami lényegesebb, hogy ezen a tornán még nem került össze egy veszélyes ellenféllel így nem lehet tudni, hogy jelenleg milyen formának örvend. Ezért is tartom jó ötletnek Perry megtámogatását, sőt talán még a győzelmét is. Na lássuk miket ajánlok!

Tippjeim:
Perry +2.5 1.53 - VESZTETT
Perry +1.5 2.10 - VESZTETT

További snooker tippek röviden:
Stevens - Morris Morris +2.5 1.61 - VESZTETT

Carter kiejtése miatt úgy vélem megérdemes egy kis bizalmat Morris, de ettől függetlenül szerintem Stevens fog nyerni, csak nem olyan simán.

 


 

Sziasztok, jelentkezem ma én is! (druzsinlaci)

Németország U20 – Magyarország U20 női kosárlabda-mérkőzéssel kezdem a mai napot!

17:00-kor kezdődik a barátságos felkészülési találkozó Berlinben. Mindkét csapat kijutott a korosztályos Európa-bajnokságra, ami július elején rajtol Törökországban.

Németország Angliával és Csehországgal játszott felkészülési mérkőzéseket. Csehország ellen először kikaptak 80-75 – re, majd a második meccsen 72-63 arányban jobbnak bizonyultak a csehek ellen. Aztán Anglia lányait simábban verték, először 79-68 - ra, majd 74-68 – ra múlták felül a szigetlakókat. Németországban most nagyon erős az utánpótlás, én úgy gondolom ez a csapat sokra is viheti majd.

Nézzük a mieinket! Mi csak eddig Izraellel játszottunk, 70-55 – ös sikerrel, majd egy 59-47 – es győzelemmel hangolódtunk a németek ellen. Fontos hír, hogy az egyik legjobbunk, Fuisz Viktória és Fejes Fruzsina az érettségi miatt nem tud ott lenni Berlinben.

Németország az esélyes, ehhez nem is férhet kétség, hiszen a tavalyi Divízió 2-Európa-bajnokságon is a mostani házigazdák nyertek, 76-71 –re. Ám én szoros találkozóra számítok, nem hinném, hogy mi könnyen adnánk magunkat, még akkor sem, ha barátságos a meccs. Sok pont az lehetséges, és Németország könnyen dobhat ismét 70 pont körül.

Tippjeim:

Németország – 1,41 - VESZTETT

Németország 70 pont felett – 1,86 - VESZTETT

Pontok száma 132,5 felett – 1,76 - NYERT


 

Akkor lássuk az esti első osztályú angliai ligarögbi bajnokságot! (druzsinlaci)

Először a Castleford – Hull összecsapást részletezem pár mondatban.

Castleford 18 meccsből mindössze 4-et tudott megnyerni, 2 döntetlennel és 12 vereséggel a 12. a 14 csapatos bajnokságból. De rengeteg pontot szerez, 5 meccsen 174 pontot, ami rengeteg (átlag 34,8-at). Erre lehet alapozni.

Hull középmezőnyben, 9 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség. Átlag 23,6 pont. Hull sokkal jobb csapat, egymás elleni eredményeik is ezt mutatják, de ma nem fognak sok pontot szerezni. Ráadásul a vendégek csapatkapitánya nem is lesz ott, hátsérülés miatt.

Tippjeim:

Hull nyer – 1,38 - VESZTETT

Hull pontjai 30,5 pont alatt – 1,76 - NYERT